Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat | Paljasjalkakenkä tekee jalalle hyvää, tietää mikkeliläinen Jenni Kolu – Kenkäsillään-kenkäkauppa muutti Mikkelin keskustaan

Kun mikkeliläinen Jenni Kolu kokeili ensimmäistä kertaa paljasjalkakenkiä, ei paluuta tavallisiin kenkiin enää ollut.

– Se oli menoa heti ensimmäisen kokeilun jälkeen. Halusin testata paljasjalkakenkiä omien jalkahaasteiden takia. Niiden avulla sain kipeät jalkani parantumaan.

Myöhemmin Kolu innostui paljasjalkakengistä niin paljon, että päätti vuonna 2020 perustaa Mikkeliin niitä myyvän yrityksen.

– Etsin uusia kenkiä omiin tarpeisiini ja huomasin, ettei Mikkelissä ole tarjontaa. Perustin yrityksen siis puhtaasti sen takia, että sille oli kaupungissa tarvetta, Kolu kertoo.

Kirjalasta viikko sitten keskustaan Raatihuoneenkadulle muuttaneessa Kenkäsillään-kaupassa on myynnissä paljasjalkakenkiä useaan eri käyttötarkoitukseen.

Koot alkavat lasten numerosta 22 ja jatkuvat aina kokoon 49.

Tarjolla on paljasjalkakenkiä niin juhlaan, arkeen, talvikeliin kuin lenkkeilyyn.

– Paljasjalkakenkiä on nykyään myynnissä moneen makuun. Ne ovat oikeasti tyylikkäitä, eivät sellaisia räpylöitä, joita ne olivat joskus markkinoille tullessaan, Kolu naurahtaa.

Paljasjalkakenkien nimi tulee siitä, että ne imitoivat avojaloin liikkumista.

Niissä on hyvin ohut ja taipuisa pohja, eivätkä ne tue jalkaa. Näin ollen kengät antavat tilaa jalan luonnolliselle liikkeelle.

Paljasjalkakenkiä on nykyään myynnissä moneenlähtöön.

Paljasjalkakenkien idea on, että niitä käyttäessä lihakset ja nivelet toimivat niille tarkoitetulla tavalla.

– Paljasjalkakengät ovat olleet jo pitkään suosittuja juoksijoiden keskuudessa. Paljasjalkakenkäily onkin tosi tehokasta jalkajumppaa, Kolu vinkkaa.

Paljasjalkakenkiin kannattaa Kolun mukaan totuttautua kaikessa rauhassa, omia jalkoja ja kehoa kuulostellen. Toisilta totutteleminen vie enemmän aikaa kuin toisilta.

– Aluksi saattaa tuntua kummalliselta, mutta nopeasti siihen tottuu. En ole vielä tavannut yhtäkään sellaista, joka olisi kokeilun jälkeen sanonut, etteivät paljasjalkakengät tunnu hyvältä.

Kolulla on myynnissä Leguano-merkkisiä kenkiä, joiden pohjan paksuus on 8 millimetriä.

– Ne ovat todella laadukkaita kenkiä. Kestävyyttä kuvaa hyvin se, että minulla on edelleen säännöllisessä käytössä ensimmäiset paljasjalkakenkäni, mutta ne eivät ole menneet miksikään, Kolu kertoo.

Hintahaarukka paljasjalkakengille on 70–250 euroa riippuen kengän mallista ja käyttötarkoituksesta.

Kenkäkauppa oli aluksi Kolulle vain mukava harrastus, ja edelleen hän tekee sitä insinöörin työn ohessa.

Kenkäsillään on auki satunnaisesti arki-iltaisin ja lauantaisin.

Kolu rohkaisee kiinnostuneita tarkistamaan aukioloajat joko Facebookista tai liikkeen ovelta.

– Pyrin palvelemaan asiakkaita mahdollisimman joustavasti, mutta ainakaan tällä hetkellä omat resurssini eivät riitä pitämään kauppaa avoinna säännöllisesti.

Liike on avoinna myös sopimuksesta. Kolu sanoo, että hänet tavoittaa parhaiten puhelimitse numerosta 0500573059 tai laittamalla viestiä yrityksen Facebook-sivuille tai sähköpostitse osoitteeseen jenni@kenkasillaan.fi.

– Sopivimmat kengät löytyvät sovituksen kautta. Sovittelemaan saa tulla kaikessa rauhassa ilman ostopakkoa. Minut voi myös kutsua kotiin, työpaikalle tai tapahtumiin.

Kolu pitää liikkeensä yhteydessä vain pientä varastoa. Jos sopivia kenkiä ei valmiiksi hyllystä löydy, ne voidaan tilata hetimmiten.

– Maahantuojalla ja tehtaalla on kymmenien ja taas kymmenien kenkien valikoima. Sieltä löytyy varmasti sopivat kengät jokaiselle, Kolu sanoo.

Kenkien lisäksi myynnissä on oheistuotteita, esimerkiksi kenkämittoja ja kengännauhoja.

Kenkäsillään avasi ovensa osoitteessa Raatihuoneenkatu 12 viime viikon keskiviikkona.

Liikkeen avajaisia vietetään lauantaina 25. helmikuuta kello 10–13 yhdessä samoissa tiloissa sijaitsevan Terapiaperhosen kanssa. Luvassa on tuotteiden ja palvelujen esittelyä, tarjouksia ja arvontaa sekä mahdollisuus testata Neurosonic-rentoutusta.

Kaupungin kivijalat -juttusarjassa esitellään paikallisten kivijalkaliikkeiden toimintaa.