Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin kaupunki juhlii viikon – 185 vuotta tulee täyteen 7. maaliskuuta

Mikkelin kaupunki saavuttaa kunnioitettavan 185 vuoden iän tiistaina 7. maaliskuuta.

Kaupungin synttäreitä juhlistetaan moninaisin menoin koko synttäriviikon ajan, 6.-12. maaliskuuta. Syntymäpäiväviikon teema on Koko kaupunki juhlii.

Perinteiset kaupungintalon kierrokset saavat jatkoa syntymäpäivänä 7. maaliskuuta.

Mikkelin oppaiden puheenjohtaja Helena Partanen johdattaa kaupunkilaiset arvokkaan kaupungintalon historiaan. Kierrokset toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa kolmen vuoden koronatauon jälkeen.

Kierroksia järjestetään yhteensä neljä ja niiden aikana piipahdetaan myös tervehtimässä uutta kaupunginjohtaja Janne Kinnusta hänen omassa huoneessaan.

Kierrokset alkavat 7.3 kello 9.30, 11.00, 13.00 sekä 14.30.

Kierrosten lisäksi kaupungintalolla järjestetään kirjamyyntitapahtuma, jossa kaupunkilaisilla on mahdollisuus ostaa itselleen Mikkelin historiaan liittyviä teoksia.

Lisäksi aamupäivän aikana Mikkelin kalevalaiset esittelevät langan kehruutaitojaan ja muita käsityötekniikoita kaupungintalon katutason Geopark-huoneessa.

Kirjamyynti on avoinna kaupungintalon toisen kerroksen aulassa kello 9-12. Mikkelin Kalevalaisten tapahtuman aikataulu on sama.

Mikkeli-seura toteuttaa 7.3. Mikkelin historiasta kertovan luennon teemalla Ruustinnoja ja ruotuvaivaisia – Mikkelin vanhan eteläisen hautausmaan kertomaa.

Kävelyopastuskierroksella tutustutaan Mikkelin kaupungin ensi vaiheisiin.

Luennolla puhumassa ovat Mikkeli-seuran aktiiviset jäsenet, Kansallisarkiston erityisasiantuntija FM Tytti Voutilainen sekä arkkitehti SAFA Kirsti Kovanen.

Luento alkaa kello 17 Elomaa-talolla ja siinä avataan Mikkelin historiaa 1800-luvun loppupuolelta ja 1900-luvun alusta vanhan eteläisen hautausmaan ja sen vainajien kautta.

Paikalliset oppaat toteuttavat uuden kävelyopastuksen Mikkelin keskustassa lauantaina 11.3. kello 13 alkaen. Kävelyopastuskierroksella Ensiaskeleita Mikkelin kaduilla – kaupungiksi kehittyminen tutustutaan Mikkelin kaupungin ensi vaiheisiin.

Kierroksen kesto on kaksi tuntia. Se alkaa Kirkkopuistosta ja päättyy satamaan. Kierrokselle mahtuu 50 henkilöä ja sille tulee ilmoittautua ennakkoon. Kierroksen ennakkoilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 1.3.

Mikkelin sotilasperinteeseen on mahdollista tutustua Mikkelin Upseerikerhon ja Jalkaväkimuseon yhdessä toteuttamilla kierroksilla Vanhalla kasarmilla lauantaina 11.3.

Kierrokset alkavat Upseerikerholta ja kierroksen aikana tarjolla on teemaan liittyviä maistiaisia. Kierroksella tutustutaan Upseerikerhoon, Vanhaan kasarmialueeseen sekä Jalkaväkimuseoon.

Kierrokset alkavat kello 11, 13 ja 15. Kierroksille mahtuu 50 henkilöä saapumisjärjestyksessä.

Alueen kohteisiin voi lauantaina tutustua myös omatoimisesti, sillä Upseerikerholla ja Jalkaväkimuseossa on kyseisenä päivänä vapaa pääsy kello 11–16.

Maksullinen munkkikahvila palvelee Jalkaväkimuseossa aukioloaikojen puitteissa.

Synttäriviikolla paikallinen taide valtaa Mikkelin pääkirjaston.

Taideyhdistys Mikkelangelot ry toteuttaa Mikkeli-salissa taidenäyttelyn Maalattua Mikkeliä ajalla 6.3.–11.3. Näyttelyssä yhdistys esittelee muun muassa jäsentensä maalauksia kotikaupungistaan. Esillä on myös kansalaisopiston Tilaa luovuudelle -pilottiryhmän valmistama kollaasi. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Lisäksi yhdistys järjestää 7.3. koko päivän työpajan, jossa kaupunkilaiset voivat tehdä onnittelukortin tai muun onnittelutervehdyksen Mikkelin kaupungille.

Työt luovutetaan kaupunginjohtajalle myöhemmin maaliskuussa. Näyttelyyn ja työpajaan on vapaa pääsy.

Anne Mäkeläisen taidenäyttely Saimaa suuri innoittaja on esillä pääkirjaston yläaulassa 7.3.–24.3.

Näyttelyn avajaiset järjestetään 7.3. kello 12, jolloin Mäkeläinen on paikalla Amatsoni-asussa kertomassa teoksistaan. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Ponit ja hevoset ilahduttavat kaupunkilaisia synttäriviikolla. Mikkelin raviradan toteuttamassa synttäriohjelmassa ponit ja hevoset viedään tapaamaan päiväkotilapsia ja palvelutalojen asukkaita.

Lisäksi kaikilla kaupunkilaisilla on mahdollista tavata poneja ja hevosia Mikkelin raviradalla itse syntymäpäivänä 7.3. kello 9–14.

Tempauksen päiväkotiyhteistyökumppani on Kalevankankaan päiväkoti. Ikäihmisten ja hevosten kohtaaminen mahdollistetaan kahden Mikkelissä sijaitsevan ikäihmisten palvelutalon asukkaille yhteistyössä hyvinvointialue Eloisan kanssa.

Mikkelin kansalaisopiston kurssit esittäytyvät avointen ovien tempauksessa 7.3.

Synttäritempauksessa ovat teatteri, sanataide ja kirjallisuus, kuvataide, musiikki, kädentaidot, kieltenopetus sekä liikunta. Ohjelmaa on aamusta iltaan kansalaisopiston eri toimipisteissä.

Tarkat tiedot esittäytyvistä kursseista, niiden ohjaajista sekä aikatauluista ja tapahtumapaikoista kuten myös viikon koko ohjelmasta löytyvät osoitteesta www.mikkeli.fi/185v