Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musiikkijuhlien lipunmyynti lähti erinomaisesti käyntiin – London Philharmonian sinfoniakonsertit on käytännössä myyty loppuun, Harry Potter ja James Bond kiinnostavat myös

Mikkelin vuoden 2023 musiikkijuhlien lipunmyynti alkoi ennätysmäisen aikaisin ja on sujunut ennätysmäisen hyvin.

Liput laitettiin myyntiin viime vuoden marraskuun 30. päivänä ja kuukaudessa moni konsertti on jo myyty lähes tai aivan kokonaan loppuun.

London Philharmonian esitykset ovat odotetusti olleet kiinnostavimmat vetonaulat. Keskiviikkona 4.8. kuultava Philharmonian Suurinta rohkeutta on rakastaa -konsertti, solistinaan viulisti Inmo Yang, on loppuunmyy-ty.

– Perjantain Philharmonia-konsertti, jossa solistina on pianisti Yulianna Avdeeva, on myös jo käytännössä myyty loppuun.

– Jäljellä on enää muutamia hajapaikkoja, kuten myös Philharmonian ensimmäiseen kamarimusiikkikonserttiin torstaina 3.8., luettelee tyytyväinen festivaalijohtaja Teemu Laasanen.

Ensi kesän musiikkijuhlille on myyty jo 2 500 lippua.

Lipunostajia ovat kiinnostaneet myös Harry Potter- ja James Bond-teemaiset konsertit. Kaikkiaan ensi kesän musiikkijuhlille on myyty jo 2 500 lippua.

– Se on todella loistava suoritus siihen nähden että virallinen lipunmyyntitavoitteemme on 5 000. Puolet on jo siis mennyt, iloitsee Laasanen.

Varhainen lipunmyynti ja sen suosio tietävät hyvää musiikkijuhlien taloustilanteelle. Kassaan saadaan rahaa ajoissa, kattamaan koko ajan rullaavia järjestelykuluja.

– Viime vuoden lipunmyynti tuloutuu meille tammikuun aikana. Kassaan tarvitaan rahaa, sillä esiintyjien palkkioista puolet on maksettava etukäteen. Esiintyjien matkustuskulut ovat toinen suuri etukäteen maksettava erä, Laasanen sanoo.

Musiikkijuhlien varsinainen markkinointi alkaa kevään aikana.

– Siihenkin nähden pitää tätä lipunmyyntiä pitää erinomaisena, ettemme ole sitä erityisesti mainostaneet emmekä mitään early bird-alennuksia tarjonneet. Sosiaalisessa mediassa asia vain julkistettiin, Laasanen sanoo.

Festivaalijohtaja korostaa, että musiikkijuhlien ohjelmisto on rakennettu kaikille musiikin ystäville.

– Tarjonnassa on monenlaista musiikkia. Edullisimmat liputkin ovat parinkympin luokkaa, Laasanen jatkaa.

Festivaalijohtaja näkee musiikkijuhlat erinomaisena foorumina myös uuteen musiikilliseen ilmaisuun tutustumisessa, jos klassinen musiikki ei entuudestaan ole tuttua.

– Moni ei välttämättä havaitse, että monen tutun elokuvasävellyksen esittää nimenomaan sinfoniaorkesteri. Esimerkiksi Disneyn tuotannoissa käytetään usein sinfoniaorkesteria.

– Harry Potterienkin musiikki on tehty sinfoniaorkesterille, joten se on varmasti helppo tapa kokeilla sitä ilmaisua, Laasanen kannustaa.