Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelipuistoon tulee kesäksi Pomppulinnamaailma-huvipuisto – vetäjiksi monesta tuttu kaksikko Ville Asikainen ja Mikko Romo

Mikkelipuiston tarjonta kasvaa ensi kesänä merkittävästi, kun sinne avataan Pomppulinnamaailma-huvipuisto.

Huvipuistoon tulee erilaisia pomppulinnoja, liukumäkiä, seikkailuratoja, huvipuistolaitteita sekä benji-trampoliini. Alueelle tulee myös lasten ja koko perheen pelejä sekä peliautomaatteja.

Huvipuistossa on myynnissä myös jäätelöä ja erilaisia huvipuistoherkkuja.

Pomppulinnamaailman toteuttaa Osuuskauppa Suur-Savon uusi yhteistyökumppani, Coinline Oy.

– Olemme aikaisemmin tehneet vastaavan huvipuistomaailman Lappeenrantaan. Halusimme laajentaa toimintaamme, ja Mikkeli valikoitui kohteeksi suhteellisen helposti.

– Mikkeli on erittäin kiinnostava. Seitsemän kunnan seudulla on lähes 30 000 loma-asuntoa ja matkailijoita vuosittain noin 330 000, summaa Coinlinen myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Pusila.

– Lisäksi Mikkelipuiston saavutettavuus on loistava. Keskeinen sijainti valta- ja kantateiden risteyksessä painoi vaakakupissa, Pusila jatkaa.

Coinline Oy on viihde-, tapahtuma- ja messulaitteiden vuokraukseen ja myyntiin erikoistunut perheyritys. Kokemusta alalta on jo yli 30 vuotta.

Yhtiön repertuaariin kuuluu myös erilaisten viihdelaitteiden kehittely. Tunnetuin Coinlinen innovaatio on epäilemättä vilkkuvien valonäppäinten paineluun perustuva nopeustesti, joka oli kymmenen vuoden ajan yksi vakioelementti suositussa Speden Spelit -televisio-ohjelmassa.

Pomppulinnamaailma avautuu 13.5.2023.

Käytännön toiminnasta Pomppulinnamaailmassa vastaa mikkeliläisille tuttu kaksikko, Ville Asikainen ja Mikko Romo. He ovat yhteistyökuviossa mukana Event Production Finland -yhtiönsä kautta. EPF Oy ja Coinline ovat tehneet yhteistyötä aikaisemminkin.

– Me johdamme ja toteutamme Pomppulinnamaailman toimintaa, vastaamme rekrytoinneista sekä työhön opastuksesta, luettelee Asikainen, jolla on huvipuistotoiminnasta vahva kokemus Visulahden matkailukeskuksen johtajana vuosilta 2008-22.

– Nyt oli hyvä hetki lähteä tähän projektiin mukaan ja auttaa Mikkelipuiston kehittämisessä. Kun keskustelut Coinlinen kanssa alkoivat, sijaintivaihtoehtoja tutkittiin useita, mutta Mikkelipuisto oli lopulta itsestään selvä valinta, Asikainen jatkaa.

Huvipuisto työllistää ensi kesänä 10-15 henkilöä.

Pomppulinnamaailma tulee täyttämään Mikkelipuiston hiekkakenttäalueen kokonaan ja se ulottuu hieman nurmialueellekin.

– Nurmialueita sekä rantaa jää kuitenkin myös vapaaseen käyttöön, korostaa Osuuskauppa Suur-Savon ryhmäpäällikkö Arttu Toroi.

– Tämä on uusi askel Mikkelipuiston kehittämisessä, erilaisten tapahtumien lisäksi. Haemme puistoon uusia kävijäryhmiä, nyt erityisesti lapsiperheitä. Uskon, että Mikkelipuistosta tulee entistä parempi vetovoimatekijä Mikkelin kesään ja alueen matkailulle, Toroi jatkaa.

Pomppulinnamaailma nivoutuu Mikkelipuiston muuhun toimintaan. Ravintola Greeneri palvelee myös sen kävijöitä ja osaa huvipuistosta voidaan hyödyntää myös Mikkelipuiston muissa tapahtumissa.

– Esimerkiksi St Michel Summerfestin aikaan voidaan illalla pitää avoinna aikuisempaan makuun sopivia laitteita, kuten ketjukarusellia, Toroi sanoo.

Huvipuisto on avoin, kesäkauden kohde, joka avaa ovensa 13. toukokuuta ja jatkaa koulujen alkuun saakka.

– Tosin sekin on mahdollista, että puisto on auki myöhempäänkin, jos säät elokuussa suosivat, Pusila sanoo.

Pomppulinnamaailmaan myydään päivälippuja, joiden hinta asettuu noin 15 euroon. Aluelippuja ei tule, eli lasten kanssa liikkeellä olevat vanhemmat pääsevät alueelle ilmaiseksi.

– Päivälipulla pääsee muihin laitteisiin paitsi benji-trampoliinille ja ketjukaruselliin, joihin myydään erillisiä lippuja, täsmentää Pusila.

Mikkelipuistossa jatkaa ensi kesänä toimintaansa myös Saimaachill Oy, joka tuo puistoon kesälle sup-lautoja sekä kanootteja vuokrattavaksi.

– Lisäksi toteutamme valmiiksi räätälöityjä elämyspaketteja, jotka koostuvat erilaisista aktiviteeteista, kuten kirveenheitto, kuplafutis, puhallusputkiammunta ja leikkimieliset olympialaiset.

– Elämyspaketit ovat valmiita kokonaisuuksia, joihin sisältyy myös ennalta sovittu tarjoilu ravintola Greenerissä, kertoo Jarmo Liukkonen Saimaachill Oy:stä.

– Kartoitamme myös mahdollisuutta laajentaa vesipuistoa kesälle 2023, jatkaa Liukkonen.

Suunnitteilla on myös erilaisia yhteislippupaketteja, joilla pääsee käyttämään usean eri toimijan palveluja Mikkelipuistossa.