Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viestintäleiri Moision koululla kesäkuussa – Viestintäkasvatuksen seuran ja Otavan opiston järjestämällä leirillä pääsee tutustumaan monipuolisesti viestintään ja tekemään viestintää myös itse

Viestintäkasvatuksen seura Viekas ry järjestää kesäkuun alussa viikon mittaisen valtakunnallisen viestintäleirin Moision koululla.

Leiri on tarkoitettu 7-15 -vuotiaille. Alle kymmenvuotiaiden toivotaan osallistuvan leirille huoltajan tai vanhemman sisaruksen kanssa.

5.–11. kesäkuuta pidettävä leiri toteutetaan yhteistyössä Otavan opiston kanssa. Leirin ohjaajana toimii Laura Viherä.

Viestintäleirillä pääsevät kaikki osallistujat vuorollaan muun muassa toimittamaan leirilehteä ja raportoimaan päivänpolttavista ajankohtaisista aiheista, haastattelemaan mielenkiintoisia ihmisiä tai esimerkiksi laatimaan oman peliarvostelun lehdessä julkaistavaksi.

Leirillä on myös tilaisuus käsikirjoittaa ja kuvata videoita, käsikirjoittaa ja toteuttaa podcasteja sekä tubettaa. Ohjelmassa on myös radio-ohjelmien laatimista ja lähettämistä.

Leiriläisten tehtäviin kuuluu myös leirin infopisteen hoitaminen leirin hermokeskuksessa sekä leiriasiakkaiden palveleminen leirin kioskissa, jossa on tarjolla itse tehtyjä leivonnaisia ja muita herkkuja.

Ruokailujenkin suunnittelu ja laittaminen on leiriläisten tehtävä.

Oikeaan tunnelmaan päästään yöpymällä teltoissa.

Kotijoukot voivat kätevästi kuunnella ja seurata leirin tapahtumia leiriradiosta netin kautta. Oikeaan leiritunnelmaan päästään myös yöpymällä teltoissa leirin aikana. Lähempää tulevat osallistujat voivat halutessaan myös yöpyä kotona.

Oma teltta kannattaa ottaa mukaan, mutta myös viestintäseuralla on telttoja lainattavaksi.

Leiri on oma pienoisyhteiskuntansa. Omien mediakanavien lisäksi leirillä on käytössä oma leiriraha, lecu, jota jokainen saa leirin alussa pienen summan kansalaispalkkana.

Leirin omalla rahalla voi ostaa esimerkiksi yhdessä leivottuja herkkuja kioskista. Lisää rahaa saadakseen täytyy tehdä jotain yhteiseksi hyväksi, kuten siivota tai auttaa muita.

Leirikioskista voi ostaa myös muita herkkuja euroilla, joten mukaan kannattaa ottaa vähän taskurahaa tai pankkikortti, myös mobilepaylla voi maksaa.

Jokainen osallistuu vuorollaan kaikkeen leirin toimintaan kykyjensä mukaan.

Viestintäleirin leirimaksu on 175 euroa henkilöä kohti. Maksuun sisältyy leiriohjelma, ruokailut sekä telttapaikka.

Leiriohjaajina toimivien aikuisten leirimaksu on 65 euroa henkilöltä. Vierailijoiden leirimaksu on 35 euroa.

Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa pankki- tai luottokortilla. Myös laskutusvaihtoehto on olemassa.

Aikuisten leirimaksut voidaan maksaa myös ePassilla, Smartum- tai Edenred-sovelluksilla.

Lisätietoja leirin järjestelyistä Otavan Opistolta: kurssit@otavanopisto.fi tai puh. 044 794 3565. Lisätietoja leirin sisällöstä: Laura Viherä, laura.vihera@viekas.fi, p. 0407205795 ja nettisivuilta viekas.fi.

Kysymyksiä voi esittää myös ilmoittautumislomakkeella ja leirin aikana voit myös soittaa infoon, puh. 040 731 1167.

Ilmoittautuminen 15.5. mennessä ainoastaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa https://otavanopisto.fi/koulutus/