Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Ujoimmistakin kissoista kuoriutuu yleensä ihania ja rentoja kavereita

Löytöeläintalon vierailuaikana ihmisiä liikkuu kissahuoneesta toiseen.

Jossain huoneessa voi käydä niin, että ihmisen mentyä sisälle ei huoneessa näy yhtään kissaa. Tämä johtuu siitä, että kyseisen huoneen kissat ovat ujoja ja haluavat mieluummin seurailla ihmisten touhuja omista piiloistaan.

Ihmiset saattavat tästä jopa harmistua, kun eivät pääse koskemaan kissaa, joka kiipeää mahdollisimman korkealle ja menee piiloon ihmiseltä.

Meidän ihmisten pitäisi muistaa, että eläin ei ole meitä varten vaan me eläintä varten. Eläimen silittelyn ja vieressä olemisen tuoma hyvä mieli on vain suuri bonus eläimen kanssa ollessa, se ei ole itsestäänselvyys.

Monet löytöeläintalon kissat ovat joutuneet entisessä elämässään jo pettymään ihmisiin ja vaatii meiltä ihmisiltä suurta kärsivällisyyttä saada ansaittua luottamus takaisin.

Ujojen kissojen annetaan löytöeläintalolla totutella ihmisiin omaan tahtiinsa.

Monet kissat ovat uteliaita ja haluavat seurailla ihmisen toimintaa pienen välimatkan päästä, mutta koskettaa saa vain harvoin.

Ujon kissan kodin saaminen voi olla joskus haasteellista, mutta lähes aina näistä ujoista yksilöistä kuoriutuu mitä ihanimpia kotikissoja, jotka kotiutuessaan rentoutuvat ja alkavat luottaa ihmiseen.

Tämä vaatii kissan omistajalta aikaa ja etenkin malttia antaa kissan tutustua ja tulla luokse, kun itse haluaa. Silloinkaan kissaa ei kannata kaapata syliin vaan antaa sen itse tassutella siinä kohdassa, missä haluaa.

Toisilla kissoilla tähän saattaa mennä vain muutamia viikkoja, kun taas toisilla se voi vaatia aikaa jopa vuoden ellei enemmänkin.

Eläintä ei siis kannata ottaa näyttelyesineeksi, jota esitellään kaikille tuttaville. Elläin otetaan kotiinsa, koska halutaan huolehtia sen hyvinvoinnista ja tarpeista, etenkin uuteen kotiin saapuvan rescue-eläimen suurin tarve on turvallinen paikka ja olotila.

Löytöeläintalolla on tällä hetkellä useampia ujoja kissoja, joiden totuttelu uuteen elämään voi vaatia aikaa.

Jos mietit kissan ottamista, kannattaa harkita voisiko sinun elämäntilanteesi sallia tarkkaavaisesti seuraavan hahmon, joka haluaa tutustua sinuun omilla ehdoillaan.

Löytöeläintalon seuraava vierailuaika on sunnuntaina 12.3. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9 – 17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi