Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Villieläinhoitolan kuulumisia | Naakka on kova sisustamaan – ei haittaa vaikka siipeen vähän sattuu

Villieläinhoitolan vuosi 2022 on numeroiden osalta saatu ”arkistoon”.

Eläimiä hoitolassa kävi yhteensä 242 ja eläimiä oli yhteensä 36 eri eläinlajista. 176 villieläintä palautui hoidon jälkeen takaisin luontoon.

Yleisin hoidettava lintu oli pulu (37 kpl) ja yleisin nisäkäs orava (26 kpl). Kaikkia emme valitettavasti pystyneet auttamaan ja 66 eläintä joko menehtyi hoidon aikana tai jouduttiin lopettamaan liian suuren vamman takia.

Eläinpelastusautoon tuli kilometrejä yhteensä 27 550. Toiminta-alueemme onkin laaja käsittäen koko Itä-Suomen ulottuen myös Pohjois-Karjalaan ja Päijät-Hämeeseen.

Vuosi 2023 on lähtenyt käyntiin hyvin ja hoitolassamme on tällä hetkellä aikuinen joutsen, kolme horrostavaa siiliä, urosfasaani, kolme varista ja naakka. Varikset tulivat niinkin kaukaa kuin Rovaniemeltä. Ne tuotiin meille junan kyydillä.

Villieläinhoitoloita on Suomessa edelleen todella vähän ja kuljetusmatkat ovat joskus todella pitkiä. Varikset voivat hyvin ja niiden ongelma on sulkien alikehitys. Ne ovat saaneet vääränlaista ravintoa ja siitä syystä sulat eivät ole kehittyneet oikein eivätkä varikset pysty lentämään.

Seuraavan sulkasadon jälkeen sulat kasvavat normaalisti ravitsevan ruoan ansiosta ja kesällä ne voidaan toivottavasti vapauttaa.

Kuvassa oleva naakka löytyi Mikkelin Lehmuskylästä. Se on loukannut toisen siipensä. Siipi ei ole kuitenkaan poikki ja on hyvät mahdollisuudet siihen, että siipi paranee.

Naakka on mukava potilas. Kun siivoamme sen häkin aamulla, naakka on sisustanut häkin uudelleen viimeistään iltapäivällä. Jostain syystä ruoka- ja vesikuppi on sen mielestä aina väärässä paikassa, ja häkin pohjaa peittävät pyyhkeet ovat ”aivan turhia”. Ne on aina pyöritelty myttyyn naakan toimesta.

Löytöeläintalon vierailuajat ovat parittomien viikkojen sunnuntaina klo 14-16. Yksityiset kissan/koiranottajille varatut ajat pidetään sovitusti. Osoite: Porrassalmenkatu 69 b. Puhelimella Mesyn väen tavoittaa numerosta 050 547 9054, varmimmin arkisin klo 9-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9 – 17. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mikkelinesy@gmail.com ja nettisivujen osoite on www.mesy.fi