Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä, päättäjä | Vihreiden Minna Pöntinen haluaa Mikkelistä kiinnostavan ja taloudellisesti vakaan kaupungin, jossa on veto- ja pitovoimaa – ”On katsottava tulevaisuuteen”

Kuka olet?

– Olen Minna Pöntinen, Vihreiden seitsemännen kauden vihreiden kaupunginvaltuutettu. Asun Pitkäjärvellä puolison ja koiran kanssa.

– Koulutukseltani olen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut tradenomi, erikoistumisalueena yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen. Lisäksi olen suorittanut ammattiin liittyvän Johtavan ammatti-isännöitsijän tutkinnon (AIT).

Mitä teet työksesi?

– Työskentelen isännöitsijänä Mikkelin Kiinteistöpysäkillä.

Mitä luottamustoimia sinulla on?

– Olen kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja, Suur-Savon Sähkön hallintoneuvoston jäsen, Kevan valtuutettu, Saimaanportin yhtenäiskoulun seurantaryhmän jäsen ja lisäksi toimin vihreiden ryhmän puheenjohtajana.

– En ole halunnut lähteä maakunta- tai aluetason politiikkaan, jotta ehtisin hoitaa nämä minulle uskotut tehtävät työni ohessa riittävän hyvin.

Miksi läksit kunnallispolitiikkaan?

– Olen aina halunnut olla vaikuttamassa ympärillä oleviin asioihin. Matkan varrella olen huomannut, että olen oppinut esittämään asiani niin, että näkemyksiäni ajoittain myös kuunnellaan. Siksi varmaan mielenkiinto on tässä lajissa säilynyt näin pitkään.

Mikä ratkaisi puoluevalintasi?

– Ympäristö- ja ihmisoikeusasiat ovat lähellä sydäntäni. Siksi olen valinnut Vihreät.

Mitä asioita haluat edistää?

– Mikkelin kuntapolitiikassa haluan edistää kaupunkimme vahvojen puolien säilyttämistä.

Mikkeli on upea kaupunki, jossa on kaikkea!

– Mikkelin tulee katsoa kohti tulevaisuutta. Meidän tulee olla kiinnostava opiskelijakaupunki ja meidän täytyy olla niin kiinnostava olemassa oleville asukkaille, että tänne halutaan jäädä. Ovella olevan työvoimapulan aikana on veto- ja pitovoimamme säilyttäminen todella tärkeää.

– Kiinnostavuutta luodaan työpaikkojen lisäksi tapahtumilla, kulttuurilla, liikuntamahdollisuudella vesialueiden ja lähiluonnon kunnossapitämisellä maustettuna positiivisella otteella.

– Toki meidän täytyy pitää samalla peruspalvelut ja rakenteet siinä kunnossa, että perheellisten ei tarvitse jännittää päivähoidon laatua tai vaikkapa koulujen sisäilmaongelmia. Tätä kaikkeahan me jo osaamme tehdä. Ja tämä kaikki taloudellisten haasteiden kanssa yhdessä on yhtälö, joka pystytään ratkaisemaan, mikäli tahtoa riittää.

Miten kuvailet itseäsi?

– Olen määrätietoinen, perusteellinen ja haluan faktatietoa päätöksenteon tueksi. Uskallan ottaa vastuuta ja koetan käyttää saamaani vastuuta viisaasti. Pyrin kuuntelemaan muita ja arvostamaan myös muunlaisia lähestymistapoja päätettäviin asioihin.

– Politiikassa saatan olla kärsimätön ja siksi joskus teräväsanainenkin, mutta tyyliini ei kuulu loukata ketään henkilökohtaisesti ainakaan tarkoituksella.

Mikä saa sinut iloiseksi?

– Maailmanlaajuisesti ilahdun aina, kun näen, että tasa-arvo ja ihmisoikeudet nytkähtävät jossain päin askeleen koti parempaa.

