Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasarmin kampuksen keilahalli aloitti alusta uusin taustavoimin – entiset yrittäjät perustivat yhdistyksen toimintaa pyörittämään

Mikkelin kasarmin kampuksen keilahalli on avannut jälleen ovensa monen kuukauden tauon jälkeen. Toimintaa pyörittää nyt viime vuonna perustettu rekisteröity yhdistys. Sen taustalta löytyy kaksi keilahallin pitkäaikaista työntekijää, Jere Pursiniemi ja Jari Kuusenhako.

– Lähetimme yhdistysrekisteriin hakemuksen nimellä Mikkelin Keilahalli ry, mutta se ei mennyt läpi. Yhdistysrekisterissä sen katsottiin olevan liian lähellä entistä, Mikkelin Keilahalli Oy:tä, Pursiniemi taustoittaa.

Uudeksi nimeksi valikoitui lopulta Keilakampus ry. Joka tapauksessa on selvää, että kampuksen keilahalli toimii jatkossa yhdistyksen voimin.

– Me olemme tässä vuokralla. Rakennuksen ja kaikki keilahallin kalusteet ja varusteet omistaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Pursiniemi kertoo.

Kasarmin kampuksen keilahallitoimintaa aikaisemmin pyörittänyt Mikkelin Keilahalli Oy hakeutui konkurssiin kesäkuussa 2022. Hallin toiminta päättyi samaan aikaan.

– Jo silloin lähti kuitenkin itämään ajatus siitä, että kyllä tätä pitäisi jollakin tavalla jatkaa. Harrastajatkin meitä siihen kannustivat, kun kävivät täällä palauttamassa avaimiaan, Pursiniemi sanoo.

Meillä on pihalla paljon ilmaista pysäköinti-tilaa.

Jere Pursiniemi

Toimintaan tuli kuitenkin kuukausien paussi ja keilat ovat kaatuneet jälleen tämän vuoden alusta saakka. Harrastajat ovat löytäneet tiensä tutulle hallille kuulemma kohtalaisen hyvin.

– St. Michel Bowlers piti tätä aikaisemmin kotiratanaan. Toivotaan, että hekin tänne vielä löytäisivät.

Keilahalli on toiminut kasarmin kampuksella vuodesta 2010 lähtien. Kymmenen keilaradan lisäsi hallissa on kahvila, sauna, kokoustila sekä biljardipöytä. Halli rakennettiin aikanaan Mikkelin Keilahalli Oy:n ja Mikkelin ammattikorkeakoulun yhteistyönä.

– Paikat ja kalusteet ovat hyvässä kunnossa, paikkoja ei jätetty konkurssin jälkeenkään hoitamatta. Siinä mielessä oli meille onneksi, että tilat ovat nimenomaan Xamkin omistuksessa. Ei tarvinnut lähteä hoitamaan asioita konkurssipesän kanssa, Pursiniemi sanoo.

Kampuksen keilahalli tarjoaa viikonloppuisin myös hohtokeilausta.

– Tilauspohjalta hohtokeilaamaan pääsee myös viikolla. Meillä on kahvila, jossa on tuoretta pullaa joka päivä sekä myös anniskeluoikeudet.

– Lisäksi meillä on pihalla paljon ilmaista pysäköintitilaa asiakkaille, Pursiainiemi vinkkaa.

Kampuksen keilahalli on loppukevään auki parittomilla viikoilla tiistaista perjantaihin kello 12.00-19.00. Lauantaisin halli on auki kello 12.00-20.00, mikäli varauksia on.

Parillisilla viikoilla keilaamaan pääsee tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 16.30-19.30, keskiviikkoisin kello 16.30-19.00 ja lauantaisin kello 12.00-19.00.

– Nyt lähdetään liikkeelle vähän kevyemmin. Kesä-elokuussa halli on suljettuna, mutta syyskuun alusta alkaen meidän on tarkoitus olla taas auki seitsemänä päivänä viikossa, Pursiniemi lupaa.

Piakkoin avautumassa ovat myös keilahallin uudet verkkosivut, joiden kautta ratoja voi jatkossa varata.