Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Kun koira haukkuu liikaa, syy kannattaa selvittää

Sanotaan, ettei haukku haavaa tee. Koiran haukussa kyseessä saattaa olla kuitenkin varoitus tulevasta haavasta.

Koiralle haukkuminen on lajityypillistä käytöstä vaikka yksilöiden välillä onkin äänenkäytössä paljon eroja. Toisilta roduilta voidaan odottaa haukkumista enemmän kuin toisilta.

Varmaa kuitenkin on, että monia ihmisiä haukkuminen ärsyttää ja sen syitä ei aina ymmärretä.

Koiran haukkumisen syynä voi olla tylsyys, innostus, pelko tai kaikki muu näiden väliltä.

Mikäli ihminen haluaa rajoittaa haukkumista, olisi tärkeää ennemmin miettiä haukkumisen perimmäistä syytä kuin rankaista koiraa haukkumisesta.

Rankaisua ovat myös erilaiset haukunestopannat, jotka usein aiheuttavat koiralle turhaa kärsimystä ja harvoin saavat koiraa lopettamaan sille lajityypillistä toimintaa.

On ymmärrettävää, että joissain tilanteissa koiran haukkuminen ei ole toivottavaa. Näitä tilanteita kannattaa ennakoida ja sitä kautta opettaa koiralle jokin toinen toiminta haukkumisen tilalle.

On hyvä myös muistaa, että haukkumisella on hyvätkin puolet.

Pelastuskoirat ilmoittavat usein kadonneen löytämisestä haukkumalla, osalta metsästyskoirista toivotaan haukkumista ja kotikoirakin voi varoittaa ei-toivotuista taloon tulijoista vahtihaukulla.

Kuunnellaan koiriamme ja yritetään ymmärtää, mitä ne haukkumisellaan haluavat meille kertoa.

Haukahduksia ja hännänheilutuksia on luvassa myös 13.5. perinteisessä Käpälämäki match showssa Mikkelin löytöeläintalon pihalla. Tervetuloa mukaan!

Löytöeläintalon seuraava vierailuaika on lauantaina 13.5. klo 14-16. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9-17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi