Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat | Kirsi Kärkkäisen kauneushoitola Kauniiksi luotu auttaa asiakasta löytämään itselleen sopivat värit värianalyysin avulla – "Jokaisen pitää saada tuntea itsensä kauniiksi ja itsevarmaksi!"

Vaaleanpunaista, hempeää violettia, pastellinharmaata ja ripaus minttua.

Värit ovat mikkeliläiselle Kirsi Kärkkäiselle tärkeitä, ja se näkyy myös hänen uuden liiketilansa sisustuksessa.

– Valitsin sisustukseen värejä, jotka sopivat minulle itselleni. Ihonsävyn mukaan olen kesäihminen, joten pastelliset värit käyvät minulle parhaiten, hän taustoittaa.

Kärkkäisen kauneushoitola, Kauniiksi luotu, avasi ovensa Mikkelin keskustassa Maaherrankadulla toukokuun alussa.

Hoitolan ykköstuote on värianalyysi. Kärkkäinen on tehnyt niitä viiden vuoden ajan.

Lisäksi tarjolla on hierontaa, meikkauksia, kulmakarvojen ja ripsien kestovärjäystä sekä kosmetologisia hoitoja, kuten puhdistus- ja kosteutushoitoja kasvoille.

– Palveluvalikoimani on hieman erilainen kuin perinteisessä kauneushoitolassa. En esimerkiksi tee klassisia käsi- tai jalkahoitoja ollenkaan, Kärkkäinen kertoo.

Kauniiksi luotu on perustettu jo vuonna 2018. Ennen sopivien toimitilojen löytämistä Kärkkäinen teki värianalyyseja asiakkailleen kotonaan Mikkelin Emolassa. Sky-kosmetologiksi Kärkkäinen valmistui puoli vuotta sitten.

Uudet liiketilat mahdollistivat paitsi palvelujen lisäämisen, myös edellytykset entistäkin kiireettömälle palvelulle. Se on Kärkkäiselle tärkeää. Hänellä on tapana on ottaa vain yksi asiakas kerrallaan ja varata työlle riittävästi aikaa. Se takaa välittömän tunnelman.

On todella kiehtovaa, miten paljon väreillä on merkitystä kaikkeen.

Kirsi Kärkkäinen

– Kotona työskentelyyn kuuluu omat ilmeiset haasteensa. Täällä saamme olla kaikessa rauhassa, ilman keskeytyksiä.

Värianalyysi on pukeutumisen menetelmä, joka auttaa löytämään ne värisävyt, jotka pukevat ihmistä kaikista parhaiten.

Kärkkäinen kiinnostui värianalyysista kokeiltuaan sitä itse. Kokemus oli hänen mielestään hyvin avartava.

– On todella kiehtovaa, miten paljon väreillä on merkitystä kaikkeen. Joku väri voi saada kasvoni näyttämään harmailta ja väsyneiltä, toinen kirkkailta ja elinvoimaisilta. Parhaimmillaan itselleen sopivien värien käyttäminen toimii kuin nuorennusleikkaus, hän kuvailee.

Värianalyysin pohjana on ajatus, että ihmiset voidaan jakaa neljään ryhmään ihon, silmien ja hiusten sävyn perusteella. Ryhmät on nimetty vuodenaikojen mukaan. Ihminen voi siis olla joko kevät-, kesä-, syys- tai talvi-ihminen.

Värianalyysissa puhdistetaan kasvoilta meikki, koska analyysi perustuu silmien ja ihon pohjaväriin. Hartioille asetellaan erivärisiä kankaita, joiden avulla vertaillaan, minkä vuodenajan värit sopivat parhaiten.

Värianalyysi kestää yksinään noin tunnin, mutta pakettiin voi halutessaan valita myös meikkauksen ja opastuksen meikkisävyjen käyttöön. Silloin aikaa varataan noin puolitoista tuntia.

Hinnat riippuvat siitä, valitaanko mukaan meikkaus vai ei. Ilman meikkausta Kärkkäinen tekee värianalyysin 140 eurolla. Meikkauksen kanssa hintaa tulee noin 170 euroa.

– Kun käy kerran värianalyysissa, tietää jatkossa varmasti itselleen sopivat värit. Sen avulla välttää myös monet hutiostokset.

Kärkkäinen tekee tarvittaessa myös kotikäyntejä.

– Nyt kun minulla on nämä hienot tilat, niin toivon mikkeliläisten tulevan ensisijaisesti tänne. Kotikäynnit eivät kuitenkaan ole mitenkään mahdottomia. Tarvittaessa voi lähteä työreissulle myös Mikkelin ulkopuolelle.

Värianalyyseja voidaan tehdä myös ryhmille, esimerkiksi polttari- tai synttäriporukalle.

– Silloin otan avuksi ystäväni Nina Lahtisen, jonka koulutin värianalyytikoksi. Kahden hengen voimin värianalyysien tekeminen onnistuu mukavasti isommallekin ryhmälle, Kärkkäinen vinkkaa.

Kärkkäinen tekee kosmetologina ja värianalyytikkona unelmatyötään. Hän sanoo nauttivansa erityisesti iloisista hetkistä asiakkaiden kanssa. Hän pitää ihmisten kohtaamisesta ja haluaa rohkaista heitä astumaan esiin.

– Minun mielestäni jokainen on kaunis luonnostaan. Ja jokaisen pitää saada myös tuntea itsensä kauniiksi ja itsevarmaksi, hän päättää.

Kauniiksi luotu -kauneushoitola sijaitsee kerrostalon toisessa kerroksessa osoitteessa Maaherrankatu 12, vain kivenheiton päässä Mikkelin torilta.

Sarjassa esitellään paikallisten kivijalkaliikkeiden toimintaa.