Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vilma Viitanen on 2020 Etelä-Savon paras urheilija, Juha Pasoja valmentaja

Jukurit U20 joukkue, Bouncers seura ja Anja Miettusen Elämänura palkittu

Etelä-Savon vuoden 2020 parhaana urheilijana palkittiin torstai-iltana Mikkelin Nyrkkeilijöiden Vilma Viitanen. Hän voitti ensimmäisen aikuisten Suomenmestaruuden ja kansainvälien GeeBee-turnauksen 60 kilon sarjassa. Viitasen selkeä tähtäin on Pariisin olympialaiset 2024. Hän asuu ja opiskelee Tampereella.

Vuoden joukkue 2020 on Mikkelin Jukurit U20, joka ylsi nuorten liigan pudotuspeleihin ja SM-runkosarjassa 9. Viisi pelaajaa eri maajoukkueissa.

Vuoden valmentaja on MP:n Juha Pasoja. Ykköseen kaudella 2020 lähtö oli haasteellinen, kun joukkuetta harvensivat loukkaantumiset ja kokoonpano oli vajaa. Pasoja teki joukkueen kanssa äärettömän laadukasta työtä. Hän nosti omia nuoria ennakkoluulottomasti vastuuseen. Sarjasijoitus MP oli hienosti 7.

Vuoden seura on Bouncers Mikkeli, jenkkifutis (miehet/naiset/nuoret). Kehittänyt seurana somemarkkinointia ja tiedotusta Naisten joukkue saavutti 1.divarin mestaruuden ja nousi vaahteraliigaan.

Elämänurapalkinnon ja Veikkauksen Jokeri-palkinnon ja Mini Unon sai Anja Miettunen, Mikelin Pallokissat. Anja Miettunen on ollut Pallo-Kissojen keskeinen toimija 40 vuoden ajan. Koko seuran olemassaolo on pitkään ollut Anjan harteilla. Hän on saanut myös TUL:n Savon piirin elämänura-palkinnon ja SPL:n kultaisen ansiomerkin jalkapallon hyväksi tehdystä työstä. Veikkauksen maakunnallisen Jokeri-palkinnon, jonka arvo on 500 euroa Anja Miettunen lahjoittaa Juhani Pöyryn muistorahastoon, vähävaraisten lasten harrastuksen tukemiseen Mikkelin Pallokissoissa.

Vuoden Nuori urheilija on Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö. Hän saavutti neljä yleisurheilun SM-mitalia.

Vuoden vammaisurheilija on Mikkelin Palloseuran Markku Manner, joka saavutti kolme SM-mitalia Parapöytätenniksessä.

Vuoden urheiluteko palkittiin Joroisten Hyppyrimäkien kunnostaminen ja rakentaminen.

Vuoden akatemiaurheilija on Haukivuoren Kisailijoiden Jarmo Eromäki: Yleisurheilun M16 SM 1. 100m (11.0) ja SM 1. 200m (22.22).

Saimaa Sport Pro -team on Etelä-Savon Liikunnan organisoima nuorten urheilijoiden tukijärjestelmä yhteistyökumppaneina mm. Suur-Savon Osuuspankki ja Osuuskauppa Suur-Savo palkitsi 2021 ryhmään kuuluvat Vilma Viitasen (Mikkelin Nyrkkeilijät) ja yleisurheilija Jessica Kähärän (Mikkelin Kilpa-Veikot. Saimaa Sport Pro Team – haastaja ryhmä 2021 julkistettiin Nea Käyhkö ja Arttu Härkönen (Savonlinnan Riento), Eevi-Inkeri Tossavainen (Savonlinnan Hiihtoseura), Jarmo Eromäki (Haukivuoren Kisailijat) ja Jesse Kähärä (Mikkelin Hiihtäjät).

Vuoden 2020 liikuttajaksi Mikkelissä on valittu Mikkelin Kilpa-Veikot, Juvalla Hatsolan Dynamon lentopallovalmentaja Pasi Puttonen, Joroisissa Kartano Golf, Mäntyharjulla liikunnan kehittäjä Jarmo Mäkinen, Puumalassa Ari Martikainen, Sulkavalla Ilpo Pakarinen, Veli Partanen ja Mauri Ralli, Rantasalmella Rantasalmen Urheilijoiden taistoluistelu, Kangasniemellä Annastiina Pylkkänen ja Pieksämäellä Henna Järvinen ja puutarhatiimi.

Vuoden 2020 urheilun ja liikunnan sekä kuntien liikuttajat palkittiiin torstai-iltana Savonlinnan Tanhuvaarassa.