Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin ravintolatarjonta kapenee härkäviikoilla – Osuuskauppa Suur-Savo sulkee Pruuvin ja Greenerin kolmeksi kuukaudeksi, Club Dom on kiinni kuukauden ja Bistro Holvissa tehdään remonttia

Ruokaravintoloiden toiminta hiljenee Mikkelin ydinkeskustassa huomattavasti alkuvuoden aikana.

Moni ravintolayrittäjä joko sulkee paikkoja kokonaan määräajaksi tai vähentää ilta-aukioloja vuoden hiljaisimpana aikana.

Alkuvuoden aikana kapenee erityisesti iltaravintoloiden tarjonta.

Osuuskauppa Suur-Savo sulkee kokonaan ruokaravintola Pruuvin sekä Mikkelipuiston lounas- ja tilausravintola Greenerin. Nämä ravintolat ovat suljettuina näillä näkymin maaliskuun loppuun saakka.

Wilhelm Public House-iltaravintola toimii alkuvuonna muuten normaalisti, mutta livekeikkoja siellä ei järjestetä. Musiikki soi dj-voimin.

Toimialajohtaja Kai Nurmi kertoo suluille löytyvän useampia syitä. Alkuvuosi on yleensä aina ravintoloissa hiljaista, mutta nyt taustalla on muutakin.

– Energiakulut ovat kasvaneet, mutta myös kuluttajien ostovoima on heikentynyt, mikä vähentää ravintoloissa käymistä. Kun elinkustannukset kohoavat, ovat ravintolat ja matkailu valitettavasti niitä, mistä ensimmäisenä tingitään, Nurmi sanoo.

Osuuskaupan ruokaravintolatarjontaa kaventaa myös Rosson sulkeutuminen lopullisesti vuodenvaihteessa.

Bistro Holvissa tehdään tammikuussa remonttia. Ravintola on tällä hetkellä suljettuna.

– Noin kaksi ja puoli viikkoa ollaan suljettuna. Uusimme ravintolasalin lattiaa, pystytämme uuden baaritiskin sekä uusimme vähän maalipintoja, sanoo yrittäjä Roope Rask.

Tammikuu valikoitui saneerauksen ajankohdaksi luontevasti.

– Meillä oli todella loistava vuosi ja vilkas pikkujoulusesonki. Remonttitauko antaa henkilökunnallemme mahdollisuuden pitää vähän vapaita, Rask sanoo.

Holvi avaa ovensa loppukuusta.

– Remontissahan mikään ei ole ikinä varmaa, mutta 20. tammikuuta meillä on jo pöytävarauksia, joten silloin on ainakin pakko olla valmista, Rask laskee.

Dom Mikkelissä keskitytään katutason toimintaan tammikuun aikana. Bar Dom ja pizzeria Papa´s Dom palvelevat normaalisti, mutta yläkerran Club Dom -yökerho sulkee ovet kuukauden ajaksi.

– Teemme yläkerrassa pientä remonttia, jonka aikana yökerhotoiminta on pysähdyksissä. Yläkerran toinen puoli pystytään kyllä avaamaan, jos on erimerkiksi isompia seurueita tulossa syömään, kertoo osakas Juha Parkkinen.

Helmikuussa Domissa pyritään palaamaan normaaliin palveluun.

– Helmikuun puolella meillä on mahdollisesti myös jälleen live-keikkoja, Parkkinen sanoo.

Ydinkeskustan ruokaravintoloista Fernando jatkaa tammikuussa normaaleilla ilta-aukioloajoilla keskiviikosta sunnuntaihin.

Ravintola Lalessa on alkuvuoden aikana tarjolla ainoastaan lounas. A la carte-palvelut ja ilta-aukiolot pyritään palauttamaan viimeistään helmikuussa.

– Pyrimme myös uudistamaan palveluja hieman, kertoo yrittäjä Helmi Ebrahimi.

Serviini Oy:n ravintola Vino jatkaa iltatoimintaa ainoastaan tilauspohjaisesti.