Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläinen Eetu Autere avaa Galleriarin vuoden – Unennäkijä-näyttelyn teokset ovat syntyneet uneksiessa

Taidekeskus Galleriarin tammikuun näyttely on kantanut vuodesta 2016 saakka nimeä Vuoden avaus.

Kaupungin kulttuuripalvelujen ja gallerian yhteistyönä toteuttaman näyttelyn tavoitteena on nostaa esiin vähälle huomiolle jääneitä tai uusia paikallisia taiteilijoita.

Tällä kertaa tammikuun taiteilijana esittäytyy mikkeliläinen kuvataiteilija Eetu Autere, 29.

Autere saattaa olla monille tuttu television Unelmahäät-ohjelmasta, jossa hän oli mukana muutama vuosi sitten.

Tammikuun loppuun saakka esillä oleva näyttely on nimeltään Unennäkijä, ja se sisältää useammalla tekniikalla tehtyjä teoksia, muun muassa akvarelleja ja öljyväriteoksia.

Näyttelyn nimi kertoo suoraan sen sisällöstä.

– Suurin osa tauluista on suoria näkymiä unistani. Olen pitänyt pitkään unipäiväkirjaa, ja jossakin vaiheessa sain lentävän idean ryhtyä maalaamaan kirjaan talletettuja tapahtumia, hahmoja ja näkymiä, Autere kirjoittaa tiedotteessa.

– Loput näyttelyn kuvista ovat unenomaisia näkyjä, ajatuksia jotka vierivät päähän kun ei ole oikeastaan mitään ajateltavaa.

Autere tiedetään innokkaana hevosihmisenä. Myös näyttelyn teoksissa on hevosaiheita.

– Yhdistän elämässäni taidetta niin suoraan kankaalle kuin hevostenkin kanssa akateemisen ratsastustaiteen muodossa. Pidän vaimoni kanssa pientä tallia, jossa elän lapsuuteni unelmaa jakaen ajan hevosten ja taiteen kesken.

Piirtänyt ja maalannut Autere on avain pienestä lapsesta saakka.

– Taiteilin pienenä äitini kanssa, ja vanhempani sekä opettajani olivat todella kannustavia. Opiskeluaikoina ihmiset alkoivat kyselemään myyntitauluja ja tilaustöitä, mikä antoi minulle itsevarmuutta jatkaa luovalla polulla, Autere kirjoittaa.

Eetu Autereen näyttely Unennäkijä on esillä Galleriarissa 30.1. saakka.