Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukureiden liigamiehistöön kokeneita pelimiehiä

Mikkelin Jukurien liigajoukkue vahvistuu neljällä uudella sopimuspelaajalla. Uusina joukkueeseen liittyvät Pekka Jormakka, Niclas Lundgren ja Linus Nässen. Viime kaudella mikkeliläisten riveissä pelannut Joachim Rohdin jatkaa Jukureissa tulevallakin kaudella.

Pekka Jormakka, 30, on suomalaiselle kiekkoyleisölle tuttu niin Liigasta kuin KHL:stä. Jormakka pelasi Liigassa JYPin, Pelicansin ja Tapparan riveissä kaudella 2015-2016 ennen siirtymistään Jokerien KHL-joukkueeseen. Oikealta laukova hyökkääjä pelasi KHL:ssä viisi kautta putkeen, joista neljä ensimmäistä kului Jokereissa ja neljäs Vityaz Podolskissa.

Jormakka aloitti viime syksynä Sibir Novosibirskissa, mutta pelasi valtaosan kaudesta DEL-liigassa Grizzlys Wolfsburgin riveissä. KHL-otteluita hyökkääjälle on kertynyt kaikkiaan 247 tehoin 57+64. Liigaa hän on pelannut 228 ottelua tehoilla 56+59.

–Jormakka on kokenut ja maailmaa nähnyt huippupelaaja, joka haistaa maalipaikat ja on niissä tehokas. Hän myös tärkeä joukkuepelaaja tuomalla joukkueeseen iloisuutta ja huumoria, kuvailee Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Kokenut Jormakka liittyi Jukureihin 1+1 sopimuksella itseluottamusta uhkuen

–Perheenlisäyksen myötä ajatus pelaamisesta Suomessa voimistui. Kävimme keskusteluja Olli Jokisen kanssa jo viime keväänä, ja nyt pääsimme yhteisymmärrykseen ja sopimukseen. Ensi kauden odotuksenani on olla Heimopäällikkö ja johdattaa Jukurit ensikertaa pudotuspeleihin

Färjestadista 1-vuotisella sopimuksella siirtyvä Niclas Lundgren, 31, on SHL-konkari yli 400 ottelullaan Ruotsin pääsarjassa. Växjö Lakersia, Linköpingiä, Brynäsiä ja Färjestadia edustanutta ruotsalaispuolustajaa kuvaillaan puolustavaksi.

Hakkaraisen mukaan Lundgren on isokokoinen peruspakki, joka tuo runsaasti kokemusta meidän puolustuspäähän. Omalla alueella hän tekee voittavia asioita, ja hän tulee sen myötä olemaan tärkeä palanen ja isähahmo joukkueelle.

Lundgren kertoo harkinneensa pelaamista ulkomailla jo pidempään.

–Keskustelut Ollin ja Mikon kanssa, vakuuttivat että tämä on oikea hetki. He ovat antaneet minulle todella hyvän kuvan Jukureista. Odotan ensi kaudesta pitkää ja hauskaa kautta, jonka pääsemme toivottavasti pelaamaan täysien ja äänekkäiden katsomoiden edessä.

Linus Nässen, 23, siirtyy 1-vuotiselle sopimuksella Växjöstä. Puolustajalupaus on pelannut SHL:ää 99 ottelua, jonka lisäksi hän pelasi kaksi kautta 2017-2019 kanadalaisessa WHL-juniorisarjassa Medicine Hat Tigersin riveissä. Nässen on tuore SHL-mestari.

Mikko Hakkaraisen mielestä Nässen on hyvän pelikäsityksen omaava puolustaja, jolta voidaan ensi kaudella odottaa tehoja myös hyökkäyspäässä. Hän nousi viime keväänä loppukaudesta ja erityisesti pudotuspeleissä isoon rooliin Växjön mestaruusjoukkueessa.

Nässen kertoo kuulleensa paljon hyvää Suomen Liigasta. Hänelle on tärkeää liittyä joukkueeseen, jossa voi kehittyä pelaajana, ja jossa voittaminen on tärkeää.

–Puhuttuani Jokisen kanssa en halunnut mennä mihinkään toiseen joukkueeseen. Odotan että olemme joukkue, jolle voittaminen on tärkeää, ja jota vastaan on vaikeaa pelata. Odotan paljon myös itseltäni.

Jukureissa jatkaa ensi kaudellakin Joachim Rohdin, 29, joka on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen. Rohdin pelasi viime kaudella Jukurien riveissä 55 ottelua tehoin 17+8.

Hakkarainen kuvailee Rohdiania luotettavaksi joukkuepelaaja, joka osoitti jo viime kaudella maalinteon taitoa. Odotamme samanlaista panosta häneltä myös ensi kaudella. Hänen kohdallaan päätös jatkosopimuksesta oli helppoa.

Rohdin viihtyi viime kaudella Mikkelissä erinomaisesti.

–Minulla on ensi kaudesta suuret odotukset, ja uskon todella, että tänä vuonna pääsemme pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa.