Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikäihmisille uusi puhelinpalvelu hyvinvointialue Eloisaan – Asiakkaiden palvelujen luvataan sujuvan tuttuun tapaan, mutta ruuhkista varoitetaan

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa aloitti toimintansa 1.1.2023. Eloisaan siirtyivät Etelä-Savon sosiaali- ja terveyskuntayhtymä Essoten palvelut.

Asukkaiden palvelupisteet ja toimipaikat ovat ennallaan vuodenvaihteen siirtymän yli. Myös palvelunumerot pysyvät ennallaan.

Ikäihmisten palvelut jatkuvat katkeamatta. Palvelupisteet ja toimipaikat jatkavat ennallaan.

Uutena asiana Eloisan ikäihmisten palveluihin tulee kuitenkin entisten numeroiden rinnalle käyttöön yhteinen palvelunumero 015 211 557.

Numerossa palvellaan arkisin kello 9−15 ja siitä saa 1.1.2023 alkaen ohjausta, neuvontaa ja tietoa ikääntyneiden palveluista koko Eloisan alueella.

Vanhuspalvelulain uudistus ensi vuoden tammikuun alusta alkaen tuo tullessaan uutuutena myös ikäneuvolatoiminnan, joka vahvistaa yhteisöllistä asumista ja antaa tukea perhehoitoon ja omaishoitoon. Eloisa on luvannut kertoa ikäneuvolatoiminnasta lisää alkuvuoden aikana.

Valmista alkaa olla vasta vuonna 2024.

Terveyspalvelut, kuten päivystyspalvelut, terveys- ja sotekeskukset ja sairaalat jatkavat vuodenvaihteessa toimintaansa kuten tähänkin saakka. Myös terveyspuolen palvelunumerot pysyvät ennallaan.

Sosiaalipalveluissa palvelut ja toimipisteet jatkuvat myös ennallaan. Hyvinvointialueen vammaispalvelut tulevat sisältämään myös Vaalijalan palvelut. Palvelunumerot pysyvät ennallaan.

Eriasteiset häiriöt esimerkiksi järjestelmissä ovat kuitenkin todennäköisiä alkuvuoden aikana. Tämä voi aiheuttaa ruuhkautumista palveluissa.

– Kaikessa valmistelutyössä keskitymme tällä hetkellä ainoastaan turvalliseen ja sujuvaan siirtymään.

– Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki työ keskittyy nyt henkilöstön siirron ja palkanmaksun varmistamiseen sekä tietojärjestelmien toimivuuden turvaamiseen, jotta asukkaiden palvelut sujuvat häiriöttä, hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä sanoo.

− Rehellistä on myös sanoa, että on meillä todennäköisesti eri asteisia häiriöitä alkuvuodesta. Jo pelkästään näin ison henkilöstön perehtyminen uusiin järjestelmiin tarkoittaa sitä, että palvelut voivat alkuun vähän tökkiä, Seppälä toteaa.

Jos ja kun häiriöitä tulee, Eloisa viestii niistä mediatiedotteilla, verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa.

Seppälä korostaa, että kyse on valtavan isosta uudistuksesta. Sen vuoksi sujuva muutos ei ole itsestään selvä.

− Valmista alkaa olla vasta vuonna 2024. Ensi vuoden aikana keskitymme vielä täysillä uuden organisaation ja toimintamallien luomiseen, yhteensovittamiseen ja käynnistämiseen.

Eloisasta tulee Etelä-Savon suurin työnantaja. Hyvinvointialue työllistää noin 8000 sosiaali-, terveys- ja pelastusalan ammattilaista vuoden alusta alkaen.

Eloisan uuden, yhteisen puhelinvaihteen numero on 015 411 4100 vuoden alusta alkaen. Vanhat numerot toimivat myös ja kääntyvät uuteen numeroon.

Eloisan henkilöstön sähköpostit tulevat muuttumaan muotoon etunimi.sukunimi@etelasavonha.fi.