Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sampo Heiskanen on Varkaantaipaleen uusi isäntä – Someenjärven rannalla kuullaan ensi kesänä bändejä ja karaokea sekä syödään rosvopaistia

Varkaantaipaleen kesäravintola Ristiinassa saa ensi kesäksi uuden isännän, kun mikkeliläinen Sampo Heiskanen ottaa ravintolatoiminnan hoitaakseen.

Heiskanen on tuttu Mikkelin ravintolakuvioista. Hän on yrittäjänä Graanissa toimivassa Juhlapalvelu ja lounaskahvila Katriinassa sekä osakkaana Rantakylän Kivijalka-ravintolassa.

Kuinka mies sitten aikoo saada tunnit riittämään, kun kesäravintola arvattavasti työllistää käytännössä jokapäiväisesti, ainakin sesonkiaikana?

– Minulla on erinomainen henkilökunta, jonka käsiin voi hyvin luottaa Mikkelin ravintolat, kun itse olen Varkaantaipaleessa, Heiskanen kuittaa.

Varkaantaipaleen kesäravintola aloitti toimintansa viime kesänä. Se sijaitsee erinomaisella paikalla Someenjärven rannassa, Varkaantaipaleen ja Kirkkotaipaleen kanavien välissä. Varkaantaipaleen kautta kulkee kesällä paljon veneilijöitä ja vilkas mökkitie Suurlahdentie menee aivan vieritse.

Entisen luotsiaseman paikalle rakennetun ravintolan omistaa ristiinalaislähtöisten yrittäjien omistama Ristiina Group Invest Oy. Heiskanen on tiloissa vuokralla.

Varkaantaipale on räätälöity palvelemaan sekä paikallisia vakituisia asukkaita ja kesämökkiläisiä. Ja tietysti muitakin matkailijoita.

– Ravintolassa on tarjolla ruokaa ja juomaa. Pyrin rakentamaan paikallisten kalastajien kanssa sellaista yhteistyötä, että joka päivä saataisiin pöytään tuoretta kalaa.

Kaikenlaista tehdään, että saataisiin väkeä alueelle.

Sampo Heiskanen

– Viikonloppuisin teemme Varkaantaipaleessa rosvopaistia omana erikoisuutenamme. Pizzaa ja burgereita löytyy tietysti, samoin vitriinituotteita. Päivän annoksena on tarjolla liharuoka ja kalaruoka, yrittäjä luettelee.

Kesäravintolassa on sisällä 40 asiakaspaikkaa ja terassilla viitisenkymmentä lisää. Tapahtumakäyttöä helpottaa se, että koko Varkaantaipaleen ravintola-alue on myös anniskelualuetta.

– Tapahtumahallissa on esiintymislava ja lisää asiakaspaikkoja sisällä ja ulkona, Heiskanen kertoo.

Varkaantaipale houkuttelee kesäasiakkaita myös tapahtumilla. Juhannukseksi on jo buukattu Kylän Jätkät sekä juhannuspäiväksi Octoband.

– Avaamme ovet helatorstain viikonloppuna jokapäiväisesti. Sitä ennen toukokuussa kokeillaan jo viikonloppuaukioloja. Kesäkuun alussa pidetään varmaankin kesän avaustapahtuma, kunnon sesonki alkaa sitten kun mökkiläiset tulevat, Heiskanen sanoo.

Yrittäjällä on monenlaisia suunnitelmia Varkaantaipaleeseen.

Pauliina Hintsanen tulee laulattamaan terassikaraokea. Ristiinan Ammattirealisoinnin Janne Auvinen tulee vetämään huutokauppoja ja tuo tänne myös vesijettejä esille. Järjestämme myös lasten olympialaiset, jos saan Ristiinan Urheilijat mukaan yhteistyökumppaniksi.

– Lisäksi Käräjämiehen Puutarha avaa Varkaantaipaleeseen myyntipisteen. Sieltä on mökkiläisten kätevä tulla hakemaan kesäkukat, Heiskanen vinkkaa.

– Kaikenlaista tehdään, että saataisiin väkeä alueelle.

Varkaantaipaleeseen pääsee helposti sekä vesitse että autolla. Ensi kesänä sinne pääsee myös toisten järjestämällä kyydillä.

– Varkaantaipaleessa on ensi kesänä yksi Mikkelin hop on, hop off -elämysreitin pysäkki. Eli tänne voi tulla sekä laivalla että linja-autolla, kertoo Heiskanen kevättalvisessa pakkassäässä jäiselle Someenjärvelle katsellessaan.

Ravintola-alalla on nyt kova kysyntä osaavista ammattilaisista ja Heiskasellakin on selkeä viesti:

– Väkeä on jo pestattu, mutta kyllä täältä löytyy osaajille töitä, vaikka reilumminkin. Niin että ei muuta kuin olkaapa yhteyksissä, kannustaa yrittäjä alan töitä hakevia.

Heiskanen on myös kiinnostunut monentasoisista yhteistyökuvioista paikallisten yrittäjien kanssa.

– Varkaantaipaleessa voi hyvin järjestää esimerkiksi esittelypäiviä tai muita yritystapahtumia. Meihin sopii olla yhteyksissä, hän kannustaa.