Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Parempaa uutta vuotta! – Iloiset hetket muistuttavat siitä, että maailmassa tapahtuu hyviäkin juttuja

Joka vuosi tähän aikaan alan automaattisesti järjestellä ja kertailla mielessäni kuluneen vuoden tapahtumia.

Kun vuoden vaihtumiseen on aikaa enää pari päivää, voi vuoden tapahtumat jo sujauttaa yhteen pakettiin.

Vuosi on ollut monelle meistä hyvin raskas.

Kaiken kaikkiaan tänä vuonna tapahtui surullisia ja kamalia asioita enemmän kuin haluan muistella.

Ukrainan sota ja sen seuraukset, rivitalopalo Mikkelin Tuppuralassa, perheiden taloudellinen ahdinko, monen julkisuuden henkilön kuolema, pitkittynyt pandemia. Listaa voisi jatkaa melkein palstan täydeltä.

Väsyy sitä vähemmästäkin. Paljon mieluummin lukisi iloisia uutisia ja siitä, miten maailmassa olisi rauha ja kaikki hyvin.

Henkilökohtaisessa elämässäni ei ole tänä vuonna tapahtunut merkittäviä käänteitä, ei suuntaan eikä toiseen. Arki rullaa tasaisen mukavasti.

Nykyinen maailmantilanne on kyllä tuottanut surua, ahdistusta ja pelkoakin. Kuluneen vuoden aikana olen joutunut muistuttamaan itseäni enemmän kuin koskaan aikaisemmin siitä, että kaikki asiat eivät ole meidän omissa käsissämme. Kaikkeen ei vain voi vaikuttaa, vaikka miten kovasti tahtoisi.

En edes uskalla arvailla, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan, mutta melko varmaa on, että vuosi vaihtuu myös ensi vuonna. Koputellaan varuilta päälle päätä ja puuta.

Moni meistä hyvästelee tämän vuoden iloisesti vilkutellen, niin minäkin. Ikävä ei jää.

Toivotetaan uusi vuosi tervetulleeksi avosylin. Uskotaan ja toivotaan, että se on meille kaikille suopeampi kuin nämä kolme edellistä.

Tehdään jatkossakin parhaamme niiden asioiden eteen, jotka ovat omissa hyppysissämme. Kaikista tärkeintä on, että pidämme huolta itsestämme ja läheisistämme, nyt ja tulevaisuudessa. Toteutetaan myös unelmia, asetetaan tavoitteita, ollaan avoimia uudelle ja rohjetaan iloita.

Mitä synkempi tausta, sitä aurinkoisemmalta näyttävät valoisat hetket ja onnistumiset sitä vasten. Pidetään kirkkaana mielessä, että maailma rullaa yhä radallaan ja elämä jatkuu edelleen.

Tässä hyvä resepti tulevalle viikonlopulle: nauttikaa, juhlikaa, iloitkaa! Kaikki iloiset hetket, ne pienimmätkin, muistuttavat siitä, että kyllä tässä maailmassa joitain hyviäkin juttuja tapahtuu.

Toivotan teille kaikille oikein riemukasta vuodenvaihdetta!

Ps. Yksi esimerkki niistä hyvistä asioista on juuri päättyvä Mikkelin Kulttuurin unelmavuosi, joka onnistui kaikesta huolimatta erinomaisesti. Aiheesta voi lukea lisää toisaalta tästä lehdestä.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden toimittaja.