Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KySSe ry haluaa antaa pönkää nuorille mikkeliläisille esiintyjille – Kyllä se siitä -liveklubien avaus pidetään helmikuun ensimmäisenä perjantaina Club Domissa

Mikkelissä on aloittamassa toimintaansa uusi yhdistys nimeltä KySSe ry. Se on perustettu auttamaan nuoria muusikoita ja muita taiteilijoita, joilla on halu esittää taidettaan, mutta joilta puuttuu siihen mahdollisuuksia.

KySSen taustalla on ryhmä pitkän linjan nuoriso- ja kasvatustyön edustajia. Työ tehdään talkoovoimin ja kummitoimintana. Kryptisen oloinen nimi tulee sanoista Kyllä se siitä ja yhdistys on jo rekisteröitymässä virallisesti.

– KySSe on taho, johon kuka tahansa omaa taidemuotoaan harrastava yksilö tai ryhmä voi olla yhteydessä ja pyytää apua esimerkiksi soittokeikan tai muun toiminnan järjestämisen kanssa, tiivistää Tommi Ripatti KySSestä.

KySSe ei ole keikkamyyjäorganisaatio tai tapahtumatuottaja, pikemminkin välikäsi.

– Käytämme omaa ohjauksellista ja kasvatuksellista osaamistamme sekä yhteenlaskettuna vuosikymmenten kokemustamme esittävän taiteen parissa.

Taustalla on ryhmä pitkän linjan nuoriso- ja kasvatustyön edustajia.

– Meillä on tietotaitoa ja kontakteja, joilla voimme saattaa ihmisiä yhteen ja toimimaan yhdessä. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, Ripatti jatkaa.

KySSe ry:n ensimmäinen Kyllä se siitä -klubi-ilta järjestetään perjantaina 3. helmikuuta Club Domissa.

Klubilla esiintyy neljä mikkeliläistä nimeä; illan aloittaa kolmen naisen Trio Ellee, joka esittää akustisia suomipoprock-covereita.

Toinen esiintyjä on The Dirtbags, jonka juuret juontavat 1990-luvun Mikkeliin.

– Bändi toimi 90-luvulla, muttei ole ollut sen jälkeen aktiivinen. Viime kesänä ryhmä kuitenkin kokoontui soittamaan yhden jäsenensä perhejuhlaan ja siitä syttyi into tehdä ep ja jatkaa soittamista sopivan tilaisuuden tullen, Ripatti kertoo.

Kolmantena lavalle nousee Auno & Ystävät, jossa Ripatti soittaa itsekin rumpalina.

– Minä, Aki Menna ja Tero Väisänen olemme itse asiassa tuo KySSe ry. Meitä alkoi harmittaa, että Mikkelissä on niin niukasti soittomahdollisuuksia ruohonjuuritason esiintyjille, joten päätimme osaltamme auttaa, Ripatti taustoittaa.

Illan pääesiintyjä on mikkeliläinen Folks, jonka hyväksi koko ilta tavallaan rakentuu.

– Kolme kokeneepmaa ryhmää jumppaa illan kasaan ja tarjoaa Folksille parrasvalot illan pääesiintyjänä. Samalla kaikki taloudellinen hyöty ohjautuu lyhentämättömänä Folksin toiminnan tukemiseen, kertoo Ripatti.

Poppia, rockia ja progea yhdistelevän Folksin sointi on rikas, vaikka lavalla nähdään vain kaksi muusikkoa. Syntetisaattorit ja rymiluupit täydentävät livesoitantaa.

Kyllä se siitä -klubi Club Domissa 3.2. klo 21:30 alkaen. Esiintyjinä Trio Ellee, The Dirtbags, Auno & Ystävät sekä Folks. Ovet auki 21:00, liput ovelta 5 e. Kaikki lipputulot nuorison bänditoiminnan tukemiseen.Yhteydenotot kysse.ry.mikkeli@gmail.com