Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä, päättäjä | Perussuomalaisten Sami Järvinen on puhelias savolainen, joka haluaa saada aikaan konkreettisia asioita – ”Teen parhaani Mikkelin edestä”

Kuka olet?

– Olen Sami Järvinen, 51-vuotias mikkeliläinen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja kansanedustajaehdokas.

– Perheeseeni kuulu vaimoni, jonka kanssa olen ollut 25 vuotta naimisissa. Kaksi lastani ovat jo aikuistuneet ja muuttaneet omilleen.

– Rokkibändien rumpalina olen ollut 35 vuotta, mutta politiikan kiireiden takia olen joutunut jättämään sen pois. Kuntosalilla pidän lihaskunnostani huolta ja uutena harrastuksena on tullut ampumaharrastus. Monenlaista vapaaehtoistyötä olen myös tehnyt jo yli 20 vuotta.

Mitä teet työksesi?

– Toimin nykyään erityisasiantuntijana HoReCa- ja julkisella sektorilla ravitsemuspuolella, sekä kolmannen sektorin parissa.

– Olen toiminut asiakkuuspäällikkönä yli seitsemän vuotta elintarviketeollisuudessa. Tätä ennen olin ammattikeittiölaitepuolella, jossa tehtäviini kuuluivat mm. kokonaisprojektien suunnittelu, johtaminen ja valvonta.

Mitä luottamustoimia sinulla on?

– Toimin kaupunginvaltuutettuna, maakuntavaltuutettuna, aluevaltuutettuna, Mikaelin hallituksen puheenjohtajana sekä Mikkelin perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtajana ja maakunnan yhteistyöryhmän jäsenenä.

Miksi läksit kunnallispolitiikkaan?

– Yhteiskuntavaikuttaminen on ollut minulle aina tärkeää, oli se sitten hyväntekeväisyystyössä tai politiikassa.

– Teen aina parhaani Mikkelin ja Suomen edestä. Mikkeli tarvitsee vahvaa edunvalvojaa.

En luopuisi koskaan kahvista tai Power Team kuntosalista.

Mikä ratkaisi puoluevalintasi?

– Perussuomalaiset on suorapuheinen, isänmaallinen ja kansallista etua ajatteleva puolue. Perussuomalaiset eivät rakenna ohjelmiaan epäselvien käsitteiden varaan, eivät myöskään maalaile pilvilinnoja tai kylvä ympäriinsä pelkkiä kauniita sanoja ja lupauksia. Ohjelmat perustuvat tosiasioihin, jotka ovat johdonmukaisia ja toteutettavia.

– Perussuomalaiset kunnioittavat työtä ja yrittämistä sekä ajavat suomalaiselle parempaa terveydenhuoltoa, koulutusta ja turvallisuutta. Arvostan myös suuresti sitä, että perussuomalaiset on ainoa puolue, joka ei ole koskaan leikannut puolustusvoimilta.

Millaisia asioita haluat edistää?

– Talous täytyy saada tasapainoon Mikkelissä. Kun saamme alijäämät katettua ja käyttötalouden laitettua tasapainoon, voimme alkaa miettiä verotuksen laskemista.

– Juuri nyt olen erittäin huolissani valtion velkaantumisesta ja nykyisen hallituksen tärkeysjärjestyksistä.

Miten kuvailet itseäsi?

– Politiikassa olen diplomaattinen ja hyvä neuvottelija, niin on oltava, jos haluaa saada asioita tapahtumaan. Olen huumorintajuinen, sosiaalinen ja puhelias savolainen. Tykkään lähteä rohkeasti ja konkreettisesti toteuttamaan asioita.

– Minusta löytyy myös empaattisuutta ja syvällisyyttä, mutta politiikassa ja työelämässä minua ehkä kuvaa parhaiten maalaisjärjellä varustettu tekijämies.

Mikä saa sinut iloiseksi?

– Perhe, hyvät ystävät, hyvä ruoka ja eläimet.

Entä murheelliseksi?

– Verenpaineeni kohoaa poliitikoista, jotka juoksevat lupailemassa kaikille kaikkea. Murheelliseksi tulen myös, kun näen, kuinka Suomen itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta surutta annetaan pois. Siinä on vain yksi häviäjä ja kärsijä, suomalainen.

Miten lataat akkujasi?

– Lataan akkujani viettämällä aikaa vaimoni ja ystävieni kanssa vaikkapa konserteissa tai kotona perheen kanssa yhdessä pizzaa leivinuunissa paistellen.

– Tykkään myös katsella sarjoja. After Life oli hyvä. Huumorilla maustettu ja sydämellä tehty sarja, joka käsittelee läheisen kuolemaa ja siitä selviämistä.

Mistä et luovu mistään hinnasta?

– En luopuisi koskaan kahvista tai Power Team -kuntosalista.

Kehu toisen puolueen päättäjä!

– Kristillisdemokraattien Liisa Ahonen tekee päättäjän työtä hyvällä ja innostuneella asenteella. Hän on vilpitön, täysillä mukana ja aina ajattelee Mikkelin parasta.

Kehu Mikkeliä!

– Olen asunut pääkaupunkiseudulla seitsemän vuotta. Siellä meni työmatkaan ruuhkissa istuen yli kaksi tuntia päivässä. Kun muutin takaisin Mikkeliin, joka päivä lisääntyi melkein pari tuntia enemmän omaa aikaa, koska kaikki tarvittava on niin lähellä.

– Mikkelissä on kaikki mahdollisuudet hyvään elämään luonnon ja Saimaan äärellä, joko keskustan alueella tai upeissa pitäjissä.

Juttusarjassa mikkeliläiset kuntapäättäjät kertovat itsestään ja asioista jotka ovat heidän sydäntään lähellä.