Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat | Keittiöstä tehdään nyt kodin viihtyisä keskipiste – Mikkelin Väri toimittaa vaikka koko paketin koneineen kaikkineen

Modernissa kodissa keittiö ei ole enää ahdas ja mahdollisesti vähän sotkuinen nurkka, jossa kokataan ruoat syrjässä, poissa vieraiden silmistä.

Nyt moni uudisrakentaja ja remontoija haluaa keittiöstään toimivan ja näyttävän ja sijoittaa sen keskelle kotia ja sen elämää.

Trendi näkyy myös Mikkelin Värin toiminnassa. Maalit, tapetit, laatat, lattiat ja muut kodin pintamateriaalit ovat edelleen keskeinen osa yrityksen tuotevalikoimaa, mutta jo lähes puolet yrityksen liikevaihdosta syntyy kalustekaupasta ja siihen liittyvistä oheistuotteista, vahvistaa Petri Korja.

Korjan ja hänen vaimonsa Tuulan yritys Mikkelin Väri on muuttunut aikojen kuluessa. Porrassalmen Väri -nimisenä keskustassa aloittanut yritys on ollut Korjan pariskunnan perheyritys vuodesta 2004 ja muuttunut maali- ja tapettikaupasta täyden palvelun sisustusmyymäläksi, josta saa kaiken tarvittavan pintaremontteihin ja vähän suurempiinkin saneerauksiin.

Kaikkiaan Mikkelin Värissä työskentelee tällä hetkellä yrittäjäpariskunnan lisäksi neljä henkilöä.

– Osaava ja sitoutunut henkilökunta on meille todella iso vahvuus, Korja kiittelee.

– Vuodesta 2010 olemme toimineet tässä Askon naapureina, kertoo Petri Korja Urpolan myymälässä, jossa tehtiin viime vuonna iso remontti keittiö- ja kylpyhuoneosaston kohentamiseksi.

On erittäin tärkeää, että asiakkaat muistavat paikalliset palvelut.

Petri Korja

Saneerauksessa saatiin tilaa kokonaisuuksien esittelylle. Mikkelin Väri on myynyt vuodesta 2017 lähtien saksalaisia Noblessa-keittiöitä, jotka tehdään ja toimitetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti, tarvittaessa alusta loppuun saakka koneineen kaikkineen.

Keittiöiden lisäksi Mikkelin Värissä on esillä valmiita kylpyhuone- ja eteiskokonaisuuksia, joista voi valita mieleisensä.

Nykyaikainen keittiö on monipuolinen, toimiva ja viimeisen päälle koneistettu kodin kokonaisuus.

– Moni haluaa nyt panostaa keittiöön kunnolla. Integroidut keittiökoneet ovat suosiossa, koska keittiöön halutaan sisustuksellinen ulkoasu, kertoo sisustussuunnittelija Ninni Ahokas.

– Meidän keittiöissämme pystytään esimerkiksi runkokorkeus säätämään asiakkaan toiveiden mukaisesti mahdollisimman ergonomiseksi. Samasta syystä monet haluavat, että uuni on lattiatasoa korkeammalla.

– Kaapeissa on monenlaisia tilaa säästäviä ratkaisuja, kuten erityisen kapeita ja kahteen suuntaan avautuvia niin sanottuja apteekkarinkaappeja ja pyöriviä astiakaappeja. Myös kaapistojen kokonaiskorkeus pystytään mitoittamaan asiakkaan haluamaksi, Ahokas valottaa.

Valaistus on lisääntynyt huimasti viime vuosina, kun led-tekniikka on tehnyt siitä puolesta helpompaa ja energiatehokkaampaa.

– Tarvittaessa saa vaikka joka laatikkoon valot, jotka syttyvät avatessa, Korja kertoo.

Omakotirakentamisen trendit näkyvät siinä, että aurinkosuojien, kuten screen-kaihdinten ja markiisien kysyntä on lisääntynyt.

– Taloissa on paljon suuria ikkunapintoja ja ikkunakorkeus saattaa olla useita metrejä. Me toimitamme tällaisiin kohteisiin joensuulaisen Artic-yhtiön tuotteita, jotka tehdään mittatilaustyönä, tarvittaessa myös moottoroituina. Näillekin tuotteille meiltä löytyy oma mittaus- ja asennuspalvelu, Korja sanoo.

Koronavuodet lisäsivät suomalaisten rakentamis- ja sisustamisintoa ja se näkyi myös Mikkelin Värin toiminnassa.

– Nyt taas on nähtävissä asiakkaiden kasvanut varovaisuus maailmantilanteen ja hintojen nousun takia, Korja pohtii.

Mikkelin Värissä asiakkaista pidetään kiinni hyvällä valikoimalla ja palvelulla.

– Kivijalkakaupat ovat nyt kovassa kilpailutilanteessa kaikilla aloilla. Nyt on erittäin tärkeää, että asiakkaatkin muistavat paikalliset palvelut ja niiden käyttämisen, Korja sanoo.

Juttusarjassa esitellään paikallisten kivijalkaliikkeiden palveluja.