Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat | Sisustussuunnittelija toteuttaa unelmia työkseen – Anne Tarkiainen on oppinut, että homma toimii, jos kemiat kohtaavat asiakkaan kanssa

Kun mikkeliläinen Anne Tarkiainen astuu vieraaseen kotiin tai yritystilaan, näkee hän heti, miten tilan esteettisyyttä ja toimivuutta voisi parantaa.

Tarkiainen on ollut koko ikänsä intohimoinen sisustaja ja myös työskennellyt alalla pitkään, melko tarkalleen 14 vuotta.

Hän pyörittää sisustussuunnittelutoimistoa Mikkelin keskustassa Maaherrankadulla Kirkkopuiston laidalla.

– Olen aina pitänyt visuaalisuudesta, estetiikasta ja erityisesti siitä, että kotona on hyvä olla, Tarkiainen sanoo.

Sisustussuunnitteluanne -nimisen liikkeen yhteydessä on myös pieni myymälä. Sen vetonaula on kodinomainen ympäristö, jossa huonekalut ja esineet on sijoiteltu kauniisti esille.

– Kun kaikki tavarat ja tuotteet ovat kauniisti asteltuina, voi asiakas saada mielikuvia siitä, miten mikäkin esine tai tavara toimisi hänen omassa kodissaan, Tarkiainen tietää.

Kaupan on tarkoin valikoituja sisustustuotteita, liinavaatteita, torkkuhuopia, koristetyynynpäällisiä ja muita kodintekstiilejä sekä muun muassa valaisimia, huonekaluja ja mattoja. Lisäksi myynnissä on käsityökeramiikkaa hyvinkääläiseltä Tuias keramiikalta.

Luottamus on kaiken a ja o.

Sisustusmyymälä pyörii suunnittelutoimiston yhteydessä omalla painollaan. Sen on tarkoitus tukea Tarkiaisen yrityksen peruskiveä eli sisustus- ja tilasuunnittelua. Tarkiaisen työlistalla on ollut vuosien mittaan paljon niin yksityisiä koteja että julkisia tiloja.

– Asiakkaalle on mukavampaa, kun hän saa nähdä tuotteet livenä ennen tuotteiden lopullista tilaamista. On kivempi hankkia esimerkiksi sohva, kun sen on jo testannut hyväksi.

– Asiakas voi halutessaan pyytää etukäteen tarjousta suunnitelmassa käytettävistä tuotteista. Myös niin sanotut avaimet käteen -projektit onnistuvat, Tarkiainen vinkkaa.

Sisustus- ja tilasuunnittelun lisäksi Tarkiainen tarjoaa esimerkiksi somistus- ja stailauspalveluja, valaistussuunnittelua ja ompelimopalveluja sekä sisustuskonsultaatiota.

Suunnittelutyössä on monta vaihetta. Tarkiainen käyttää 2D- ja 3D-visualisoinnissa apuna tarkkoja havainnekuvia. Asiakas puolestaan näkee kirjaston laajasta mallistosta materiaalinäytteet jo suunnittelupalaverissa.

– Ohjelmalla pystyy tekemään hyvin fotorealistisia suunnitelmia. Näin asiakas näkee hyvässä vaiheessa, miltä lopputulos voisi näyttää. Myös muutosten tekeminen on tällä tavalla helpompaa.

Tarkiaisen mukaan onnistuneen työn peruskivi on suunnittelijan ja asiakkaan välille syntyvä luottamus. Hän käyttääkin paljon aikaa asiakkaan kanssa keskustelemiseen, jotta pääsee parhaiten sisälle siihen, millaisista ratkaisuista ja tyylistä asiakas pitää.

Asiakkaaseen tutustuminen ja asioista suoraan puhuminen on tärkeää etenkin siksi, että sisustussuunnittelija toteuttaa työkseen asiakkaan kotiin liittyviä unelmia. Ja koti on tunnetusti lähes jokaiselle se maailman tärkein paikka.

– Luottamus on kaiken a ja o. Kemioiden täytyy toimia, jotta saadaan aikaan paras mahdollinen lopputulos, Tarkiainen sanoo.

Kun tekee työkseen rakastamaansa asiaa, ei välillä huomaa tekevänsä töitä laisinkaan. Tarkiainen sanookin olevansa unelmatyössään. Hän ei haluaisi tehdä mitään muuta.

– Välillä on ollut vaikeita ja rankkoja aikoja, mutta niinhän niitä on jokaisessa työssä. Kun näemme asiakkaan kanssa valmiin lopputuloksen, ne hetket ovat yhtä tärkeitä kuin työstäni saama korvaus.

Sisustussuunnitteluanne on sijainnut Mikkelissä kolmessa eri osoitteessa. Ensimmäinen Tarkiaisen liiketila sijaitsi Lähemäellä, josta liike muutti parin toimintavuoden jälkeen keskustan tuntumaan Maaherrankadun ja Pirttinimenkadun kulmaukseen.

Nykyisellä paikallaan osoitteessa Maaherrankatu 28 liike on toiminut kymmenen vuotta.

Kaupungin kivijalat -juttusarjassa esitellään paikallisten kivijalkaliikkeiden toimintaa.