Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinisessä talossa on esillä Simo Suomisen maalauksia jotka on tehty Oman mielen mukaan

Mikkelangelojen Sinisen talon toukokuun näyttelyn taulut sattuvat sopivasti juuri alullaan olevaan ajankohtaan: Simo Suominen on ripustanut nimellä Oman mielen mukaan 2023 esille kesäisiä maisemia enimmäkseen Suomesta mutta myös maailmalta.

– Kesänäyttelyssä on kesäisiä kuvia, talvinäyttelyssä talvisia, Suominen perustelee valintaa.

Maisemia hän maalaakin eniten. Aiheita löytyy valokuvista, lehtikuvista, postikorteista, milloin mistäkin. Tutut tuovat kuvia, jos arvelevat, että tekijä voisi niistä innostua.

Taulut eivät kuitenkaan ole yksi yhteen mallin kanssa, sillä hän haluaa jättää niihin oman jälkensä. Jonkin verran hän maalaa myös mielikuvituksesta.

Näyttelyyn Suominen halusi tuoda oman versionsa kahden tunnetun taiteilijan töistä, tosin eri lailla nimettyinä. Tunnistettavissa ne kuitenkin ovat. Toinen on maalattu 80-90-luvulla lakanaan, kun muuta kangasta ei juuri silloin sattunut olemaan.

Suominen on innokas kokeilemaan kaikenlaista. Näytillä on esimerkiksi vinyylilevyille molemmin puolin maalattuja kukkia Suomen luonnosta. Kansalaisopiston kipsikurssilla valamansa reliefin hän taas maalasi jälkikäteen öljyvärillä.

– Se nyt ei ollut kovin onnistunut kokeilu, hän sanoo.

Suominen opiskeli aikanaan Limingan taidekoulussa. Sen jälkeen hän on maalannut enimmäkseen itsekseen, nykyisin paljon netin opetusvideoiden avulla; varsinkin venäläisten tekniikkaopetusta hän pitää antoisana.

Kun näyttelyn vanhimmat työt ovat 80-90-luvuilta ja tuoreimmat maalattu tänä vuonna, voi hyvin seurata tekijän kehittymistä.

Näyttelyn työt ovat enimmäkseen öljymaalauksia, mutta Suominen käyttää myös vesivärejä ja akryyliä.

Yli vuoden ovat olleet tekeillä kiinalaisella tussilla ja akvarellilla kankaalle tehtävät maalaukset. Niihin tarvitaan useita maalauskertoja, ja töiden täytyy välillä kuivahtaa.

Näyttely Oman mielen mukaan 2023 avoinna 2.-31.5. ma-pe kello 12-18 (myös helatorstaina 18.5.) . Sininen talo, Maaherrankatu 31.