Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Immonen ja Tuppurainen Jukurien pelintekijöiksi

Jarkko Immonen, 39, ja Jani Tuppurainen, 41, tuovat vankkaa kokemusta, osaamista ja johtajuutta Mikkelin Jukurien 2021-22 liigamiehistöön yksivuotisella sopimuksella.

Immoselle siirto merkitsee paluuta kotimaakuntaan. Hänen jääkiekkoilijan polkunsa on käynnistynyt Rantasalmen Haukiveden Mustalahden jäältä.

Hän menestyksekkään ja pitkän uransa kirkkaimpiin tähtihetkiin kuuluu Leijonien MM-kulta 2011, jolloin on kisojen paras pelaaja ja maalikuningas. KHL:n Gagarin cupin voitto, MM-hopea, kaksi olympialaisten pronssia, CHL:n ja SM-liigan mestaruudet ovat Immosen saavutusten listalla.

SM-liigassa hän on pelannut 597 ottelua tehoin 170+28 ja edustanut neljä edellistä JYPiä.

Immonen pukeutuu Jukuripaitaan uteliaana.

–Jukureilla on selvää halua päästä playoffeihin. Se tuo mahdollisuuden päästä kokemaan uutta nousua.

Jukureilla on selvää halua päästä playoffeihin.

Immosen odotetaan tuovan joukkueen päivittäiseen tekemiseen sellaista vaatimustasoa, jota menestyminen vaatii.

–Olen päässyt kokemaan, mitä voittaminen edellyttää, ja tiedän, että silloin pienet asiat ovat suuressa roolissa, Immonen toteaa.

Immosella on monia muistoja Jukureista varsinkin uransa alkuajoilta. Hän muistelee aloitelleensa lajia juuri Jukurien kiekkokoulussa 10-vuotiaana. Myös uran alkupuolella tulleet divaritappiot Jukureille SaPKon paidassa karsinnoissa 1999–2000 ja finaalitappio heti perään seuraavalla kaudella TuTossa ovat jääneet mieleen.

Jukureissa Immoselta odotetaan johtajuuden lisäksi tehoja erikoistilanteisiin.

–Hän on kuulunut menestyviin joukkueisiin ja tietää, mitä voittaminen vaatii ja tuo esimerkillään johtajuutta kaukaloon sekä erikoisosaamista erityisesti aloituksiin ylivoimapelissä, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen arvioi.

Tuppuraiseltakaan ei puutu kokemusta ja johtajuutta. Hän on pelannut 16 kaudella liigassa 886 ottelua, joissa on kertynyt tehot 220+392. SM-kultaa kaksi kertaa, yksi hopea sekä kolme pronssia. Kahdeksan edellistä kautta JYPiä edustanut Tuppurainen oli voittamassa 2018 CHL-mestaruutta.

Tuppurainen ottaa uuden joukkueen vastaan hyvänä haasteena itselleen.

–Tykkään haasteista, ja Jukureilla on käynnistymässä mielenkiintoinen kausi. Pyrin omalla täydellä panoksellani auttamaan joukkuetta ja muitakin pelaajia kohti asetettuja tavoitteita.

Pelillisesti Tuppurainen lupaa tuoda joukkueeseen monipuolisuutta.

–Luistelu ja periksiantamattomuus ovat aina olleet vahvuuksiani pelaamiseen niin hyökkäykseen kuin puolustamiseen, Tuppurainen sanoo.

Hakkarainen odottaa Tuppuraista joukkueentuloksentekoyksikköön ja auttamaan ammattimaisesti joukkueen nuorimpia pelaajia.

–Yhteisissä keskusteluissa huomasimme nopeasti, että sekä joukkueen että molempien pelaajien yhteiset intressit ja tavoitteet kohtasivat juuri oikealla tavalla.

Jukurien uudet vahvistukset odottavat jo innolla tulevaa kautta sekä kannattajien kohtaamista Kalevankankaalla.