Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musiikkijuhlille 400 000 euron avustus Erkon säätiöltä – iso tuki mahdollistaa festivaalin kehittämisen

Mikkelin Musiikkijuhlat on saanut Jane ja Aatos Erkon säätiöltä nelivuotisen, yhteensä 400 000 € avustuksen Lontoon Philharmonia -orkesterin vierailuihin ja nuorten huippukapellimestarien esiintymisiin vuosina 2023–2026.

Avustus on festivaalin taloudelle ja tulevaisuudelle erittäin merkittävä ja mahdollistaa tapahtuman kehittämisen sekä Lontoon ja Mikkelin välisen sidosryhmäyhteistyön tulevien vuosien aikana.

Olemme äärimmäisen kiitollisia Jane ja Aatos Erkon säätiölle, jonka avustus mahdollistaa huipputason orkesterivierailut Mikkelin Musiikkijuhlilla seuraavien neljän kesän aikana.

– Festivaali on uuden tilanteen äärellä niin taiteellisesti kuin hallinnollisesti, ja nyt meillä on vakaa taloudellinen pohja lähteä viemään tätä hienoa tapahtumaa uusille urille, kertoo festivaalijohtaja Mikko Leppänen.

Lontoon Philharmonian kanssa suunnitelmana on myös kehittää nuorille lupaaville musiikinopiskelijoille suunnattua mestarikurssi- ja koulutustoimintaa, jolloin orkesterin rautaisesta ammattitaidosta tulevat kesästä 2024 alkaen hyötymään myös suomalaiset nuoret muusikot.

Mikkelin Musiikkijuhlat uudistui keväällä 2022 näkyvästi, kun 1990-luvun alusta saakka jatkunut yhteistyö kapellimestari Valeri Gergijevin ja Pietarin Mariinski-teatterin orkesterin kanssa jouduttiin lopettamaan.

Tilalle nopealla aikataululla saatu Lontoon Philharmonia kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johdolla osoittautui menestykseksi, ja heidän kanssaan solmittiin sopimus orkesterin vierailuista Mikkelin Musiikkijuhlilla myös vuosina 2023-2026.

Festivaali on alkuvuoden aikana uudistunut hallinnollisesti, kun helmikuussa musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi kutsuttiin kapellimestari Erkki Lasonpalo ja maaliskuussa festivaalijohtajaksi Mikko Leppänen.

Mikkelin Musiikkijuhlat valittiin myös Suomen festivaalien kattojärjestön Finland Festivalsin vuoden festivaaliksi 2023.