Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten Ohjaamo palvelee nyt uudessa osoitteessa Savilahdenkadulla

Nuorille maksuttomia ja matalan kynnyksen palveluita tarjoava Ohjaamo Olkkari on muuttanut uusiin tiloihin.

Aikaisemmin Hallituskadulla toiminut Ohjaamo palvelee nyt osoitteessa Savilahdenkatu 24. Mikkelin kaupungin omistamassa vaaleanpunaisessa puutalossa on aiemmin toiminut muun muassa Viola ry.

Ohjaamon toiminta polkaistiin uudessa osoitteessa käyntiin toissa viikolla. Muuton taustalla ovat edellisen toimipisteen sisäilmaongelmat sekä Ohjaamo Olkkarin koordinointivastuun siirtyminen vuodenvaihteessa Essotelta kaupungille.

– Meille oli hieno asia, että pääsimme näihin tiloihin. Ohjaamo on nyt nuorten näkökulmasta ajatellen hyvin keskeisellä paikalla – sijaintimme lähellä on lukio, yläkouluja sekä Esedun kaksi toimipistettä. Uskomme vahvasti, että tänne on nyt entistäkin helpompi ja mukavampi tulla, iloitsee Mikkelin Ohjaamon koordinaattori Elina Niiranen.

Ohjaamo Olkkarin toiminta säilyy pääpirteittäin ennallaan.

Ohjaamo on suunnattu 15-29-vuotiaille nuorille, jotka pohtivat omaan elämään ja itsenäistymiseen liittyviä valintoja. Toiminta kiteytyy siihen, että nuori saa hoidettua yhdessä paikassa mahdollisimman monta asiaa.

Ohjaamoon voi mennä hakemaan tietoa, neuvoja ja ohjausta monenlaisissa mieltä askarruttavissa asioissa.

Apua saa muun muassa koulutukseen, työnhakuun ja asumiseen. Tarjolla on myös keskusteluapua elämän murheissa.

Toiminnalla halutaan ennen kaikkea sujuvoittaa nuorten siirtymistä työelämään tai koulutukseen. Tavoitteena on myös edistää nuorten elämänhallintaa ja toimintakykyä. Työtä tehdään moniammatillisen yhteistyön avulla.

– Nuoren ei tarvitse tietää, että kenen kanssa hänen tulee asioida missäkin asiassa. Me neuvomme ja autamme eteenpäin aina, sanoo Anne-Mari Hynönen. Hän työskentelee Ohjaamoiden psykososiaalista tukea kehittävässä Onni-työssä.

Ohjaamoita toimii Suomessa yli 70 paikkakunnalla. Mikkeliin palvelu tuotiin vuonna 2011. Mikkelin Ohjaamosta on saatavilla muun muassa sosiaalihuollon, kuntakokeilun omavalmentajien, opinto-ohjaajan, terveydenhoitajan, seksuaalineuvojan ja etsivän nuoriso-ohjaajan palveluita.

Täysin uusi asia on, että Ohjaamo Olkkarissa työskentelee nyt myös psykiatrinen sairaanhoitaja, tällä viikolla pestissään aloittanut Päivi Kosonen. Hänen kanssaan täysi-ikäinen nuori voi jutella kaikista askarruttavista asioista, kuten mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvistä huolista.

– Tarkoituksena on, että nuoret pääsevät keskustelemaan mieltä painavista asioista hyvin matalalla kynnyksellä ja mahdollisimman nopeasti. Ainakin alkuun minua pääsee tapaamaan varaamalla ajan, mutta kenties myöhemmin myös ilman ajanvarausta, Kosonen kertoo.

Muuton jälkeen Ohjaamo Olkkarin aukioloaikoja laajennettiin. Ovet ovat nyt auki maanantaista torstaihin kello 9–16 ja perjantaisin kello 9–15. Käymään voi mennä ilman ajanvarausta.

– Täällä voi tulla piipahtamaan vaikka kahvilla ohikulkumatkalla. Kahvia ja teetä on aina tarjolla, kannustaa Hynönen.

Ohjaamo Olkkarin puhelinpäivystys on myös avoinna joka arkipäivä.

– Ja jos ei halua soittaa tai tulla käymään, voi meidän nettisivuilla täyttää yhteydenottolomakkeen. Me otamme mahdollisimman nopeasti yhteyttä, Niiranen neuvoo.

Ohjaamo Olkkarin puhelinpäivystyksen numero on 044 794 3266. Yhteydenottolomake löytyy Ohjaamon nettisivuilta www.ohjaamoolkkari.fi.