Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rockhouse Struttersin esikoisalbumi syntyi 15 vuotta bändin perustamisen jälkeen – levynjulkistuskeikka vedetään lauantaina Kivijalassa

Mikkeliläinen rockabillybändi Rockhouse Strutters ei totisesti ole pitänyt kiirettä levyntekoon ryhtymisessä. Vuonna 2008 perustettu orkesteri julkaisee näinä päivinä omaa nimeään kantavan debyyttialbumin.

Rockhouse Struttersin kvartetin muodostavat laulusolisti Maku Tuominen, kitaristi Jukka Kuitunen, pystybasisti Iikku Riepponen sekä rumpali Jouni Häyrinen.

Kaikki ovat mikkeliläisistä ja vähän muistakin musiikkikuvioista tuttuja nimiä. Tuomisen historiasta ja nykyisyydestä löytyy sellaisia bändejä kuin Sharon Rose, Hiljaistenmiestenlaakso ja Willie And The Wolves. Häyrinen ja Kuitunen ovat tuttuja Outsidersista.

– Alkuperäinen basisti Marko Lintunen oli hänkin Outsidersissa aikoinaan. Iikku on bändin uusi tulokas, kertoo Tuominen.

Rockhouse Struttersin soittajilla on kullakin useampia bändejä ja aikamiesten aikaa vievät myös työt ja muut siviilikiireet.

– Keikkailu on siitä syystä jäänyt vähemmälle ja siksi olemme monelle mikkeliläisellekin aika tuntematon bändi.

– Kuitusen Jukan kanssa tämä bändi perustettiin. Olemme tuttuja jo Tikantalon ajoista, 1980-luvulta asti. Jukka ehdotti että perustetaan rockabilly-bändi, kertaa Tuominen.

Nyt pitää tehdä keikkaa, jotta saadaan vähän nimeä.

– Minulle meidän musiikkimme on rockabillya, vaikka jotkut näkevät siinä muutakin, kuten neobillya, jossa rockabillyyn voi yhdistyä vaikka vähän punk-vaikutteitakin, solisti miettii.

– Rockabilly on meille kaikille bändiä ja sen musiikkia yhdistävä tekijä, vaikka kaikilla on vähän erilaisiakin mieltymyksiä, hän jatkaa.

Debyyttilevy on 12 biisin napakka kokonaisuus hyvin ja vauhdikkaasti soitettua, eläväistä rockabillya. Biiseistä kaksi on Kuitusen ja Tuomisen tekemiä, loput covereita, joiden säveltäjäniminä vilahtelee sellaisia alan legendoja kuin Carl Perkins, Sleepy LaBeef, Roy Orbison ja Elias McDaniel.

– Halusimme ehdottomasti saada pari omaakin biisiä mukaan. Coverit ovat hieman vähemmän tunnettuja, Tuominen sanoo.

Levy on tehty roots-musiikkiin erikoistuneelle Moondog Music -yhtiölle. Sen kautta levy saadaan jakeluun sekä vinyyli- että cd-painoksina ja striimattuna.

– Ja myyntiin niihin levykauppoihin, joita tässä maassa vielä on. Ulkomaillekin sitä voidaan jaella levy-yhtiön kautta.

– Kyllä se vinyyli tuntuu muuten hienolta hypistellä, kun olen itse vinyyliajan kasvatti. Kansitaidekin pääsee ihan eri tavalla oikeuksiinsa, Tuominen hehkuttaa.

Äänitysprosessi oli mutkaton.

– Se on soitettu livenä sisään. Suit sait sukkelaan. Lauluja lauloin jälkikäteen jonkin verran.

Esikoislevyn ilmestyessä on Rockhouse Strutters aktivoitumassa vähän uudella vaihteella.

– Nyt pitää tehdä keikkaa, jotta saadaan vähän nimeä. Onneksi basistimme Iikku Riepponen omaa suhteita vähän sinne sun tänne. Hän soittaa muun muassa Mike Bell & The Belltonesissa ja Rockabilly Boysissa ja hänen kauttaan on helpompi järjestellä keikkojakin, Tuominen sanoo.

Rockhouse Struttersin livekunto on katsastettavissa seuraavan kerran Mikkelissä, ravintola Kivijalassa, jossa soitetaan levynjulkistuskeikka lauantaina 11. maaliskuuta.

Rockfoot Rumble -tapahtumassa on tarjolla rockabillya kolmen bändin voimin, sillä lauteille nousevat myös AT’s Roots & Ramblin’ sekä maineikas ruotsalainen The Go Getters.

Rockhouse Strutters avaa illan kello 21. Ovet avautuvat kello 19, jolloin alkaa myös 22 euron hintaisten lippujen myynti, jos niitä on vielä jäljellä. Ennakkoon lipun saa 20 eurolla ravintolasta tai osoitteesta www.tiketti.fi