Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jarmo Tuunanen luotsaa Mikkelin Golfia – Kokenut golfari harjaantuu nyt hallinnon pyörittämiseen

Mikkelin Golf ry:n puheenjohtajana vastikään aloittanut Jarmo Tuunanen, 67, valittiin uuteen tehtäväänsä ilman kokemusta golfseuran hallinnosta.

– Mikkelin Squash ry:n puheenjohtajuus 2000-2003 ja nykyinen Etelä-Savon kampuskiinteistöjen hallituksen puheenjohtajuus antoivat ymmärrystä siitä mihin olen ryhtymässä.

Golfarina Tuunanen on kokenut, sillä harrastus käynnistyi jo 1980-luvun lopulla jalkapallon pelikaverien innostamana. Nyt tasoitus on 10,4. Golfkerroksia kauden aikana kertyy vuosittain 70-100.

Millaisen puheenjohtajan Mikkelin Golf nyt sai?

– Mikkelin Golf on yhdistyspohjainen golfseura, jossa jäsenistö käytännössä maksaa seuran pyörittämisen. Vastuu kentän ja eri toimintojen kehittämisestä sekä taloudesta on koko ajan tarkastelun alla kun jäsenistö ja vieraspelaajat kentällä ja klubilla käyvät. Palaute on suoraa.

– Onneksi ainakin osa jäsenistöstä osallistuu myös talkoohengessä kenttäalueen kunnostukseen. Tämä on tärkeää, koska näin saadaan pelialueella nopeasti näkyvää aikaiseksi yhteiseksi iloksi niin visuaalisuudeltaan kuin pelattavuudeltaan paremmaksi.

Valtaosa pelaajista vierailee naapurikentällä kauden aikana.

Seuran jäsenmäärä on kasvanut hieman vuosittain. MG:n kapteenina toimii Petteri Naumanen ja ladykapteenina Kirsi Kultanen.

MG järjestää useita golfkursseja kesän aikana koulutettujen ohjaajien vetämänä. Kursseilla voi suorittaa green cardin, golfin ”ajokortin”, jolla osoitetaan riittävä tietämys turvalliseen golfkentällä liikkumiseen, sääntötuntemus sekä golf-etiketin hallinta.

Mikkelissä toimivat kaksi golfseuraa kenttineen merkitsevät harrastajille Tuunasen mielestä positiivisia mahdollisuuksia.

– Yhteistyötä tehdään varsinkin Mikkelin Nuorisogolfin kautta. Nuorille pelaajille on etu kun voivat pelata kotikaupungissa kahdella eri kentällä.

– Muullekin jäsenistölle on seurojen kesken yhteistyötä. Valtaosa pelaajista vierailee naapurikentällä kauden aikana. Juuri ennen kauden alkua järjestimme yhteisen sääntökoulutustapahtuman Golf Porrassalmen kanssa.

Uudistuksia ja muutoksia on tulossa tälle kaudelle valmiiksi.

– Väyläjärjestys muutetaan niin, että nykyisestä kaksi ensimmäistä väylää muuttuvat kahdeksi viimeiseksi. Yhteistyökumppanit ovat iloksemme lähteneet hyvin mukaan väylätaulujen uudistamiseen ja ne saadaan asennettua ennen pelikauden avaamista, kertoo puheenjohtaja.

Mikkelin Golf ry:n hallinnoima 9-väyläinen golfkenttä toimii vuokramaalla. Puheenjohtaja Tuunasen arvioi seuratoimintojen kehittämisen yhdeksi haasteeksi Mikkelin kaupungin omistaman olevan kenttäalueen lyhyehkö vuokra-aika. Se ulottuu vuoteen 2030.

– Kentänhoidossa tarvittavien koneiden hankintahinnat ovat kymmeniä tuhansia, joten vuokra-ajan loppupuolella laitekannan uusiminen on haaste. Modernin klubitalon MG omistaa, luettelee Tuunanen.

Jarmo ”Jaska” Tuunasen varttuneempi väki muistanee pelanneen jalkapallomaalivahtina mikkeliläisissä joukkueissa. Mikkelin Palloilijoissa hän saavutti SM-pronssia 1990.

Koulutukseltaan hän on lvi-insinööri (Yamk). Hän työskenteli ESE Oy:llä vuosina 1981-97 ja Xamkissa vuosina 1997-2020 laboratorioinsinöörinä, kiinteistöinsinöörinä ja lehtorina.

Golfin lisäksi Tuunanen harrastaa liikuntaa kaikissa muodoissa, varsinkin pallopelejä. Lapsia on kolme ja lastenlapsia viisi.

Mikkelin Golf ry:n jäsenmäärä oli vuonna 2022 576, joista miehiä 344, naisia 112 ja junioreita 120.