MP tahtoo kärkikuusikkoon

Uudistunut joukkue ja valmennusjohto hyvässä vireessä

MP:n uudistuneella valmennustiimillä on hyvä yhteistyön meininki. Näin vakuuttavat valmentaja Mika Pasanen (vas.) , päävalmentaja Juha Pasoja ja maalivahtivalmentaja Juho Luukkonen. Antero Heikkinen

Antero Heikkinen

Mikkelin Palloilijat tähyää Ykkösen futiskaudella kuuden parhaan joukkueen joukkoon. Se olisi pykälän korkeampi sijoitus kuin viime kaudella.

Päävalmentaja Juha Pasojan mukaan tavoite on hyvin realistinen. Hän on huojentunut, että viime kauden joukkueesta jatkavat melkein kaikki, joiden haluttiin jatkavan.

Vahvistukset ovat löytäneet paikkansa joukkueessa.

–Joukkuepeli on talven aikana kehittynyt ja pelaajat ovat vuoden kokeneempia.

MP jo Pasojan mukaan hyvä joukkueena, koska jokaiselle pelipaikalle on kilpailua. Puolustuspelin tasapaino on parantunut viime vuodesta ja hyökkäyspeli on monipuolisempaa.

–Selkeä parannuskohde on pärjätä tasaisissa suorituksissa pelin sisällä. Hyvän ja huonon hetken eroa kurottava pienemmäksi.

Kilpailu peliajasta kannustaa.

MP antoi viime kaudella nuorille pelaajille näytön mahdollisuuksia.

Niila Forsell, Jesse Jäppinen ja Leevi Leinonen ovat pääsevät armeijasta kesäkuussa, joten heidän oletetaan olevan kunnossa heinäkuussa meidän peleihin.

Topi Keskinen, Arttu Loukiainen, Veli-Matti Nuija ja Eero Ylönen ovat kehittyneet talven aikana hyvin. Vastuun he ansaitsevat joka arkisella työllä. Kaikki ovat valmiita pelaamaan kun käsky käy.

Nuorille pelaajille seurojen yhteistyö on Pasojan mielestä todella hyvä mahdollisuus saada peliaikaa eri tasoisista peleistä; MP:n Ykkösessä, MiPK Kakkosessa ja SavU:n Kolmosessa.

–On todella tärkeää, että nuoret saavat pelata kerran viikossa ja näillä järjestelyillä pelaajakehitys on optimoitu seuran puolelta.

Pasoja sanoo treeniolosuhteiden toimineen poikkeusoloissa hyvin.

–Yllättävän hyvin selvittiin talven harjoittelusta, vaikkei sisähallia ollutkaan käytössä. Vain muutama harjoitus täytyi siirtää tai keksiä tilalle jotain muuta.

Ykkösestä Pasoja arvioi muodostuvan tasaisin sarjatason. Kovimmiksi vastustajiksi hän nimeää viime kaudella liigasta tippuneet RoPS:n ja TPS:n.

Valmennustiimi uusiutui. Päävalmentaja Pasoja vastaa kokonaisuudesta.

–Pyrimme kuitenkin yhdessä käymään läpi pelillisiä ja fyysisiä asioita ja niiden pohjalta tekemään suunnitelmat viikolle.

Mika Pasanen toimii valmentajana ja huolehtii pelaajien valmiudesta harjoituksien isoon teemaan sekä hyökkäyspään erikoistilanteista.

Juho Luukkosen vastuualueena on maalivahtien valmennus ja puolustuksen erikoistilanteet.

Tuula Penttisellä vastuulla ovat fysiikkaharjoittelu sekä erityisesti nopeus- ja voimaharjoittelu.

EM-turnausta Pasoja odottaa hyvin kiinnostuneena.

–On todella mielenkiintoista nähdä, miten koko Suomi syttyy tälle ainutlaatuiselle tapahtumalle.

–Toivon totta kai, että Suomi menee lohkosta jatkoon, vaikka se haastava lohko onkin.

MP

edustusjoukkue 2021

Maalivahti Jonne Uronen (MP:n kasvatti), Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Antti-Ville Räisänen (kapteeni), Antti Ulmanen, Peetu Kerminen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Jesse Jäppinen, Santeri Karjalainen (MP), Eero Ylönen (MP), Samson Ebuka, Topi Keskinen (MP), Veli-Matti Nuija (MP), Jonathan Dunyin, Leevi Leinonen (MP), Antti Voutilainen, Niila Forsell (MP), Arttu Loukiainen (MP), Juuso Tarvainen, Malual Deng (MP) Aatu Manninen, maalivahti Otto Hautamo.

Fysioterapeutti: Timo Kyttä, huoltaja: Aki Lampinen, joukkueenjohtajat Mika Korpela, Esa Rouvinen, lääkärit Hannu Paajanen, Ilari Kuitunen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka