Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorille keskusteluapua Mikkelin pääkirjastolla – Walk in talk -palvelussa pääsee juttelemaan aikuisen kanssa luottamuksellisesti ja ilman ajanvarausta

Mikkelin pääkirjaston monitoimitilassa alkaa 17. tammikuuta uusi nuorille suunnattu palvelu.

Walk in talk -toiminnan ideana on, että 12–21-vuotiaat nuoret pääsevät juttelemaan jonkun aikuisen kanssa maksutta ja ilman ajanvarausta.

Jutella voi mistä tahansa, kuten kaveri- ja perhesuhteista, omasta jaksamisesta ja arjessa pärjäämisestä. Palvelu on luottamuksellista ja paikalle voi tulla vaikka nimettömänä.

Toiminnasta vastaa Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta yhteistyössä kirjaston kanssa.

Keskustelukerta kestää korkeintaan 45 minuuttia.

Toimintamallia on testattu jo muutamassa seurakunnassa, kuten Helsingin seurakuntiin kuuluvassa Malmissa ja Rekolan kirkolla Vantaalla.

Mikkelissä toiminta ei rinnastu terapiaan, vaan kuuntelijoina toimivat erityisnuorisotyönohjaaja Emma Kauhanen, nuorisotyönohjaajat Tiina Haapiainen ja Anssi Tähtinen sekä pappi Tuulia Ikonen.

Keskustelu ei myöskään ole sielunhoitoa eikä uskonnon harjoittamista kuten rukousta.

Monesti nuorta voi auttaa, kun pääsee juttelemaan jo kerran. Toki osaamme ohjata myös eteenpäin, jos ilmenee tarvetta pidemmälle prosessille, toteaa Haapiainen.

− Nuorten kanssa touhutessa huomaa, että aikuisen läsnäololle on todellista tarvetta. Halutaan kertoa, miten koulupäivä on mennyt ja mitä on mielen päällä. Tämä palvelu on juuri sellaista matalan kynnyksen toimintaa, jossa tällaisiakin asioita voi jakaa, kannustaa Kauhanen.

Yksi keskustelukerta kestää korkeintaan 45 minuuttia. Jos tarvetta on, paikalle voi tulla toistekin.

Tiimi selvittää mahdollisuutta hyödyntää toiminnassa päivystyspuhelinta, jotta juttelemaan pääsisi myös matkojen päästä.

Walk in talk Mikkelin pääkirjaston monitoimitilassa (2.krs) tiistaisin klo 15–18.