Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin diakoniatyölle tunnustus ukrainalaisten auttamisesta – tuomiokirkkoseurakunnan ja ortodoksien yhteistyölle kiitosta

Mikkelin diakoniatyölle on myönnetty vuoden 2022 Ekumeeninen teko -tunnustus.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on jakanut tunnustusta vuodesta 2011. Tänä vuonna kunniamaininnalla haluttiin kiittää kristittyjen yhteisiä ponnistuksia Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi.

Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus kiitti Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan ja Saimaan ortodoksisen seurakunnan yhteistyötä, jolla on alueella pitkät perinteet. Luterilainen ja ortodoksinen seurakunta ovat jakaneet yhteistyössä EU-ruokakasseja vuodesta 2017. Korona-aika tiivisti auttamisverkostoja ja Ukrainan sodan alettua apua on kohdennettu sodasta kärsiville.

Ortodoksisuus on Ukrainassa valtauskonto.

− Keskeisin seurakuntien auttamistyön muoto Mikkelin keskustassa on ollut avustuspiste ortodoksisen seurakunnan tiloissa.

– Tuomiokirkkoseurakunta on tukenut jaettavan ruoan hankintaa taloudellisesti ja ortodoksinen seurakunta tarjonnut tilat sekä järjestänyt avustustoiminnan, kertoo diakonian ja erityistyöalojen johtaja Lassi Suihkonen Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnasta. Ortodoksisuus on Ukrainassa valtauskonto.

Ortodoksinen seurakunta on myös pitänyt esillä ilmoituksia luterilaisen seurakunnan soppatiistaista ja puuroaamiaisesta sekä avustanut tiedotteiden kääntämisessä pakolaisten ymmärtämälle kielelle.

Ruokakasseja on jaettu Mikkelin keskustan lisäksi Ristiinassa yhteistyössä Vapaakirkon ViaDian kanssa.

Ruokakasseja on kuljetettu myös Pellosniemelle tuleville uusille ukrainalaisille alkuvaiheen tarpeisiin hyödyntäen avun tarvitsijoiden kartoituksessa ristiinalaisen Apua Ukrainaan Etelä-Savo -ryhmän kontaktipintaa.

− Pelloksella olemme pitäneet myös puurotupaa, joka on muodostunut sinne majoitettujen ukrainalaisten kohtaamispaikaksi. Ortodoksisen seurakunnan pappi on vieraillut myös puurotuvassa, kertoo Suihkonen.

− Diakonia on kristittyjen yhteinen työala. Keskinäisellä yhteydenpidolla voi saada liikkeelle paljon.