Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvässä seurassa | Elämyksiä ja iloa liikunnasta – Mikkelin Voimistelijat jatkaa Mikkelin Naisvoimistelijoiden yli satavuotista perinnettä

Kuka olet?

– Olen Martiina Väisänen ja toimin tällä hetkellä Mikkelin Voimistelijoiden puheenjohtajana sekä akrobatiavoimistelun lajivastaavana.

– Valmennan myös itse seurassa ja toimin joukkueenjohtajana, eli jojona, cheerleadingin kahdessa kisajoukkueessamme: MiVo Rubiesissa sekä MiVo Sapphiresissa.

Mitä oma seurasi tekee?

– Mikkelin Voimistelijat eli entinen Mikkelin Naisvoimistelijat on liikuttanut mikkeliläisiä jo yli sadan vuoden ajan. Lajit ovat vuosien saatossa vaihdelleet, mutta aina ydinajatuksena on säilynyt elämyksien ja ilon tuottaminen liikunnan avulla.

– Olemme myös profiloituneet aina vahvasti harrastusseuraksi ja kilpailutoimintaa on ollut mukana vain jonkin verran.

– MiVolla on Olympiakomitean Tähtiseura laatuseura -luokitus lasten, aikuisten sekä cheerleadingin osalta.

Keille seuranne toiminta on suunnattu?

– MiVo tarjoaa harrasteliikuntaa kaiken ikäisille.

– Myös kilpajoukkueita seurassamme on cheerleadingin puolella, sekä aikuisten tanssillisessa voimistelussa.

– Haluamme tarjota toimintamme kautta elämyksiä ja iloa tuottavia hetkiä kaiken ikäisille, edulliseen hintaan.

Kuinka paljon teillä on aktiiviharrastajia?

– Seurassa on jäseniä lähes 450, joista lähes kaikki ovat mukana aktiivisesti myös liikuntaryhmissä.

Miten teidän toimintaanne pääsee mukaan?

Järjestämme cheerleading-kisat 18.2. Saimaa Stadiumilla.

– Parhaiten tiedot ryhmistä, aikatauluista ja ilmoittautumisesta löytyvät mivo.fi

– Aina saa myös kysyä joko toimistolta Mirkalta toimisto@mivo.fi/0405249799 tai Katilta tai ottaa yhteyttä seuran hallitukseen.

– Ilmoittautuminen seuran jäseneksi sekä ryhmiin hoituu Hoika-palvelun kautta.

Miten voi aloittaa harrastamisen seurassanne?

– Kaikkiin lajeihin pääsee kuka vain mukaan harrastamaan. Tanssin ja voimistelun sekä akron voi aloittaa jo 3-vuotiaana ja jatkaa aina aikuiseksi asti.

– Cheerleadingin aloittaminen on mahdollista 5-vuotiaana ja jos mielii kilpajoukkueisiin, täytyy käydä läpi karsinnat joista urheilijat valitaan.

– Cheerleadingissä ryhmät määrittyvät Suomen Cheerleading-liiton määrittämien tasojen mukaan.

– Akrossa ryhmät muodostetaan osittain iän perusteella, mutta eteneminen ryhmästä seuraavaan edellyttää tiettyä taitotasoa.

Tarvitaanko omia varusteita?

– Pääasiassa tarvitaan vain sisäliikuntavaatteet ja iloinen mieli. Vain cheerleadingissä suositaan sisäkenkiä.

Miten seuranne palvelee vähän edistyneempää harrastajaa?

– Meillä on haastavampia ryhmiä kaikissa lajeissa ja etenkin cheerleadingissä voi kokeilla jopa kilpailemista, mikä vaatii jo useita harjoituskertoja viikossa sekä sitoutumista joukkueeseen koko kaudeksi.

Onko seurallanne kilpailutoimintaa?

– Meillä on kaksi kilpailevaa cheerleading-joukkuetta, Sapphires ja Rubies. Cheerleadingin kisoihin osallistuu myös ryhmästunt-ryhmämme aikuisten Amethyst & Glare, juniorien Luxury ja minien Onyx. Järjestämme cheerleading-kisat 18.2. Saimaa Stadiumilla.

– Myös tanssillisen voimistelun ryhmä Safron sekä seuran ohjaajista koostuva tanssiryhmä Angelica kiertävät lajiensa kilpailuja.

Mitä kustannuksia harrastamisesta tulee?

– Pääasiassa kustannukset koostuvat seuran jäsenmaksusta, joka on 20 euroa, ja osallistumismaksusta joka vaihtelee lajista ja harjoitusmäärästä riippuen 65-288 euron välillä.

– Lasten ryhmät ovat edullisimpia, pääasiassa 65-69 euroa/kausi. Lajit ja harjoittelu eivät vaadi erityisiä välineitä tai varusteita eikä lisäkustannuksia siis juuri tule kauden aikana.

– Ainoa poikkeus ovat kilpailevat ryhmät, joissa urheilijat tarvitsevat esimerkiksi lisenssin ja kisa-asut.

Miksi kannattaa harrastaa juuri teillä?

– Meille kannattaa tulla harrastamaan, koska MiVolla on tarjolla laaja kattaus erilaisia voimistelun lajeja, jotka tukevat toisiaan.

– Voit aloittaa perheliikunnasta vanhempasi kanssa, siirtyä siitä ehkä voimistelun tai NinjaGymin kautta tanssiin, akroon ja sieltä ehkä cheerleadingin pariin. Tai vaikka toisinpäin.

– Suhtaudumme monilajisuuteen ja voimistelijan mahdolliseen lajin vaihtamiseen positiivisesti. Lajeja voi kokeilla seurassamme helposti ja löytää itselleen juuri sopivimman. Jokaisen voimistelijan polku on erilainen ja meillä lajin voi aloittaa milloin vain ikään katsomatta.

– Aikuisillekin meillä on tarjolla niin akroa, tanssillista voimistelua kuin cheerleadingiakin. Harrastuksen, tai kisaamisenkin, voi meillä aloittaa milloin vain, eikä aiempaa lajitaustaa vaadita.

Mainitse joku tunnettu seuranne edustaja!

– Seuramme tunnetut edustajat ovat pitkäaikaisia seuran toiminnassa mukana olleita vapaaehtoisia.

– He ovat henkilöityneet ansiokkaan vapaaehtoistyönsä ansiosta niin mikkeliläisten kuin Suomen Voimisteluliiton edustajien silmissä MiVolaisiksi ja seuran tunnetuiksi edustajiksi.

Juttusarjassa mikkeliläisten urheilu- ja liikuntaseurojen aktiivit esittelevät seuransa toimintaa ja palveluja.