Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Janne Korhonen luotsaa taitoluistelun EM-kisoja – luisteluperheen isä on viihtynyt luottamustehtävissä

Ukrainan sota pakotti vaihtamaan luisteluareenaa lähes viime tipassa.

Mikkeliläinen Janne Korhonen toimii tällä viikolla Espoon Metro Areenalla kilpailtavien taitoluistelun Euroopan mestaruuskisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

– EM-kisojen järjestelytoimikunnan keskeinen rooli on kantaa vastuu kisojen kokonaistaloudellisesta onnistumisesta. Järjestelytoimikunta koostuu kokeneista alan luottamushenkilöistä.

– Kilpailuorganisaatiota johtaa Suomen Taitoluisteluliiton pääsihteeri yhdessä käytännön osaajien kanssa. Olemme olleet rakentamassa myös edellisiä, vuosina 2017 ja 2019 Suomessa järjestettyjä kisoja, Korhonen kertoo.

Espoon Metro Areenalla kilpailee 25-28. tammikuuta 134 luistelijaa, jotka edustavat 35 kansallisuutta.

Kisoja on valmisteltu parin vuoden ajan, mutta viime vuoden helmikuussa, kun Venäjä aloitti sotatoimet Ukrainassa, jouduttiin perusasioita rakentamaan kokonaan uudelleen.

– Edelliset Suomessa järjestetyt yksinluistelun MM-kisat luisteltiin Hartwall Areenalla, joka nyt on pois käytöstä. Hotellit ja lukuisat muut asiat oli varattu Helsingistä.

Taitoluistelu on parasta paikan päällä koettuna.

Janne Korhonen

– Saimme viime kevään ja kesän aikana neuvoteltua sopimuksen Espoo Metro Areenan käytöstä. Hallista on toki kokemuksia edellisvuosien kansainvälisistä kisoista.

Espoon Areenan katsomoihin mahtuu vain 7 000 katsojaa, mikä puolet vähemmän kuin Hartwall Areenalla. Ukrainan sodan ohella koronan jälkimainingit näkyvät Korhosen arvion mukaan yhä potentiaalisissa katsojaluvuissa.

Lippukauppa on käynyt Korhosen mielestä odotettua verkkaisemmin.

– Toivottavasti Espoon Areena täyttyy kisojen loppuviikon aikana. Lippuja on aiempaa edullisemmin saatavissa. Taitoluistelu on parasta paikan päällä koettuna, vakuuttaa Korhonen.

– Viime vuosien onnistuneet arvokisat takaavat, että Taitoluisteluliiton talous on hyvässä kunnossa, hän jatkaa.

Kisoihin osallistumisoikeus määräytyy edellisten kisojen menestyksen myötä. Nyt Suomella on vain yksi jäätanssipari sekä yksinluistelussa yksi nais- ja yksi miesedustaja.

Korhonen uskoo jäätanssipari Juulia Turkkila - Matthias Versluisin taistelevan mitalisijoista, Naisissa lappeenrantalainen 15-vuotias Janna Jyrkinen on huippulupaus, joka taitaa tekniset perusasiat erinomaisesti.

– Nyt Jyrkinen hakee kokemusta. Mitalitahtia voi odotella tulevina kausina, arvioi Korhonen.

Taitoluisteluliiton luottamustoimissa Korhonen on ollut mukana kymmenissä arvokisoissa. Viimeksi hän oli mukana Suomen olympiakomitean delegaatiossa viime vuoden Pekingin olympialaisissa.

Puheenjohtajan nuijan varressa Korhonen sanoo viihtyneensä hyvin parin vuoden ajan. Se oli näköalapaikka suomalaisen urheiluelämän huipulle.

– Kauteni isoin tavoite, saada kaikki lahjakkaat nuoret hyvän valmennuksen piiriin, eteni suotuisasti.

Hän luonnehtii EM-kisojen järjestelytoimikunnan johtajuutta uransa huipentumaksi. EM-kisojen jälkeen tiedossa ei ole luistelun luottamustehtäviä.

– Tekemisiä ja polkuja on varmaan tarjolla. Katsotaan rauhassa kevään aikana.