Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kapa Montonen antaa kitaran laulaa – Pitkään kehitelty instrumentaalilevy sisältää uutta ja vanhaa

Mikkeliläisen kitaristin ja lauluntekijän Kapa Montosen edellisestä levystä Mighty Fine Time on jo jonkin aikaa, mutta nyt on jatkoa luvassa.

Tällä viikolla julkaistaan digitaalisesti Montosen uusi albumi Instrumental. Nimensä mukaisesti levy nostaa pääosaan Montosen kitaransoiton. Se on pääroolissa, oli kappale bluesia, rockia, jazzahtavaa svengailua tai rauhallista tunnelmointia.

– Se on kokoelma minusta muusikkona ja soittajana. Halusin paketoida oman kitarismini yksiin kansiin, tiivistää artisti.

Albumin 14 kappaleesta kuusi on tuttuja Bluesment Brothersin, Kapa Montonen Bandin ja Retro Kingsin levyiltä. Levyn avaava Freddie King-tribuutti Flyaway, on uusintaotto Kapa Montonen Bandin levyllä ilmestyneestä biisistä.

– Siihen on lisätty puhaltimet. Soitin myös uudet soolokitarat, Montonen kertoo.

Kahdeksan uutta sävellystä on syntynyt viime vuosien aikana.

Pyrin siihen, että jokaisessa kappaleessa on juoni ja draaman kaari.

Kapa Montonen

– Alun perin kaavailin, että levylle olisi tullut valtaosa vanhaa materiaalia, muutamalla uudella biisillä höystettynä.

– Sitten korona vei keikat alta ja yhtäkkiä oli aikaa ja uusia biisejä alkoi syntyä. Niitä kehittelin ja äänitin pikku hiljaa omassa studiossani, Montonen valottaa levyn syntyhistoriaa.

Äänitykset tehtiin pala palalta, olosuhteiden pakosta.

– Äänitin itse rumpukoneen kanssa kitarat, bassot ja joitakin kosketinsoitinosuuksia. Niiden demojen päälle soitettiin sitten oikeat rummut ja lisää kosketinsoittimia, kukin soittaja omassa pajassaan. Se on tätä päivää ja helpoin tapa hoitaa homma, Montonen sanoo.

Vaikka levyllä on monentyylisiä kappaleita, on se miellyttävä ja viihdyttävä kokonaisuus kuunneltavaksi. Montosen kappaleet ovat melodisia ja letkeitä ja vaikka pääosassa on kitaransoitto, eivät biisit ole pelkkiä alustoja sooloilulle.

– Siihen olen pyrkinyt, että jokaisessa kappaleessa olisi juoni ja draaman kaari. Myös biisijärjestys on ajateltu niin, että lähdetään liikkeelle rokimmin ja rauhoitutaan sitten levyn loppupuolella, soittaja sanoo.

– Nyt kun noita biisejä miettii, niin onhan niissä paljon duuribiisejä, itse asiassa suurin osa. Vähän epäsuomalaista kamaa siinä mielessä, hän jatkaa.

Uuden levyn biisejä on mahdollisuus kuulla livenä 25. maaliskuuta After Barissa, jossa Montonen esiintyy soolona. Kapa Montonen Band kapuaa Einon Vintin lavalle huhtikuussa.

Instrumental-albumi julkaistaan tämän viikon lopussa suoratoistokanavissa, kuten Spotifyssa ja Youtubessa.

Oikeaa äänilevyä halajavat voivat tilata sen postitse suoraan Kapa Montoselta hänen verkkosivujensa kautta. Levy tulee myyntiin myös Mikkelin Musiikkiin.

Tilaustiedot kapamontonen.fi