Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvässä seurassa | 121-vuotias Mikkelin Kilpa-Veikot liikuttaa monipuolisesti – yleisurheilun ja telinevoimistelun erikoisseura toivottaa jo 3-vuotiaat tervetulleiksi eikä yläikärajaa ole

Kuka olet?

– Olen Milla-Mari Manninen (os. Putkonen).

– Juoksin aikoinaan 100 - 800 metrin matkoja Mikkelin Kilpa-Veikkojen väreissä. Aloitin seuran päätoimisena työntekijänä vuonna 2018. Tehtäviini kuuluu tapahtumien järjestäminen, talkoolaisten koordinointi sekä seuran ja tapahtumien markkinointi.

Mitä seurasi tekee?

Mikkelin Kilpa-Veikot on vuonna 1902 perustettu yleisurheilu- ja telinevoimisteluseura.

– MiKV tarjoaa nuorille monipuolisesti kehittävää liikuntatoimintaa, kasvattaa lahjakkaimmista huippu-urheilijoita sekä kehittää kuntoliikuntaa ja telinevoimistelua.

– Seuramme harjoittelee kesät yleensä Mikkelin Urheilupuistossa ja talvisin siirrymme monipuoliselle Karkialammen Kuntotalolle. Siellä meillä on käytössä iso palloilusali, hyvin varusteltu telinevoimistelusali sekä monitoimisuora, jossa voi juosta, hypätä pituutta ja heittää heittoseinään.

– Seuramme viisi tukipilaria eli arvoa ovat: yhteisöllisyys, tasavertaisuus, avoimuus, kasvatus ja kilpailullisuus.

Keille seuranne toiminta on suunnattu?

– Seuramme toiminta on tarkoitettu vauvasta vaariin. Nuorten ryhmät meillä alkavat 3-vuotiaista ylöspäin.

– Seurassamme toimii yhteensä lähes 20 eri ryhmää yleisurheilun ja telinevoimistelun puolella. Aikuisurheilijoille löytyy lenkkiryhmää sekä yleisurheiluryhmä.

– Lisäksi meidän seurassa pääsee tekemään helppoja toimitsijatehtäviä harrastusmielessä mukavassa talkooporukassa. Toimitsijatehtäviin voi ilmoittautua vaikka vain kerran vuodessa tai useammin, jos se itselle sopii. Kaikille löytyy meidän seurassa oma mukava juttu.

Kuinka paljon teillä on aktiivisia harrastajia?

Telinevoimistelussa kehitetään kehonhallintaa, joka on hyödyksi missä tahansa urheilulajissa.

Milla-Mari Manninen

– Harrastajia on noin 250. Koronavuodet rokottivat kovasti meidän harrastajamääriämme, tilannetta on nyt koetettu parantaa esimerkiksi päiväkotikiertueiden ja koululaiskisojen markkinointitempauksilla.

Miten toimintaanne pääsee mukaan?

– Seuramme toimintaan pääsee mukaan helposti ilmoittautumalla netin kautta oman ikäluokkansa ryhmään tai laittamalla meille toimistolle sähköpostia. Vastaamme myös mieluusti puhelimeen ja kerromme toiminnastamme mielellämme lisää.

– Kaikki ovat seuraamme tervetulleita harrastamaan tai talkoilemaan mukavassa porukassa. Meidän seuraa kannattaa seurata somen puolella sekä Instagramissa että Facebookissa. Siellä toiminnastamme näkee otteita ympäri vuoden.

Mitä vaaditaan, että voi aloittaa harrastamisen seurassanne?

– Meidän seurassamme ei tarvitse olla ennestään lajitaustaa yleisurheilusta tai telinevoimistelusta. Siksi valikoimassamme on paljon harrasteryhmiä, joihin voi todella matalalla kynnyksellä tulla mukaan.

– Jos taas tavoitteellisempi treenaaminen innostaa, niin ryhmiä löytyy myös kilpailuihin tähtääville urheilijoille.

Tarvitaanko omia varusteita?

– Yleisurheilu on siitä hyvä laji, että siinä ei tarvitse ostaa ennakkoon isolla rahalla varusteita.

– Harrastusryhmissä pärjää hyvin t-paidalla ja shortseilla sekä juomapullolla. Sitten jos kisaaminen kiinnostaa, hankintalistalle joutuu laittamaan piikkarien hankinnan sekä ehkä oman harjoitusvälineen esimerkiksi heittolajeissa.

Miten seuranne palvelee edistyneempää harrastajaa?

– Seurassamme tuetaan tavoitteelliseen kilpailulliseen harrastamiseen. Valmentajat ovat kilpailuihin tähtäävän harjoittelun tukena ja seuramme taas tukee urheilijoita esimerkiksi SM-kisojen ilmoittautumis- ja matkustuskustannusten kattamisessa.

Onko seurallanne kilpailutoimintaa?

– Seuramme järjestää vuoden aikana yli 20 tapahtumaa. Osa niistä on pienempiä 30-50 hengen tapahtumia, mutta osa voi olla jopa 500 hengen tapahtumia.

– Tämä vuonna seuramme järjestää ensi kertaa kovatasoisen yleisurheilukilpailun Mikkeli Gamesin Urheilupuistossa 21.7. Sinne kannattaa tulla katsomaan esimerkiksi Suomen kärkipään keihäsnimiä.

Millaisia kustannuksia harrastamisesta tulee?

– Harrastaminen seurassamme on verraten edullista. Ryhmien kustannukset syntyvät valmentajien ja ohjaajien palkoista, tilavuokrista sekä hallinnoinnista.

– Ryhmiemme kustannukset vaihtelevat 25 ja 80 euron välillä kuukaudessa riippuen siitä, montako harjoitusta viikossa ryhmällä on.

Miksi kannattaa harrastaa yleisurheilua ja telinevoimistelua?

– Yleisurheilun ja telinevoimistelun harrastamisessa etuna on se, että niiden lajien harjoittelu on monipuolista ja moneen muuhunkin lajiin valmistavaa.

– Telinevoimistelussa kehitetään kehonhallintaa, joka on hyödyksi missä tahansa urheilulajissa.

– Yleisurheilussa taas kehitetään eri ominaisuuksia, kuten nopeutta. Siitä on taas hyötyä jatkossa monessa eri elämän vaiheessa, harrasti sitten yleisurheilua tai vaikka tennistä.

Mainitse tunnettu seuranne edustaja!

– Seuramme tämän hetken tunnetuin edustaja on Jessica Kähärä. Hänelle on tullut menestystä nuorten arvokisoissa sekä myös aikuisten Kalevan Kisoissa.

Juttusarjassa esitellään mikkeliläisten harrasteurheiluseurojen toimintaa ja kerrotaan, mitä ne tarjoavat aloittelijalle ja vähän edistyneemmälle harrastajalle.