Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Murhaloukun ensi-ilta lauantaina Mikkelin Teatterissa – Ira Levinin klassikko on kestänyt aikaa

Mikko Viherjuuren suomentama ja ohjaama näytelmä Murhaloukku tulee ensi-iltaan Mikkelin Teatteriin lauantaina 21. tammikuuta.

Näytelmässä menestynyt näytelmäkirjailija, Sidney Bruhl, tuskailee, kun uuden menestysnäytelmän ideat uupuvat. Hänen tunnetuimmasta menestysteoksestansa, Murhaleikistä, on jo 18 vuotta.

Kohtalo astuu peliin, kun nuori näytelmäkirjailijan alku, Clifford Anderson, lähettää Sidneylle jännitysnäytelmänsä käsikirjoituksen kommentoitavaksi.

Ira Levinin käsikirjoittamassa näytelmässä maineen ja rahan tavoittelu johtavat epätoivoisiin tekoihin, yllättäviin käänteisiin ja piinaavaan jännitykseen.

– Murhaloukku oli Broadwaylla 1982 tapahtuneen ensi-iltansa jälkeen ohjelmistossa viisi vuotta. Se on edelleen maailman taitavimmin kirjoitettu teatteridekkari.

– Siihen on selvä syy. Murhaloukku tarjoaa viiltävää jännitystä, muutaman nautinnollisen kauhun hetkenkin ja voimakkaat tunnelman vaihtelut. Mutta katsomot se on täyttänyt siksi, että pian esiripun avauduttua yleisölle selviää että esityksessä on selvästi komediallinen vire, taustoittaa Viherjuuri.

Levin tunnetaan myös teoksistaan Rosemaryn painajainen ja Stepfordin vaimot.

Kuten muutkin Ira Levinin hittityöt, Murhaloukku sovitettiin elokuvaksi 1982. Sen ohjasi Sidney Lumet. Rooleissa nähtiin mm. Michael Cain, Christopher Reeves ja Dylan Cannon.

Mikkelin Teatterin lavalla kirjailija Sidney Bruhlin roolissa nähdään Janne Kyyhkynen. Hänen vaimoansa Myra Bruhlia esittää Tuuli Anikari.

Clifford Andersonin roolissa nähdään Tuomas Turkka, meedio Helga Ten Dorpina Marjaana Manninen sekä lakimies Porter Milgriminä Vintte Viitanen.

Murhaloukun ensi-ilta Mikkelin Teatterissa lauantaina 21.1.2023 klo 18.