Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Kodinvaihtaja ansaitsee aikaa kotiutumiseen – anna lemmikillesi rauhaa sopeutua uuteen paikkaan ja uusiin ihmisiin

Mesyn eläintalon kevät on jatkunut kiireisenä. Vaikka moni eläin onkin päässyt uuteen kotiin, on talolla nyt 2 koiraa, 4 kania ja kolmisenkymmentä kissaa.

Kotia vailla ovat muun muassa herkkä ja ystävällinen Emmi-koira, mallikkaasti omat ja orpopennut hoitanut Severiina-kissa sekä kiltit kääpiöluppakanit Tessa ja Toffee.

Lisäksi talolla tehdään kevätsiivousta, valmistellaan Mesy Match Showta (13.5.) sekä suunnitellaan vapaaehtoisille pidettävää teoriailtaa.

Kevät tarkoittaa myös kissanpentukauden alkamista, joten jos talolla vieraillessaan haluaa tuoda tuliaisia, niin kissanpentujen märkäruoka ja eläinkaupasta ostettu kuivaruoka ovat oivia tuomisia.

Kun lemmikki vaihtaa kotia, on tärkeää huomioida miten suuri mullistus se eläimelle on. Sen ympärillä kaikki muuttuu – ihmiset, ympäristö, rutiinit, hajut, ruokinta - eikä se itse tiedä miksi.

Siksi eläimen käytös voi hetkellisesti muuttua yllättävälläkin tavalla. Se voi olla vilkkaampi tai väsyneempi, vanhat pelot voivat voimistua, hajut viedä entistä enemmän, resurssiaggressiivisuus voimistua, tai se voi täysin liimaantua ihmiseen.

Koiranpentu voi saada uudessa paikassa entistä railakkaampia ”iltavillejä” tai hetkeksi unohtaa oppimiaan käskyjä. Aiemmin toisilleen ystävälliset kissat voivatkin muuton jälkeen sähistä toisilleen muutaman päivän.

Pahimmillaan tämä johtaa tilanteeseen jossa ”eläin ei vastannut odotuksia” ja se palautetaan, antamatta sille edes mahdollisuutta kotiutua.

Yleensä eläimen käytös tasaantuu ajan myötä. Alussa eläimelle kannattaa antaa aikaa ja tilaa, ja käyttää aikaa siihen tutustumiseen, eläimen tahtiin.

Heti kättelyssä ei kannata kutsua koko sukua katsomaan uutta lemmikkiä, reissata sen kanssa paikasta toiseen tai pistää sen kaikkia rutiineja uusiksi, vaan antaa sen rauhassa sopeutua ”uuteen normaaliin”.

On arvioitu, että kodinvaihtajakoiran stressitasojen lasku kestää 2 kuukautta, ja kotiutuminen vie aikaa viikoista kuukausiin.

Oman kodinvaihtajakoirani kanssa alku ei ollut helpoimmasta päästä erilaisten pelkojen, resurssiaggressiivisuuden ja remmirähjäyksen vuoksi. Meni useampi kuukausi, että me omistajat opimme toimimaan sen kanssa ja koira rauhoittui ja rentoutui.

Kärsivällisyys kuitenkin kannatti, sillä nykyään meillä on luottavainen perheenjäsen jonka kanssa arki on helppoa ja mukavaa.

Mikkelin eläinsuojeluyhdistyksen hallitus toivottaa kaikki yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet jäsenet tervetulleeksi kevätkokoukseen torstaina 11. toukokuuta kello 17.30. Kokouksessa pääsee osallistumaan päätöksentekoon ja kuulemaan, miten vuosi 2022 yhdistyksellämme sujui. Osallistuminen onnistuu myös etäyhteydellä.

Kokouskutsu: Mikkelin eläinsuojeluyhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous torstaina 11.5.2023 kello 17.30 löytöeläintalolla osoitteessa Porrassalmenkatu 69 B 50100 Mikkeli. Etäyhteys Teams-sovelluksen kautta. Etäyhteydellä osallistuva, ilmoittaudu yhdistyksen sihteerille Katja Valjakalle sähköpostitse osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com 10.5. klo 20 mennessä.Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Löytöeläintalon seuraava vierailuaika on lauantaina 13.5. klo 14-16. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9-17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi