Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Kirjoita Mikkelin Kaupunkilehteen, kerro miten asiat ovat ja miten niiden sinun mielestäsi pitäisi olla!

Kaupunkilehdellä on monenlaisia tehtäviä tässä ajassa.

On tärkeää, että Mikkelin Kaupunkilehti kertoo mikkeliläisille, mitä kaupungilla tapahtuu. Me pidämme hyvin tärkeänä tuoda myös esille mikkeliläistä osaamista ja onnistumista. Tässä kaupungissa totisesti riittääkin hyviä uutisia kerrottavaksi!

Paikallinen kulttuurielämä on myös meille tärkeää. Mikkelin Kaupunkilehdelle kaikki kulttuuritoiminta on samanarvoista. Me uskomme vahvasti siihen, että monennäköinen kulttuurin harrastaminen osaltaan pitää tätä kaupunkia elämisen arvoisena, viihtyisänä ja vireänä paikkana.

Yksi oleellinen tehtävämme on myös keskustelun ylläpitäminen ja keskustelufoorumin tarjoaminen kaupunkilaisille.

Siksi haluankin kannustaa kaikkia mikkeliläisiä kirjoittamaan Mikkelin Kaupunkilehden mielipidesivulle. Tämän vuoden alusta alkaen olemme sitä hieman järjestelleet uudelleen, niin että mielipidekirjoituksille on entistä enemmän tilaa.

Ja jos yksi sivu ei riitä, raivataan tilaa toiselle sivulle.

Mikkelin Kaupunkilehden mielipidesivut ovat avoinna kaikenlaiselle keskustelulle, kunhan pysytään asiassa. Se tarkoittaa sitä, että keskustellaan nimenomaan asioista eikä mennä henkilökohtaisuuksiin. Kritiikkiä saa antaa, mutta hyvien tapojen ja kohteliaisuussääntöjen mukaan pitää mennä.

Siitäkin haluan muistuttaa, että risujen lisäksi Mikkelin Kaupunkilehdessä saa antaa ruusuja. Jos joku asia tai teko tai ihminen ansaitsee kehuja, antaa tulla vaan. Mielellämme sellaiset julkaisemme, koska kiitosta ja ystävällisiä sanoja liihottelee näinä päivinä aivan liian vähän.

Tämä kevät on vaalikevät. Mikkelin Kaupunkilehti julkaisee eduskuntavaaliehdokkaiden kirjoituksia toimituksen harkinnan ja valikoinnin mukaan, niin paljon kuin tilat sallivat.

Aihevalinnat ovat eduskuntavaaliehdokkaillekin vapaat, mutta mikkeliläisenä kaupunkilehtenä asetamme aina etusijalle paikalliset aiheet ja asiat. Ja mitä napakammin ne ilmaistaan, sitä todennäköisempää on palstoille pääsy.

Rajan vedämme myös siihen, ettemme julkaise yksittäisiä ehdokkaita tai puolueita kannattavia kirjoituksia. Ehdokkaat puhukoot itse itsensä ja asiansa puolesta.

Tässä yhteydessä on hyvä myös selventää yhtä asiaa, josta tuntuu kaupungilla välillä vallitsevan epätietoisuutta.

Mielipidekirjoituksen julkaisemiseen Mikkelin Kaupunkilehdessä ei vaikuta se, onko kirjoitus aikaisemmin julkaistu Länsi-Savossa tai jossakin muussa mediassa. Tällaista sääntöä ei ole olemassa.

Joten: Kirjoittakaa meille!

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.