Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanja ja Jorma Koljonen aloittivat Golf Porrassalmen kapteeneina – hyvän seurahengen luominen ja golf-väen kanssakäymisen edistäminen ovat tärkeitä tehtäviä

Annilan kentällä toimivan Golf Porrassalmen kausi on alkanut uusien kapteenien johdolla.

Vetovastuu siirtyi nyt yhteen perheeseen, sillä ladykapteenina on aloittanut Tanja Koljonen ja kapteenina hänen isänsä Jorma Koljonen.

Tanja Koljonen, 27, sanoo aloittavansa ladykapteenina hyvillä mielin, innokkaana ja positiivisin odotuksin.

– Haluan päästä tutustumaan paremmin seuramme jäseniin. GP:n naiset saavat minusta iloisen, sosiaalisen ja positiivisen kapteenin. Haluan olla esimerkillinen, helposti lähestyttävä, kuunnella jäseniä ja heidän toiveitaan ja viedä niitä eteenpäin.

Kapteenin keskeiset tehtävät ovat Koljosen mielestä hyvän golfhengen luominen ja sosiaalinen kanssakäyminen jäsenten kanssa. Vastuisiin kuuluu luonnollisesti naisten kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen ja läsnäolo golfkentällä.

Ladykapteenin rooli on Koljoselle uusi ja varmasti vaatii hieman aikaa, että hommat lähtevät rullaamaan. Edeltäjä Mari Syväoja on hoitanut perehdyttämisen erinomaisesti.

Rennolla meiningillä mennään eteenpäin.

Tanja Koljonen

– Rennolla meiningillä mennään eteenpäin.

Koljonen aloitti golfharrastuksen 10-vuotiaana isänsä ja veljensä innostamana. 16-vuotiaasta alkaen hän keskittyi jääkiekkoon vuosien ajaksi. Paluu Mikkeliin muutama vuosi sitten sai hänet innostumaan jälleen golfista.

– Kävin kokeilemassa harjoitusrangella, vieläkö lyönti lähtee ja siitä se innostus sitten lähti. Jos en olisi valinnut juniorina jääkiekkoa, todennäköisesti kilpailisin golfissa tosissani.

Hän myöntää, että golf ja jääkiekko ovat aika vastakohtaisia.

– Jääkiekossa ratkaisut on tehtävä nopeasti eikä ole aikaa miettiä. Golfissa on lähes kaikki tila ja aika käytettävissä ja saa rauhassa keskittyä jokaiseen lyöntiin.

– Pelaan jääkiekkoa ja golfia samalta puolelta eli vasemmalta puolen, joten ne tukevat hyvin toistensa liikeratoja.

Koljonen on pelannut 11 kautta naisten pääsarjassa ja saavuttanut yhden SM-kullan, neljä hopeaa ja kaksi pronssia.

– Pelaan edelleen kuopiolaisen KalPan liigajoukkueessa. Haluan jatkossa pelata myös naisten maajoukkueessa ja arvokisoissa.

Koljosen parhaat kokemukset golfin parissa ovat juniorivuosien Tsemppitour- ja Aluetour -kilpailuista. Poliisien SM-golfissa hän on sijoittunut SM-hopealle ja -pronssille ja voittanut naisten SM-kullan vuosina 2021 ja -22.

Tasoitus on nyt 10.4 ja kierroksia keskimäärin noin 50 kaudessa.

Koljonen on kouluttautunut poliisiammattikorkeakoulussa ja työskentelee kenttävalvontaryhmässä Mikkelissä.

Golf Porrassalmen jäsenmäärä on 956, joista naisia 327, miehiä 629 ja junioreita 82.