Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä, päättäjä | Liike Nytin Satu Taavitsainen on huolissaan kansalaisten jaksamisesta – ”Haluan, että ihmiset pärjäävät”

Kuka olet?

– Olen Satu Taavitsainen, 46-vuotias hallintotieteiden maisteri ja sosionomi (AMK). Olen naimisissa ja meillä on kolme lasta, joista kaksi asuu vielä kotona. Asumme Rantakylässä. Vanhin lapsemme muutti Helsinkiin päästessään urheilulukioon.

– Olen Liike Nyt -puolueen kansanedustajaehdokas.

Mitä teet työksesi?

– Olen työskennellyt 10 vuotta toiminnanjohtajana Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki ry:ssä Esteryssä.

– Toimin neljä vuotta kansanedustajana v. 2015–2019. Näissä molemmissa tehtävissä on ollut yhteistä ihmisten auttamistyö ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Olen toiminut myös 10 vuotta yksinyrittäjänä.

Mitä luottamustoimia sinulla on?

– Olen Mikkelin kaupunginvaltuutettu ja Etelä-Savon hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja aluehallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Olen myös Etelä-Savon maakuntavaltuuston puheenjohtaja.

– Lisäksi olen Veikkauksen hallintoneuvoston jäsen sekä Suomen sosiaali- ja terveys ry:n Sosten valtuuston jäsen. Olen varakansanedustaja ja Euroopan parlamentin varaedustaja.

Miksi läksit kunnallispolitiikkaan?

– Opiskellessani 90-luvun lopulla Diakissa sosionomiksi olin vaihdossa USA:ssa. Tein Los Angelesin kaduilla sosiaalityötä kodittomien ihmisten ja väkivaltaa kokeneiden naisten ja lasten parissa. Sisuunnuin noiden kuukausien aikana kaduilla ja kurjuudessa elävien ihmisten kohtaloista ja se johti minut politiikkaan. Haluan korjata vääryyksiä.

– Vuoden 2000 kunnallisvaalit olivat ensimmäiseni ja tuosta alkaen olen ollut Mikkelin kuntapolitiikassa mukana. Vuonna 2012, 2017 ja 2021 kuntavaaleissa olen ollut kaikista Mikkelin valtuutetuista eniten ääniä saanut ehdokas ja olen kiitollinen kuntalaisille saamastani luottamuksesta. Olen pyrkinyt toimimaan järjen äänenä ja viemään eteenpäin kuntalaisille tärkeitä asioita.

Mikä ratkaisi puoluevalintasi?

– Jo nuorena halusin vaikuttaa ja olla tekemässä asioita yhteisen hyvän eteen.

– Liityin 23 vuotta sitten SDP:hen ja nykyisin olen Liike Nyt -puolueen jäsen. Liike Nyt on toimintatavoiltaan avoin ja sen periaatteisiin kuuluu jokaisesta huolen pitäminen ja yhdenvertaisuuden edistäminen. Liike Nytissä ei hyssytellä, vaan on rohkeutta puuttua epäkohtiin ja tehdä muutoksia. Politiikassa on tärkeää osata kuunnella ihmisiä ja tehdä parhaansa heidän hyväksi.

Millaisia asioita haluat edistää?

– Tällä hetkellä suurin huoleni on julkisen talouden tila ja työtä tekevien ihmisten, pienyrittäjien, maatilojen, lapsiperheiden, nuorten ja eläkeläisten jaksaminen. Kotitalouksien ja yritysten yhä kiristyvä taloustilanne keskellä ruoan kohonneita hintoja, korkeita sähkölaskuja ja polttoaineiden hintoja on suistamassa ihmisiä epätoivoon.

– Tämän kehityksen haluan kääntää ja tuoda ihmisten arkielämään turvallisuutta. Haluan, että ihmiset pärjäävät elämässään ja julkinen talous on tasapainossa. Tahdon lisätä ihmisten työllistymistä, hyvinvointia, taloustilannetta ja koulutus-, harrastus- sekä liikuntamahdollisuuksia.

Miten kuvailet itseäsi?

– Olen ahkera ja rohkea, sekä rehellinen ja huumorintajuinen. Harrastan liikuntaa ja pyrin elämään terveellisesti. Niin politiikassa, työelämässä kuin lapsiperheen arjessa tarvitaan hyvää resilienssiä ja koen, että minulla on kyky selvitä paineisista tilanteista ja kyky säilyttää toimintakykyni muuttuvissa oloissa.

Mikä saa sinut iloiseksi?

– Ilahdun aina, kun paikalliset yrittäjät, urheilijat ja taiteilijat menestyvät ja saavat luotua uusia avauksia ja uutta työtä. Lastemme pärjääminen elämässä tuottaa iloa.

Entä murheelliseksi?

– Lasten ja nuorten pahoinvointi sekä vanhusten ja vammaisten hoivan puutteet tekevät minut murheelliseksi, sekä Ukrainan sota ja ihmiskohtalot. Luonto ja eläimet ovat minulle tärkeitä ja eläinten kaltoinkohtelusta tulen surulliseksi.

Miten lataat akkujasi?

– Nautin hikiliikunnasta ja juokseminen hyvää musiikkia kuunnellen on mukavaa. Olen harrastanut ratsastusta 2-vuotiaasta lähtien, sekä koiriemme kanssa erilaisia lajeja. Luonnossa vaeltaminen antaa voimaa.

Mistä et luovu mistään hinnasta?

– Oma perheeni ja eläimet ovat minulle kaikista rakkaimpia.

Kehu toisen puolueen päättäjä!

– Keskustan Pirjo Siiskonen on sydämellinen ihminen. Meillä on yhteistyö aina sujunut hyvin, jo niistä ajoista lähtien, kun olin kansanedustaja ja varmistimme yhdessä Mikkelin Luomuinstituutin rahoitusta.

Kehu Mikkeliä!

– Mikkelissä on aktiivisia järjestöjä ja urheiluseuroja, vilkas kulttuurielämä, sekä loistava Mikkelin teatteri. Täällä löytyy monenlaista tekemistä. Kaupunki on turvallinen ja ihmiset ovat puheliaita ja mukavia.

– Mikkeli on vehreydessään viihtyisä ja tarjoaa kokoontumispaikkoja, mm. kauniilla torilla. Mikkelissä pääsee helposti luontoon ja maaseudulle, vesistöt ovat puhtaita ja meillä on paljon uimarantoja. Mikkelissä ei ole liikenneruuhkia ja arkirutiinit sujuvat ilman odotteluja, jolloin vapaa-aikaa jää enemmän.

Juttusarjassa mikkeliläiset kuntapäättäjät kertovat itsestään ja asioista, jotka ovat heidän sydäntään lähellä.