Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

120 vuotta täyttävän Mikkelin kaupunginorkesterin kevään ohjelmistossa on jousiorkesterimusiikkia ja Linda Lampenius – Elinan surma -ooppera on kauden jättiponnistus

Mikkelin kaupunginorkesteri viettää vuonna 2023 historiansa 120-vuotisjuhlaa.

Juhlavuoden kevätkauden ohjelma on nyt julkaistu ja lipunmyynti avattu Lippupisteen verkkopalvelussa sekä myyntipisteissä.

Kaupunginorkesterin kevät on jälleen monipuolinen musiikkilajien ja yhteistyökumppaneiden vaihdellessa laidasta laitaan.

Kevään aikana kuullaan tutusti jousiorkesterimusiikkia sekä vanhaa musiikkia aina 1500-luvulta saakka, nautitaan suuresta pääsiäismessusta ja juhlitaan vappuetkoja disco ja RnB-rytmien tahdissa.

Mikkelin musiikinystäväin yhdistys perusti kaupunkiin orkesterin vuonna 1903.

Kevätkausi starttaa Mikaelissa Savonlinna-kvartetin kanssa toteutettavalla yhteistyöllä, jossa solistina kuullaan Mikkelin kaupunginorkesterin konserttimestaria Jyrki Lasonpaloa.

Concerto Funebre nimeä kantavan konsertin johtaa jousiorkesteriguru Juha Kangas, joka nosti aikanaan Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin maailmanmaineeseen.

Suurimpana ponnistuksena keväällä Mikaelissa toteutetaan Elinan Surma -ooppera, jonka on säveltänyt Oskar Merikanto. Ohjauksesta vastaa Markku Pölönen ja orkesterina soittaa Saimaa Sinfonietta Erkki Lasonpalon johdolla.

Oopperan tuottaa Etelä-Savon musiikkiteatteri- ja oopperayhdistys ESMO ry.

Ooppera siirrettiin koronatilanteen epävarmuuden vuoksi keväältä 2022 vuodella eteenpäin ja ensi-ilta on Mikaelissa 4.3.2023.

Koronarajoitusten vuoksi keväältä 2020 siirtynyt odotettu Linda Lampeniuksen solistivierailu toteutuu vihdoin pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Orkesterin ohjelmaan kuuluu kausikonserttien lisäksi pienempiä esiintymisiä, sekä esimerkiksi vanhuksille suunnattuja esiintymisiä palvelutaloissa.

Konserttiohjelmaan voi tutustua Mikkelin kaupunginorkesterin nettisivuille mikkelinkaupunginorkesteri.fi. Painettuja kausiesitteitä löytyy myös eri puolilta kaupunkia esitepisteistä.