Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat | Huonekalukaupan asiakas satsaa nyt syvään ja hyvään uneen – perheyritys Iskussa vannotaan kotimaisuuden ja vastuullisuuden nimeen

Nukkuminen ja ennen kaikkea unen laatu on yhä tärkeämpää suomalaisille. Laadukkaaseen sänkyyn ja patjoihin ollaan valmiita satsaamaan entistä enemmän rahaa, vietetäänhän nukkuessa jopa kolmasosa vuorokauden tunneista.

– Se näkyy selvästi myös meidän toiminnassamme. Ihmiset ovat valveutuneita asian suhteen, mittaavat unensa laatua älykelloilla ja tarkkailevat muutenkin sitä, miten nukkuvat, kertoo Mikkelin Isku-kalustemyymälän päällikkö Ville Turunen.

Ei siis ihme, että Turunen nostaa esille sängyt ja patjat, kun kysyn Iskun kysytyimpiä tuotteita.

– Moottorisänkyjen kysyntä on kasvanut, samoin premium-luokan patjojen, kuten Tempurin, Unigoldin ja Jensenin. Asiakkaat hakevat niiltä yksilöllisiä ominaisuuksia omiin tarpeisiinsa, kuvailee Turunen.

Turunen on koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija, kuten koko Mikkelin Iskun henkilökunta.

– Pyrimme tälläkin tavalla palvelemaan asiakkaat niin, että he tulevat meille uudestaankin. Nukkumiseen liittyvät asiakkaan tarpeet ovat hyvin henkilökohtaisia, koska sängyn ja patjan hankintaan saattavat vaikuttaa paitsi mukavuusnäkökohdat, myös selkeät fysiologiset tarpeet.

– Uni vaikuttaa aineenvaihduntaan ja yleiseen hyvinvointiin, kun taas nukkumisasennolla on vaikutuksia myös selän ja niskan hyvinvointiin. Moni ei välttämättä osaa yhdistää huonoa nukkumisasentoa selkä- ja niskakipujen aiheuttajaksi, Turunen sanoo.

Uniasiantuntemuksesta on tullut hyvää palautetta.

Perheyrityksen keskeiset arvot ovat kotimaisuus ja vastuullisuus.

– Moni asiakas sanoo tulleensa meille tuttavan suosituksesta.

Mikkelin Isku Graanissa kuuluu valtakunnalliseen Isku-konserniin, jonka omistaa lahtelainen Vikströmin perhe. Isku on ollut saman suvun omistuksessa perustamisestaan vuonna 1928 lähtien ja kalustekaupan puolella yritys käsittää muun muassa huonekalumyyntiin keskittyvän Isku Kodin ja julkitila- ja toimistokalusteita myyvän Isku Interiorin.

Perheyrityksen keskeiset arvot ovat kotimaisuus ja vastuullisuus.

– Myymämme kalusteet täyttävät yritysmaailman vaativat kriteerit ja tuotteemme ovat kestäviä ja ne on valmistettu kestävän kehityksen mukaan. Annammekin sohvatehtaan tuotteidemme rungoille jopa 25 vuoden takuun, Turunen sanoo.

Kaikki Iskun tuotanto on Lahdessa.

– Tehtaassa on investoitu paljon vihreään energiaan. Aurinkopaneeleilla tähdätään mahdollisimman suureen energiaomavaraisuuteen ja kestävään tuotantoon siinäkin mielessä.

– Sohvamme valmistetaan mahdollisimman pitkälle kotimaisista materiaaleista. Esimerkiksi kotimaisia kankaita on haastava löytää, joten käyttämämme kankaat ovat EU-alueelta peräisin.

– Oman huonekalutuotannon lisäksi meillä on paljon kotimaisia yhteistyökumppaneita, kuten Kiteen Huonekalutehdas, Interface ja Unigold-sänkytehdas, Turunen luettelee.

Koronavuodet toivat huonekalukauppaan uuden käänteen. Kun kansalaiset joutuivat sankoin joukoin etätöihin, syntyi uutta markkinaa.

Toimisto- ja julkitilakalusteita meni paljon, kun moni työnantaja halusi satsata henkilökuntansa työhyvinvointiin ja hankki henkilöstölleen etätyökalusteita koteihin.

– Myynti kasvoi myös yksityishenkilöiden puolella. Työpöytiä ja työtuoleja ostettiin paljon. Siinä vaiheessa moni havahtui huomaamaan, että työergonomia on tärkeä asia, jos etätöitä tehdään enemmän, Turunen pohtii.

Kilpailu kalustealalla on kovaa. Miten Isku tässä kisassa menestyy?

– Haluamme tarjota kaupungin parasta palvelua sekä olla myymälä joka asiakkaalle tulee ensimmäisenä mieleen huonekaluja tai sänkyä etsiessä. Kilpailemme laatu edellä, kestävin tuottein sekä läpinäkyvällä hinnoittelulla, määrittelee Turunen.

– Me emme ole lähteneet mukaan kisaan kovilla alennusprosenteilla, vaan pitäneet hinnat sellaisina, että asiakkaalle muodostuu realistinen kuva tuotteen arvosta. Kun asiakas saa meiltä alennusta tuotteen hinnasta, on kyseessä oikea alennus. Mutta jokaiselle löytyy tässä markkinassa oma paikkansa ja asiakassegmenttinsä, Turunen päättää.

Juttusarjassa esitellään mikkeliläisten kivijalkaliikkeiden palveluja.