Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytöeläintalon kuulumisia | Kodittomatkin ovat yksilöitä – jokaisella eläimellä on omat yksillölliset toiveet ja vaatimukset

Kiitos kaikille Mesyn Ystävänpäivävastaanotolla käyneille!

Kotia etsivät eläimemme löytyvät Mesyn Facebookista sekä nettisivuilta. Ilmoituksissa kerrotaan eläimen perustiedot sekä millaista kotia se etsii.

Joskus nämä vaatimukset uudesta kodista herättävät kuitenkin kärkästäkin kommentointia: ”Miksi ei kerrostaloon?” ”Miksi tälle kissalle pitäisi olla kaveri, kun toinen kissa annetaan vain ainoaksi kissaksi?” ”Miksi pitää olla poikakaveri, miksei tyttökaveri käy?”.

Vastaus tähän on yksinkertainen: kodittomatkin ovat yksilöitä, omine yksilöllisine toiveineen ja vaatimuksineen.

Kissoista osa tulee toimeen muiden kanssa, osa haluaa ehdottomasti kissaystävän ja osa taas haluaa olla oman kotinsa kiistaton Yksinvaltias.

Jotkut tulevat paremmin toimeen oman sukupuolensa kanssa, osa taas vastakkaisen kanssa.

Kissanpentuja ei anneta ainoiksi kissoiksi, vaan pareittain tai vanhemman, jo kotielämän salat osaavan kissan kaveriksi. Näin niistä kasvaa kunnon kissakansalaisia, ja sanotaankin että kaksi kissanpentua on helpompi hoitaa kuin yksinäinen rasavilli.

Myös aikuisille mutta vielä ujoille kissoille kesy kissakaveri tekee usein hyvää, sillä se auttaa kotiutumisessa ja ihmiseen tottumisessa.

Osa nuorista kissoista vaatii aktiivista kotia, joka jaksaa leikittää ja aktivoida kissaa, miksei opettaa temppujakin, kun taas monet vanhemmat kissat kaipaavat rauhallista kotia jossa rutiinit pysyvät samoina.

Koirilla kotivaatimuksiin vaikuttaa myös koiran koko ja rotu. Esimerkiksi aktiivisia ja äänekkäitä rotuja ei yleensä anneta kerrostaloon. Jotkut koirat kaipaavat omistajia joilla on aikaa, halua ja energiaa koirien aktivointiin, toiset taas kaipaavat rauhallista paikkaa jossa ruokakuppi tulee varmasti ajallaan.

Moni Mesylle tulevista koirista ei ole saanut hyvää peruskoulutusta, jolloin omistajalta vaaditaan vankkaa koirakokemusta.

Mesyn koira- ja kissavastaavilla on vuosikymmenten kokemus aiheesta, joten heidän arvioonsa eläimen tarpeista kannattaa luottaa.

Mikäli joku koditon eläin kiinnostaa, saa sähköpostitse varmemman vastauksen kuin Facebookissa.

Samalla on hyvä kertoa itsestään, eläinkokemuksestaan ja elämäntavastaan. Mukaan on hyvä varata hiukan kärsivällisyyttä, sillä samasta eläimestä saattaa tulla kymmeniä yhteydenottoja ja joskus myös todella hyvät kotiehdokkaat saattavat jäädä ilman juuri tätä eläintä.

Löytöeläintalon seuraava vierailuaika on sunnuntaina 26.2 klo 14-16. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9-17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi