Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kampparit mitalijahtiin

Uusi päävalmentaja Olli Manninen iloitsee lahjakkaista nuorista pelaajistaan

Olli Manninen, 56, on hyvällä ja innostuneella mielellä aloittanut Mikkelin Kamppareitten Bandyliigan joukkueen päävalmentajana.

–Töitä on piisannut. Kovasti olen toistaiseksi hommasta nauttinut. Odotukset tulevalle kaudelle ovat positiivisia. Tärkeintä juuri nyt on hyvä ja laadukas arkinen toiminta joukkueen kanssa.

Kamppareitten harjoituskausi alkoi huhtikuun alussa, ja ennen sitä fysiikkavalmentaja Tuula Penttinen testasi pelaajat.

–Nyt harjoitellaan hänen laatimien ohjelmien pohjalta 6–7 kertaa viikossa, joista 1–2 on jääharjoituksia. Nuorimmille on vielä akatemiaharjoitukset pari kertaa viikossa, Manninen sanoo.

Manninen sanoo, että joukkue on harjoitellut innostuneesti ja kurinalaisesti uusilla systeemeillä. Kesäringissä on 22 pelaajaa ja yhteinen harjoittelu jatkuu juhannukseen saakka.

Sitten on heinäkuun ajan omatoimiharjoittelu Penttisen ohjelmien mukaan. Elokuussa jatketaan yhdessä, Manninen kertoo.

Pohjaa aktiiviselle ja liikkuvalle pelitavalle.

Toimintakulttuurissa Kampparit jatkaa Antero Leväsen rakentamilla hyvillä metodeilla.

Päävalmentajana Manninen on tuonut muutoksia, joista toistaiseksi merkittävin on ollut oman fysiikkavalmentaja hankkiminen.

–Pelaamiset linjataan yhdessä joukkueen kanssa syksyllä, kun nähdään lopullinen pelaajisto. Nyt harjoitellaan laadukkaasti ja rakennetaan pohjaa mahdollisimman aktiiviselle ja liikkuvalle pelitavalle.

Joukkueen kasaaminen on Mannisen mukaan sujunut toistaiseksi hyvin. Varmoja lähtijöinä ovat vain Iisakki Kaivola ja J aakko Kyllönen.

–Runko on pysymässä hyvin kasassa, mutta toki rinkiin tarvitaan vielä laajuutta. Tällä hetkellä sopimuksia on kahdella maalivahdilla ja 12 kenttäpelaajalla. Uskon, että saamme kasaan joukkueen, jolla taistellaan jälleen mitaleista.

Päävalmentaja on mieliessään todella laadukkaista nuorista pelaajista. Kampparit voitti viime kaudella P21 Suomen mestaruuden. Ryhmässä on useita poikia, jotka ovat voittaneet käytännöllisesti katsoen kaikkien ikäluokkien mestaruudet.

Jo viime kaudella paljon vastuuta saivat Topi Saukkonen, Karo Liimatainen, Aki Manninen ja Severi Noponen.

–P21-joukkueessa esiintyi erinomaisesti Ville Särkkä ja odotan, että hän tekee todellista läpimurtoa ensi kaudella myös Bandyliigassa.

Elmeri Hämäläinen kehittyy mannisen mukaan kovaa vauhtia laadukkaaksi Bandyliiga-pelaajaksi.

Aapo Pulkkinen on vuoden opiskellut edustusjoukkueen toimintakulttuuria. Uskon hänellä olevan edessään hyvä kausi, Mannisen sanoo.