Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat | Asiakkaan tyytyväisyys on Kirsi Ritosalolle sydämen asia – Kosmetologin työ vaatii ammattitaidon lisäksi tunneälyä ja ihmistuntemusta

Kosmetologi Kirsi Ritosalo avaa kauneushoitolansa oven hymy kasvoillaan. Tervetulotoivotus on iloinen ja lämminhenkinen. Sellainen Ritosalo sanoo olevansa – iloinen ihminen.

– Se on tässä työssä iso etu. Minulle on tärkeää, että ihminen lähtee täältä hymyillen.

Viime syksynä kymmenen vuotta täyttänyt Kauneushuone Kirsi sijaitsee Mikkelin keskustan tuntumassa osoitteessa Vuorikatu 6. Siellä, isohkon kerrostalon toisessa kerroksessa, hoitola on toiminut alusta alkaen.

– Joskus olen kysynyt asiakkailtani, että olisiko parempi muuttaa katutasoon. Yleinen mielipide on ollut, että kerroksissa on paljon parempi, koska täällä on hyvin hiljaista ja rauhallista. Olen muuten aivan samaa mieltä, Ritosalo tuumaa.

Kirsin Kauneushuoneen palveluihin kuuluvat erilaiset käsin tai laitteilla tehtävät kasvo- ja hemmotteluhoidot. Lisäksi hän tekee kestotaivutuksia ripisiin sekä kulmakarvojen laminointia.

Ritosalo sanoo, että hän on tarkoituksella keskittynyt vain pariin osa-alueeseen. Hän ei muun muassa tee käsi- tai jalkahoitoja kuten monet muut kauneushoitolat.

– En ole lähtenyt rönsyilemään, koska en halua tarjota kaikille kaikkea, vaan teen niitä asioita, joihin olen erikoistunut ja joissa olen todella ammattilainen.

Ritosalo matkustaa vuoden aikana useamman kerran koulutuksiin kuulostelemaan uusista kasvohoidoista sekä kauneusalan vaihtuvista virtauksista.

Minulle on tärkeää, että ihminen lähtee täältä hymyillen.

– Tässä työssä on tärkeää pysyä ajan hermolla, sillä ala kehittyy jatkuvasti. Tämä on siitäkin hyvin mielenkiintoinen työ.

Ritosalon tarjoamista hoidoista tällä hetkellä kysytyin on HIFU-kasvohoito.

– Se on laitteella tehtävä veitsetön kasvojenkohotus. Hoidossa kohdistetaan tehokasta ultraääntä niihin kudoksiin, joita käsitellään myös kirurgisissa kasvojenkohotuksissa, hän selvittää.

Ritosalo nauttii työssään erityisesti keskusteluista asiakkaidensa kanssa.

– Läsnäolo, kuunteleminen ja välittäminen ovat perusammattitaitoni lisäksi olennaisia taitoja, joita haluan toteuttaa jokaisen hoitoni yhteydessä. Jutustelen oikein mielelläni, mutta jos asiakas taas haluaa olla hiljaa ja hiljaisuudessa, käy sekin minulle mainiosti.

Ritosalon tapana on ottaa vain yksi asiakas kerrallaan ja varata työlle riittävästi aikaa. Se takaa välittömän tunnelman.

– Haluan, että asiakas tuntee itsensä tärkeäksi ja voi luottaa minuun. Luottamus onkin tässä työssä kaiken a ja o.

Ritosalo kokee, että erilaiset asiakaskohtaamiset ovat hänen työnsä rikkaus. Kauneushoitoja ottaakin nykyisin yhä vain laajempi asiakaskunta. Ritosalon asiakkaissa on kaikenikäistä väkeä, niin naisia kuin miehiäkin. Toiset käyvät hoidettavana kerran tai pari vuodessa, toiset aktiivisemmin.

– Asenteet ovat muuttuneet. Enää siinä ei mitään ihmeellistä, että myös miehet käyvät kosmetologilla – ja hyvä niin. Kosmetologin työ on kuitenkin suurimmilta osin ihonhoitoa, ja sitä tarvitsevat sekä naiset että miehet.

Aikaisemmalta ammatiltaan Ritosalo on henkilöstökonsultti. Kun hän reilut 10 vuotta sitten päätti vaihtaa alaa, lukea itsensä kosmetologiksi ja perustaa yrityksen, oli mielessä heti selkeä visio siitä, mitä hän haluaa tarjota tuleville asiakkailleen.

– Tässä työssä paras palkinto on, jos voin auttaa toisia voimaan hyvin. Se on ollut tavoitteeni alusta alkaen. Hoidetuksi tulemisen ja hemmottelun kokemuksen merkitys omalle mielialalle ja hyvinvoinnille on merkittävää.

– Mielestäni itsetunnon voimaantuminen voi alkaa siitä, kun kokee itsensä kauniiksi, huomioiduksi ja kuunnelluksi kosmetologilla käytyään.

Yrittäjäksi ryhtymistä Ritosalo ei ole katunut päivääkään. Häntä ei ole koskaan harmittanut lähteä töihin.

– Tulen joka päivä iloissani töihin ja teen töitä iloissani. Minusta tuntuu, että olen löytänyt tästä työstä sisimpäni. Todella rakastan työtäni. On ollut mukava kuulla asiakkailta, että se myös näkyy ulospäin, Ritosalo hymyilee.

Kaupungin kivijalat -juttusarjassa esitellään paikallisten kivijalkaliikkeiden toimintaa.