Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Kusti polkee nykyään niin omituisia reittejä, että posti kulkee paljon pidemmän matkan kuin tarvitsisi

Sain Postilta kortin, samanlaisen kuin kymmenet tuhannet muut suomalaiset.

Kortissa pyydeltiin jonkun satunnaisen Postin työntekijän kasvoilla anteeksi sitä, ettei heidän palvelunsa aina ole ihan jiirissä.

Kaunis ele, mutta minun mielestäni kortissa olisi pitänyt olla sen henkilön naama, joka on vastuussa siitä, etteivät Postin työntekijät pysty enää hoitamaan hommiaan kunnolla.

Eihän se ole postimiesten ja -naisten syy, jos heidän työn tekemisensä edellytykset eivät ole sillä tasolla että he voisivat toimia ammatissaan niin hyvin että me asiakkaina olisimme siihen voittopuolisesti tyytyväisiä.

Kerron esimerkin siitä, miksi minusta Postin toiminnassa ei ole ihan joka kohdassa se paras äly käytössä.

Tilasin pienen paketin kuopiolaisesta firmasta. He lähettivät minulle linkin, josta seurasin pakettini matkaa.

Se lähti Kuopiosta 18.4. Mutta ei Mikkeliin vaan Helsinkiin. Siellä se lajiteltiin 19.4. ja se lähti matkaan kohti Mikkeliä 20.4. Se saapui tänne varhain aamulla 21.4. ja kannettiin minun postiluukkuuni vielä samana päivänä.

Olen ihan kartalla siitä, että Postilla on isot logistiikka- ja lajittelukeskuksensa. Silti järkeeni ei mahdu, että kun sen paketin olisi voinut tuoda Kuopiosta Mikkeliin, vähän yli 162 kilometrin matkan, pakettini reissasi ensin Kuopiosta Mikkelin ohi Helsinkiin 336 kilometriä ja sitten takaisin Helsingistä Mikkeliin 230 kilometriä.

Yhteensä lähes 570 kilometriä. Kolme ja puoli kertaa matka Kuopiosta Mikkeliin. Siinä palaa kallista dieseliä ihan helvetisti, tulee kuskeille työtunteja ja ympäristö pakokaasuuntuu. Ja tulee monta vaihetta, joissa paketti voi vahingoittua tai kadota kun sitä siirrellään paikasta toiseen.

Se on logistiikkaa, jossa ei ole pätkän vertaa logiikkaa.

Kiire minulla ei ollut ja tulihan se samalla rahalla luukkuun asti. Ei tarvinnut lähteä hakemaan lokerosta.

Muuten olen Postin pakettipalveluihin aika tyytyväinen. Paketit tulevat kohtuunopeasti ja jos eivät mahdu postiluukusta, voin hakea ne pienen matkan päästä lähikaupastani. Jossa tosin joudun välillä odottamaan, että multitaskaava kassa saa palveltua ensin ruokaostajat ja veikkaajat.

Kirjeistä en tiedä, kun niitä ei käytännöllisesti katsoen enää tule.

Mutta kyllä tuo järjenköyhä episodi pisti miettimään, käyttäisinkö ensi kerralla Matkahuoltoa tai muuta kilpailevaa yritystä.

Jos ne vaikka kuljettaisivat sen paketin suorempaa ja järkiperäisempää reittiä? Jos ne vaikka toimisivat fiksummin kuin Posti? Tavalla, jota ei tarvitse pyydellä anteeksi?

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.