Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokisen tiimillä hyvä aaltopituus

Uusi päävalmentaja on hyvillään monipuolisesta valmennustiimistään

Jukurien liigajoukkueen päävalmentajana toukokuun alussa aloittanut Olli Jokinen tuli Mikkeliin hyvillä mielin.

–Tässä kulminoituu monen vuoden haave. Pitkän pelaajauran jälkeen syntyi viisi vuotta sitten päätös hakeutua valmenusuralle.

–Olen kiitollinen Jukurien omistajille ja seurajohdolle saadusta luottamuksesta ja mahdollisuudesta.

Jokinen sanoo tulevansa nyörällä mielellä rakentamaan osaavan valmennustiimin kanssa Jukurien joukkuetta.

–NHL-kokemukset on toki olemassa. Tarkoitus on rakentaa meidän omannäköinen pelitapa.

Urheilullisten tavoitteiden rinnalle tarvitaan Jokisen mukaan yhteisön, yleisön ja mieluusti tuki koko maakunan alueelta.

Kehittäminen ja kokemus korostuvat.

Hän on hyvillään osaavasta valmennustiimistä, jonka kesken ajatukset jääkiekosta ovat samalla aaltopituudella.

–Urheilullisesti olemme kehittämispäällikkö Mikko Hakkaraisen kanssa onnistuneet kokoamaan kilpailukykyisen joukkueen, jolla mennään kevään ja kesän harjoituskausi.

–On koossa meidän tyylisiä pelaajia, joilla omaksutaan meidän peli- ja toimintatapa. Jokainen on tulossa urheilullisin perustein.

Jokinen on mielisssään, että kaiken jääkiekosta jo kokeneilla Jarkko Immosella ja Jani Tuppuraisellakin on halua kehittyä edelleen.

Ensimmäisen päävalmentajakautensa aloittanut Jokinen on hyvillään osaavasta ja monipuolisesta valmennustiimistään.

–Jääkiekon aaltopituutemme on oivallisesti samalla taajuudella.

Vesa Surenkin, 56, ja Sergei Krivokrasov, 47 täydentävät Jokisen mukaan Jukurien tulevan kauden liigajoukkueen valmennusryhmää.

–Osaava fysiikkavalmentaja Teemu Suokas ja erinomainen Mika Tarvainen tuovat jatkuvuutta ja perehdyttävät Jukurien arkeen ja paikalliseen elämään.

Surenki on valmentanut maajoukkueita ja eri sarjatasoja Suomessa, Virossa, Latviassa, Venäjällä, Ruotsissa, Italiassa, Itävallassa, Tunisiassa, Kazakstanissa ja Turkissa. Viime kaudella hän valmensi KooKoon U16-joukkuetta.

–Surenkinilla on laaja kokemus valmentamisesta. Hänestä tulee olemaan paljon apua arjessa ja puolustajien kehittämisessä, Olli Jokinen taustoittaa.

Krivokrasov omaa vankan pelaajataustan. Hän pelasi urallaan lähes 500 NHL-ottelua edustaen Chicago Blackhawksia, Nashville Predatorsia, Calgary Flamesia, Minnesota Wildia ja Mighty Ducks of Anaheimia. Saavutuksena on olympiahopeaa Naganosta 1988 Venäjän paidassa.

Krivokrasov valmensi kahdella edelliskaudella U18-ikäluokan joukkuetta Rocky Mountain Renegadesissa ja South Florida Hockey Academyssa Yhdysvalloissa.

Hän on valmentanut kaksi kautta Venäjällä kasvattajaseuransa Yermak Angarskin joukkuetta.

–Krivokrasov on valmentanut yli 10 vuotta ja erikoistunut hyökkääjien henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen ja pienessä tilassa pelaamiseen, Jokinen sanoo.

Jokinen korostaa Surenkin ja Krivokrasovin ymmärtävän kansainvälisen pelaamisen vaatimustason, ja kuinka pelaajia kehitetään arjessa.

Kuopion KalPan liigajoukkueessa Jokinen pelasi ensimmäisen SM-liigakautensa 1995–96. NHL:n ansiokas ja pitkä ammattilaisura käynnistyi Los Angles Kingsissä 1997 ja päättyi Florida Panthersissa 2017.

Suomen jääkiekkomaajoukkueessa Jokinen on saavuttanut kaksi olympiapronssia ja yhden olympiahopean, toisen sijan vuoden 2004 maailmancupissa sekä kolme MM-pronssia ja -hopeaa.

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden Jokinen voitti vuonna 1998. Torinon talviolympialaisissa vuonna 2006 Jokinen oli Teemu Selänteen kanssa Suomen joukkueen paras maalintekijä kuudella maalillaan. Vuoden 2014 maailmanmestaruuskilpailuissa hän oli Suomen joukkueen kapteeni.