Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä, päättäjä | Kokoomusvaltuutettu Oskari Valtola haluaa kääntää Mikkelin suunnan positiiviseksi ja tulevaan uskovaksi – ”Yhteiset asiat on hoidettava”

Kuka olet?

– Olen Oskari Valtola, 47-vuotias mikkeliläinen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas.

– Perheeseeni kuuluvat eläinlääkärivaimoni Suvi ja kolme lasta. Liikumme perheenä paljon arjessa, mutta onneksi Mikkelissä lapsemme pystyvät kulkemaan harrastuksiin omatoimisesti pyörillä tai jalan. Näin myös vanhemmille jää aikaa harrastuksille.

– Itse olen nyt tykästynyt crossfit-harjoitteluun ja leikkimieliseen kisaamiseen. Vapaa-ajan täyttää myös yhteisten asioiden hoitaminen.

Mitä teet työksesi?

– Valmistuin lääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2012. Työterveyshuollon erikoislääkärin pätevyyden sain vuonna 2013.

– Olen käytännössä koko urani työskennellyt samalla työnantajalla. Nimi vain on omistajien muutosten vuoksi vaihtunut Mikkelin kaupungin työterveyshuollosta Etelä-Savon Työterveyteen ja nyt Pihlajalinnaan.

Mitä luottamustoimia sinulla on?

– Toimin Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana sekä Etelä-Savon maakunta- ja aluehallituksissa.

Miksi läksit kunnallispolitiikkaan?

– Lähdin mukaan Seleniuksen Pekan pyynnöstä vuoden 2017 kuntavaaleihin.

– Pekan myyntipuhe osui tavallaan maaliin, kun hän sanoi, että nämä yhteiset asiat on jonkun vain hoidettava ja halusin olla niitä hoitamassa.

– Asiat eivät yhteiskunnassa toimi, jos emme ole niistä kiinnostuneita ja hoida niitä kukin vuorollaan. Kokemusta vaikuttamisesta olin tosin saanut jo Mikkelin keskussairaalaan liittyneiden asioiden puolustamisesta.

Mikä ratkaisi puoluevalintasi?

– Olen aina ollut kokoomushenkinen, vaikka puolueeseen liityin vasta tuolloin 2017. Muita vaihtoehtoja ei ollut.

– Kokoomuksen arvot osuvat minuun: mahdollisuuksien tasa-arvo, vapaus ja vastuu, sivistyksen ja toisen ihmisen kunnioittaminen. Kokoomus katsoo maailmaa positiivisten mahdollisuuksien silmälasien läpi.

Millaisia asioita haluat edistää?

– Haluan edistää Mikkelin elinvoimaa, koska siitä riippuu Mikkelin tulevaisuus. Työpaikkoja ja pöhinää on saatava alueelle enemmän. Ilmapiiri on käännettävä positiiviseksi ja tulevaisuuteen uskovaksi.

– Kaupungin talous tulee oikaista ja saada pysyvästi kestävälle pohjalle. Tämä vaatii vielä toimia, mutta nyt se on mahdollista.

Miten kuvailet itseäsi?

– Olen rauhallinen ja pohdiskeleva luonne. Yritän ajatella positiivisesti ja nähdä ongelmissa myös ratkaisuja.

Mikä saa sinut iloiseksi?

– Eniten iloa tuottaa perheen kanssa vietetty arki, joka on ihmisten parasta aikaa. Lisäksi iloa tuottaa ihmisten innostuminen. Seuratoiminnassa on mahtava nähdä lasten innostus harjoituksissa ja kilpailuissa.

Entä murheelliseksi?

– Näköalattomuus ja epärehellisyys saa minut murheelliseksi.

Miten lataat akkujasi?

– Työterveyslääkärin työssä joudun miettimään paljon palautumista ja siihen vaikuttavia asioita asiakkaiden kanssa.

– Omaan arkeen on pakko sisällyttää palauttavia hetkiä perheen kanssa. Lasten kisareissut ympäri Suomea toimivat tällaisina irtiottoina, kun niihin asennoituu oikein. Antaa lasten itse asettaa tavoitteensa ja vanhempi voi vain olla tukena ja kannustaa.

– Parhaiden nykyisin palaudun juoksulenkillä tai Crossfit-salilla mukavassa porukassa treenatessa. Olen itse yrittänyt ylläpitää pikalatausta eli pysyä fyysisesti hyvässä kunnossa, jolloin palautuminenkin on nopeaa.

– Lisäksi on valittava miten alkoholia käyttää, koska se vaikuttaa palautumiseen todella paljon.

Mistä et luovu mistään hinnasta?

– Rakkaasta perheestäni en luopuisi mistään hinnasta.

Kehu toisen puolueen päättäjä!

– Lähes kaikki kuntapäättäjät ansaitsevat kehut, kun laittavat itsensä likoon mikkeliläisten ja suomalaisten puolesta.

– Teen paljon yhteistyötä ryhmäpuheenjohtajien ja puheenjohtajiston kanssa ja voisin tästä porukasta osoittaa kehuni Vihreiden Minna Pöntiselle.

– Minnalla on hieno tapa nähdä kokonaisuuksia, koota asioita, puolustaa näkemyksiään ja vaihtaa myös tarvittaessa mielipidettään. Pidän myös Minnan hienostuneesta tavasta toimia mikkeliläisten edun mukaisesti.

Kehu Mikkeliä!

– Mikkeli on oikeasti aivan huippupaikka elää. Monesti me emme itse huomaa, miten hienossa kaupungissa saamme elää. Kaunis luonto ympäröi meitä joka suunnalta, kaupunki on arkkitehtoonisesti kaunis, liikenne toimii, etäisyydet ovat lyhyitä ja täällä on turvallista asua. Kesäasukkailta ja uusilta mikkeliläisiltä näitä kommentteja kuulee useasti.

– Kesäaamuisin on todella mukava ajella ympäri Mikkeliä pyörällä, nauttia puhtaasta ilmasta, kauniista maisemista ja pysähtyä Suomen kauneimmalle torille kahville.

Juttusarjassa mikkeliläiset kuntapäättäjät kertovat itsestään ja asioista, jotka ovat heidän sydäntään lähellä.