Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SBS-Betoni sai Mikkelin kaupungin yrityspalkinnon – yrityksen kehittämän ekobetonin hiilidioksidipäästöt ovat vain puolet perinteisen betonin päästöistä

Mikkelin kaupunginhallitus on myöntänyt vuoden 2002 yrityspalkinnon SBS Betoni Oy:lle. Palkinto luovutettiin Etelä-Savon yrittäjägaalassa Mikaelissa lauantaina 21. tammikuuta.

Palkitsemisen perusteluissa todetaan, että SBS Betoni Oy on kehittynyt ja kasvanut menestyksellisesti heti perustamisestaan lähtien vahvaksi, osaavaksi ja arvostetuksi perheyritykseksi.

Yrityksen toiminnan ja menestymisen perustana on yrityksen oma ja poikkeuksellisen vahva ja arvostettu osaaminen sekä jatkuva kehittäminen, josta huomattava osa on kohdistunut tehokkaan tuotannon ja uusien tuotteiden kehittämiseen.

Yrityksen käytössä on useita patenteilla suojattuja ratkaisuja. Yrityksen kehittämien omien betonireseptien ja yhteistyökumppani Finnsementti Oy:n tuorein kehitystyön tulos on ekobetoni. Sen valmistamisessa syntyvät hiilidioksidipäästöt ovat vain noin puolet siitä, mitä perinteisen betonin valmistamisessa syntyy.

Betonielementtitehdas sijaitsee Mikkelin Tikkalassa.

SBS Betoni Oy kuuluu Suutarinen Yhtiöiden maa- ja talorakentamisen sekä betoniteollisuuden yritysryhmään.

Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli noin 15,5 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 962 000 euroa. Omavaraisuusaste on noin 87 prosenttia.

Työntekijöitä SBS Betonilla on 65. Suutarinen Yhtiöissä henkilöstöä on yhteensä noin kaksisataa. Betonielementtitehdas sijaitsee Mikkelin Tikkalassa, jonne se valmistui 2014.

– Olemme positiivisesti yllättyneitä tästä palkinnosta. On hienoa, että yhtiömme on huomioitu tällä tavalla, kommentoi SBS Betoni Oy:n hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Timo Suutarinen.

SBS Betoni Oy:n toimitusjohtajana toimii Juho Suutarinen. Hänen veljensä Markus Suutarinen toimii varatoimitusjohtajana sekä Maarakennus V. Suutarinen Oy:n toimitusjohtajana.

SBS Betoni on viime vuosina toimittanut elementtejä Mikkelissä muun muassa Mielen ja kuntoutuksen taloon, Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamoon, Rantakylän kouluun ja päiväkotiin sekä asunto-osakeyhtiö Mikkelin Siiloihin ja asunto-osakeyhtiö Mikkelin Polttimoon.

Yhtiö on toimittanut elementtejä myös Helsingin Tripla-kauppakeskukseen sekä hotelli- ja toimistotalo Swingiin Espoossa.

Mikkelin kaupungin yrityspalkinto on perinteinen kaupunginhallituksen osoittama tunnustus Mikkelissä toimivalle yritykselle.

Palkinnon myöntämiseen vaikuttavat yrityksen toiminnan kannattavuus, toiminta-ajatus ja tuoteideat, toiminnan jatkuva, pitkäjänteinen kehitys, yrityksen tarjoamat työpaikat ja niiden pysyvyys, markkina-alueen laajuus sekä merkitys myönteisen Mikkeli-kuvan kehittymiselle.