– Paikallispolitiikassa ilahdun, kun päätettävät asiat menevät eteenpäin ja päätökset tehdään asioihin perehtyen. Olen myös iloinen asiallisesta poliittisesta keskustelusta, jota käydään toisia kunnioittaen silloinkin, kun näkemykset ovat erilaisia.

Entä murheelliseksi?

– Laajemmassa mittakaavassa minut tekee hyvin murheelliseksi Venäjän laiton hyökkäys Ukrainaan ja se mittava kärsimys mitä siitä on seurannut ja tulee seuraamaan.

– Pienemmässä mitassa olen murheellinen siitä, että pitkäjänteinen ja kokonaisvaltainen ote politiikassa on jäämässä sivuun ja tilalle on nousemassa nopeatempoinen ja poukkoileva politiikka, jossa juoksennellaan pahimmillaan klikkiotsikoiden perässä somekanavissa huudellen.

Miten lataat akkujasi?

– Suomalainen metsä on sielunmaisemani ja lataan akkujani kävelemällä koirani kanssa metsässä risteileviä polkuja pitkin.

– Kulttuuritapahtumat ovat tulleet minulle vuosien saatossa yhä merkityksellisemmiksi, varsinkin musiikkiin liittyvät. Lisäksi ystävien seura on yksi parhaista tavoistani saada lisää virtaa.

Mistä et luovu mistään hinnasta?

– En koe olevani materiassa kiinni, mutta puhelin taitaa olla sellainen, että ilman sitä ei oikein taida tulla toimeen, ainakaan näin hektisessä ympäristössä, missä elämäni nyt on.

Kehu toisen puolueen päättäjä!

– Pitkän poliittisen urani aikana olen saanut sanomattoman paljon apua, neuvoja, tukea ja ystävällisyyttä lukuisilta eri ryhmien poliitikoilta riippumatta siitä, olenko ollut heidän kanssaan asioista samaa mieltä.

– Tekisi mieli siis kirjoittaa pitkä lista nimiä. Mutta juuri tällä hetkellä voisin tähän nostaa valtuuston puheenjohtaja Oskari Valtolan (kok.). Oskarin kanssa olen voinut keskustella luottamuksella hankalistakin kaupungin toimintaan vaikuttavista asioista. Oskari työskentelee valtuuston puheenjohtajana muita kunnioittaen ja määrätietoisesti. Oskarin rauhallisuus tasoittaa vähän kärsimättömyyttäni ja koen, että voimme tehdä tasapainoisesti työtä yhdessä Mikkelin edun eteen valtuuston puheenjohtajistossa.

Kehu Mikkeliä!

– Mikkeli on upea kaupunki, jossa on kaikkea! Meillä on taidokas ja monipuolinen kaupunginorkesteri, on oma teatteri sekä monipuolista kulttuuria, kuten taidemuseo, GalleriAri ja Mikkelin valokuvakeskus.

– Meillä on valtakunnallisesti palkittuja ruokapaikkoja ja kahviloita, joihin ilkeää kutsua vaativammankin vieraan.

– Täällä on loistavia opiskelumahdollisuuksia tarjoava Xamk ja lisäksi monipuolinen yliopistoyhteistyö useamman toimijan kanssa.

– Keskusta on tiivis ja sieltä löytyy kauppoja kaikkeen, mitä tarvitsee. Luonto on aivan ovella ja meillä on monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Lisäksi meillä on paljon tapahtumia, esimerkiksi St. Michel -ravit ja Mikkelin musiikkijuhlat ovat kansainvälisiä suurtapahtumia, jotka tuovat väriä meidän mikkeliläisten elämään. Toivottavasti myös talvitapahtumamme Työväen näyttämöpäivät jatkuvat tulevaisuudessakin.

– Olen hyvin ylpeä Mikkelistä kaupunkina ja teen työtä sen eteen, että voimme pitää vahvuuksistamme ja monipuolisuudestamme kiinni jatkossakin.

Juttusarjassa Mikkelin kuntapäättäjät kertovat itsestään ja asioista, jotka ovat heidän sydäntään lähellä.