Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Villieläinhoitolan kuulumisia | Lumihangesta löytynyt pikkusiili pääsi lämpimään hoivaan

Lähes joka kevät villieläinhoitolaamme tulee hoitoon siilejä, jotka ovat syystä tai toisesta heränneet talvihorroksesta liian aikaisin. Hyönteissyöjä siili ei mitenkään pärjää lumen ja pakkasen keskellä.

Syy heräämiseen voi olla esimerkiksi aura-auton särkemä pesä, lumen sulamisveden valuminen pesään tai ketun tai koiran esille kaivama horrospesä.

Mikkelissä Saattotiellä havaittiin siiliressu, joka tallusteli hangessa ihmisiä vastaan.

Onneksi siilin löytäjät ottivat siilin kiinni ja toivat hoitolaamme.

Siilin paino oli 543 grammaa. Talvihorroksen aikana siili menettää noin puolet painostaan.

Siili saa olla lumien sulamiseen ja hyönteisten heräämiseen saakka hoitolassamme sisätiloissa. Toinen vaihtoehto olisi ollut yrittää horrostamista uudelleen ulkotarhassamme, mutta koska kaikki hoitolamme horrospesät ovat jo siilien käytössä, saa tämä herääjä olla lämpimässä.

Paino on siilillä noussut todella hyvin ja nyt siili painaa jo 1043 grammaa. Siilillä on hyvät oltavat sisätarhassa täysihoidossa. Varmuuden vuoksi siilille annettiin matolääkitys. Näin teemme kaikille siileille, jotka hoitolassa käyvät.

Kunhan lumet ovat sulaneet ja hyönteisiä alkaa olla liikkeellä, siili palautetaan löytöpaikkaan elämäänsä jatkamaan.

Löytöeläintalon vierailuajat ovat parittomien viikkojen sunnuntaina klo 14-16. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9 – 17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi